نرگس عسگری در گفتوگو با ایسنا درخصوص مجوزهای اعطایی برای تاسیس مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی، اظهار کرد: سازمان بهزیستی از نخستین متولیان تاسیس مراکز مشاوره در سطح کشور بوده است و در حال حاضر، ارگانهای دیگر مانند دادگستری (معاونت پیشگیری از وقوع جرم)، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و اداره ورزش و جوانان نیز دارای مراکز مشاوره هستند.
وی با بیان اینکه مراکز مشاوره بهزیستی در دو سطح عمومی و تخصصی خدمات ارائه میدهند، افزود: حداقل مدرک مشاور در سطح عمومی، کارشناسی ارشد و در سطح تخصصی، دکترا است، گفتنی است که فرد باید حتما دو مقطع از دوران تحصیل خود را در رشته روانشناسی یا مشاوره گذرانده باشد.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در حال حاضر یکی از شرایط تاسیس مرکز مشاوره، داشتن پروانه حرفهای از نظام روانشناسی است، پس از آن مصاحبه توسط کمیته علمی سازمان صورت میگیرد و در صورت کسب حداقل امتیاز لازم، مجوز برای متقاضیان صادر خواهد شد، تعداد مراکز مشاوره تحت نظر بهزیستی در استان، ۱۴ مرکز تخصصی و ۴۰ مرکز عمومی است.
عسگری در خصوص وجود ضعف در مراکز مشاوره، توضیح داد: بسیاری از مشاوران، دانش خود را بهروز نمیکنند، در حالیکه روانشناس باید اطلاعات خود را باتوجه به دانش روز و تغییرات اجتماعی و فرهنگی مدیریت کند.
وی ادامه داد: تعدادی از روانشناسان تازهکار هستند و تجربه لازم را ندارند، البته کارگاههای آموزشی زیادی برای افراد مشاور برگزار میشود، اما برخی از مشاوران باوجود حضور در کارگاههای دانشافزایی، بهره لازم را نمیبرند.
عسگری با اشاره به اینکه مردم چهارمحال و بختیاری برای امور مشاوره، حاضر به صرف هزینه نیستند، خاطرنشان کرد: از طرفی دریافت بسیاری از مشاورهها و بهکارگیری نکات مربوطه، نیازمند صرف زمان و تغییر است، از آنجا که بسیاری از افراد حاضر به ایجاد تغییر در زندگی خود نیستند، از مشاور انتظار بیش از حد داشته و تقصیر بهبود نیافتن اوضاع روحی خود را بر گردن مشاور میاندازند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در خصوص تعدد مراکز مشاوره، بیان کرد: این تعدد، باعث ایجاد نوعی حس رقابت، بهروز کردن اطلاعات در میان مشاوران و امکان انتخاب بیشتر توسط مردم میشود.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در خصوص هزینههای بالای مشاوره، تصریح کرد: فرد مشاور در این رشته تحصیل کرده و زمان زیادی برای کسب مهارت صرف کرده است، این مشاور حدود ۴۵ دقیقه برای مراجعهکننده خود وقت میگذارد و این شغل منبع درآمد او است، فرد مشاور در آن لحظه تمام فکر خود را باید بر کار خود متمرکز کند، مسلما حرفهای وقتگیر و زمانبر است، بهنظر میرسد ارزش دریافت خدمات مشاوره بیش از مسائل مالی اهمیت داشته باشد.
وی با بیان اینکه در شهرستانهای اردل و سامان مراکز مشاوره وجود ندارد، افزود: در شهرستانهایی مانند کیار، بن و کوهرنگ تنها یک مرکز مشاوره وجود دارد، بهتر است مشاوران از اهالی همان شهر باشند، زیرا به فرهنگ آن منطقه آشنا هستند.
عسگری در خصوص سنجش مشاوران، تصریح کرد: اگر شکایاتی از مراکز مشاوره وجود داشته باشد، در یک کمیته تخصصی بررسی و چنانچه مرکز از قوانین موجود تخطی کرده باشد، مشمول تذکر، اخطار و یا لغو مجوز خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در پایان در خصوص اعطای تسهیلات برای تاسیس مراکز مشاوره، یادآور شد: حمایتهای مالی در حد اعتبارات و حمایتهای آموزشی از افراد مشاور صورت میگیرد.
انتهای پیام