به گزارش ایسنا، در جلسه رای اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی نیرو، علی اکبر محرابیان توانست از میان ۲۸۵ رای اخذ شده، با کسب ۲۲۰ رای موافق، ۴۷ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع از نمایندگان مردم در خانه ملت، سکاندار جدید صنعت آب و برق کشور شود.
او متولد سال ۱۳۴۸ دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم اقتصادی از دانشگاه تهران و کارشناس مهندسی عمران است که در سوابق اجرایی وی، وزیر صنایع و معادن دولت نهم و دهم، دستیار ویژه رئیس جمهور ایران در دولت دهم و رئیس هیئت مدیره مرکز عمران ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) دیده میشود.
وزیر نیرو روز گذشته در جلسه بررسی صلاحیتش در صحن علنی مجلس حاضر شد و وعدههایی را مطرح کرد که باید دید در آینده اوضاع این وزارتخانه پر مساله چگونه پیش می رود و آیا وعده های داده شده می تواند مرهمی بر خاموشی و بی آبی این کشور باشد یا خیر.
او صراحتا اعلام کرد که دولت در زمانی کار خود را شروع میکند که قطعیهای مکرر موجب اختلال در کار مردم شده و بخشی از ظرفیت صنایع و تولید متوقف مانده که این امر باعث بروز ضرر و زیان، بیکاری و افزایش نرخ کالاها شده است. البته وضعیت در موضوع آب نیز در برخی نقاط کشور بهتر از برق نیست. وی اطمینان خاطر داد که وزارت نیرو در دولت کار و تلاش همت خواهد کرد دغدغه مردم را برطرف کند.
وزیر نیرو گفت: مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه اهداف خوبی را در نظر گرفت اما این موارد محقق نشده است؛ لذا تلاش خواهیم کرد عقبماندگیها را جبران کنیم تا در آینده شاهد قطعی نباشیم. حصول اطمینان از تأمین آب و برق پایدار و مطمئن، ارتقای حکمرانی آب با مبانی عدالت، شفافیت، قانونمداری و توجه به مناطق محروم، بهبود اقتصادی آب و برق به منظور ایجاد تعادل در منابع و مصارف با اولویت افزایش بهرهوری و راندمان، ارتقای سطح پژوهش و فناوری متکی بر تقویت توان ساخت داخل، بهبود محیط کسب و کار در صنعت آب و برق از طریق تعامل حداکثری با بخش خصوصی و مردمی که همان مردمی سازی اقتصاد است از جمله اصولی است که در برنامه وجود دارد.
احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید
محرابیان وعده داد: ناترازی تولید و مصرف در تابستان امسال بیش از ۱۳ هزار مگاوات بوده است که برای رفع این موضوع احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید طی ۴ سال با مشارکت و همکاری صنایع بزرگ کشور به ویژه صنایع انرژیبر، تکمیل و احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید طی ۴ سال که شامل ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه تا پیک سال آینده، ۵۰۰۰ مگاوات تکمیل سیکل ترکیبی و احداث ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید خواهد بود، احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت نیروگاه خورشیدی طی ۴ سال با استفاده از ظرفیت مردمی از جمله مسائلی است که در اولویت کاری وزارت نیرو قرار دارد.
بی شک پر دغدغه ترین مساله وزارت نیرو تامین برق برای سال آینده و زمستان است و باید دید که این برنامه محرابیان تا چه میزان تحقق می یابد. به تازگی مسولان از صدور مجوز احداث ۱۰ هزار و ۵۳۶ مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ خبر دادند که این موضوع نیز می تواند تا حد زیادی در تامین برق موثر باشد.
صرفهجویی سوخت حاصل از نیروگاه های تجدیدپذیر
وی افزود: صرفهجویی سوخت حاصل از نیروگاه های تجدیدپذیر گنج بزرگ و دائمی است چرا که تابش اشعه خورشید مستمر و رایگان است. سرمایه گذاری لازم برای احداث ۱۰ هزار مگاوات که معادل ۶ میلیارد دلار است، در صورت صرفه جویی سالانه موجب ۳ میلیارد دلار خواهد شد.
این وزیر دولت سیزدهم گفت: خوشخبتانه ظرفیتهای قانونی استفاده از منابع حاصل از صرفهجویی در سرمایه گذاری اینگونه طرحها فراهم است که از جمله این قوانین ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید است. همچنین مدیریت تقاضای برق نیز با استفاده از سیاستهای تشویقی برای ایجاد انگیزه در مردم که خود الگوی مصرف را اصلاح کنند دارای اهمیت است که با آن توجه شده است. اصلاح روابط مالی بین دولت، تولیدکننده و مصرف کننده به نحوی که باعث افزایش انگیزه سرمایه گذاری شود.
