به گزارش ایسنا، بنابر اعلام بیمه دات کام، برای مثال بسیاری از حقوقدانان احساس میکنند که جامعه بدون درک درستی از قانون و فرهنگ حقوقی آن، قابل درک و تبیین نیست. این مساله درمورد بیمه نیز صدق میکند. همان بیمهای که حلال بسیاری از مشکلهاست! تعداد زیادی تبصره و ماده در قوانین بیمه حکمفرماست که در این مقاله قصد داریم در رابطه با ماده ۱۰ قانون بیمه با شما صحبت نماییم. به این منظور ما را در ادامه دنبال کنید.
زندگی و دارایی هر فرد ممکن است در معرض خطر مرگ، آسیب یا نابودی قرار گیرد. این خطرات میتوانند منجر به خسارات مالی شوند. بیمه، روشی محتاطانه برای انتقال چنین ریسکهایی به یک شرکت بیمه است. در حقیقت، بیمه یک توافقنامه حقوقی بین دو طرف یعنی شرکت بیمه (بیمهگر) و شخص (بیمه گذار) است. در این صورت، شرکت بیمه متعهد میشود خسارات بیمهگذار را در صورت بروز حوادث جبران کند.
ماده ۱۰ قانون بیمه یا قاعده نسبی
گاهی بیمهگزاران (کسانی که بیمه را خریداری میکنند) در پرداخت خسارات از شرکت بیمه راضی نیستند و شکوه و شکایت میکنند. علت این اعتراضات چیزی جز ماده ۱۰ قانون بیمه نیست!
این قانون به صراحت به بیمهگذاران اعلام کرده است: “اگر مالی کمتر از قیمت واقعیاش بیمه شده باشد، بیمهگر به اندازه مقدار بیمهشده نسبت به قیمت واقعی مال خسارات را پرداخت میکند.”
مثلا اگر قیمت خودروی شما ۱۰۰ میلیون تومان باشد و شما آن را با ۵۰ میلیون تومان بیمه کرده باشید. اگر خسارتی برای خودروی شما پیش آید بیمه به نسبت همان ۵۰ میلیون خسارات خودروی شما را میپردازد نه اندازهی
قیمت واقعی خودرو!
این اتفاق باعث میشود که کلیه بیمهگذاران شرکت بیمه را مقصر بدانند، در صورتی که مساله اساسی “کم بیمه شدگی” در هنگام خرید بیمهنامه و عدم توجه به اعلام ارزش واقعی خودرو یا کالاست!
همانطور که گفته شد، چنانچه مالی به اندازهی قیمت واقعی خود بیمه نشده باشد، بیمهگر به تناسب مبلغ بیمهشده خساراتی که به مال وارد میشود را پرداخت خواهد کرد.
با توجه به ماده ۱۰ قانون بیمه خسارت بر اساس فرمول زیر محاسبه میشود:
خسارت پرداختی = مبلغ خسارت واقع شده ضربدر سرمایه بیمه شده تقسیم بر سرمایه واقعی
۵ میلیون تومان = ۱۰۰ میلیون سرمایه واقعی / ۵۰ میلیون سرمایه بیمهشده * ۱۰ میلیون تومان خسارت
محاسبه خسارت بیمه بدنه با ماده ۱۰
اجرای قاعده نسبی در رشتههای بیمه اموال
بیمهگر در بیشتر موارد حق بیمه را براساس مبلغ پیشنهادی بیمهگذار برای اموال یا بیمهشده؛ تعیین مینماید. شرکت بیمه مبلغ پیشنهاد شده را به عنوان قیمت واقعی اموال درنظر میگیرد. شرکت بیمه در هنگام بروز خطرات به اندازهی سرمایه بیمهشده خسارات را پرداخت خواهد کرد.
بعضی وقتها پیش میآید که بیمهگذار به این علت که فرض میکند خسارات به آن صورت گریبانگیر وی نمیشود مبلغ سرمایه بیمه را کمتر از قیمت واقعی اموالش اعلام میکند.در چنین مواردی، اگر او حق بیمه را متناسب با ارزش اموال پرداخت نکند، قواعد و سازوکار بیمه درست اعمال نخواهد شد.
تاثیر قاعده نسبی در بیمه بدنه
همانطور که گفته شده خودرویی که بیمه میشود، در زمان صدور بیمهنامه می بایست به ارزش روز بیمه شود.
قاعده نسبی نقشی بازدارنده را ایفا کرده واین قاعده بیمهگزار را از کم