اصلاح نظام حکمرانی آب
محرابیان تصریح کرد: نظام تخصیص و توزیع آب کشور به گونه ای است که اغلب مردم و نمایندگان نسبت به آن اعتراض دارند، لذا مهمترین برنامه بنده در این حوزه اصلاح نظام حکمرانی آب و نحوه تخصیص برمبنای ۳ اصل؛ عدالت، شفافیت و قانونمداری است که با استفاده از این الگو به اعتماد عمومی در جهت احقاق حقوق عامه مردم به عمل خواهد آمد. تامین آب روستایی و مناطق محروم از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده است.
برخورداری ۹۰ درصد روستاها از آب شرب
محرابیان وعده داد: تامین آب روستایی از برنامههای اصلی ما در وزارتخانه است در حال حاضر درصد برخورداری روستاها از آب شرب ۷۵ درصد است که طبق برنامه درصد برخورداری روستاها از آب شرب به ۹۰ درصد خواهد رسید.
وی اعلام کرد: طی ۴ سال آینده با اجرای برخی سدها که مطابق مطالعات به روز شده ضروری است به ظرفیت ذخیره آب سدها افزوده میشود که ۶۰۰ میلیون مترمکعب آن برای آب شرب خواهد بود و باعث از بین رفتن تنش آبی میشود همچنین ۶۰۰ میلیون مترمکعب دیگر برای صنعت خواهد بود که باعث ایجاد ۳۰۰ شغل خواهد شد و الباقی ذخیره آبی برای حوزه کشاورزی در نظر گرفته میشود البته سهم محیط زیست محفوظ خواهد بود.
گفتنی استاز ابتدای دولت یازدهم تا پایان بهمن امسال، آبرسانی پایدار به ۱۲ هزار و ۵۰۷ روستا با جمعیت ۸.۳ میلیون نفر محقق شد.
ایجاد سبد تامین آب از آب دریاها برای صنایع
وزیر نیرو با بیان اینکه برقرسانی به چاههای کشاورزی با انرژیهای تجدیدپذیر از برنامههای او است، ادامه داد: مهار روانآبها در برخی نقاط بدون مناطق شمالی و ایجاد سبد تامین آب از آب دریاها برای صنایع از جمله برنامههای در ۴ سال آینده است. در زمان تصدی وزارت صمت طرح آبرسانی خلیج فارس به فلات از جمله اقداماتی بود که صورت گرفت.
استخراج آب دریا و شیرین کردن آن
وی بیان کرد: کشورهای خلیج فارس ۲۵ میلیون مترمکعب از آب دریا استخراج و شیرین میکنند، سهم کشور ما بسیار اندک است و بسیاری از شهرهای حاشیه دریا فاقد آب هستند. طی ۴ سال آینده با رعایت تمامی موازین زیست محیطی استخراج آب دریا و شیرین کردن آن انجام میشود.
طی هشت سال گذشته ۵۸۰ هزار مترمکعب در شبانه روز قرارداد خرید تضمینی آب شیرین با بخش خصوصی به امضا رسیده است.
طبق آمار از سال ۱۳۹۲ در قالب ۷۰ قرارداد، ۵۸۰ هزار مترمکعب در شبانه روز قرارداد خرید تضمینی آب شیرین با بخش خصوصی بسته شده که از این میزان ۴۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز آب شیرینکن به بهرهبرداری رسیده و ۱۸۰ هزار مترمکعب در حال ساخت است.
استخراج آب ژرف برای مصارف برخی شهرها
محرابیان با بیان اینکه استخراج آب ژرف برای مصارف برخی شهرها در برنامه قرار دارد، گفت: موضوع مهار و مدیریت آبها از سیاستهای جدی وزارت نیرو خواهد بود. همچنین احقاق حقوق مردم به خصوص مرزنشینان با فعال سازی دیپلماسی آب با همکاری وزارت خارجه در دستورکار قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: اجرای شبکههای پایین دستی در اولویت کار قرار میگیرد، یکی از نکات کلیدی برنامه بنده استفاده به موقع از اعتبارات در اجرای پروژهها است، استفاده از ظرفیت بودجه ۱۴۰۰، صندوق توسعه ملی و بخش خصوصی از جمله راهکارهای اجرای برنامه است و ضرورت دارد با همکاری دولت و مجلس برای تدوین بودجه ۱۴۰۱ و برنامه هفتم توسعه راهکارهای مناسب برای تامین مالی برنامه ارائه کرد.
بی شک وزارت نیرو یکی از پر دغدغه ترین وزارت خانه ها در دولت سیزدهم خواهد بود؛ چراکه دولت قبل میراث بی آبی و بی برقی را برای این وزارتخانه بر جای گذاشته است. از نظر کارشناسان برنامه محرابیان می تواند مرهمی بر مشکلات فعلی باشد اما باید دید تا این برنامه ها تا مرحله تحقق چه میزان فاصله دارند.
انتهای پیام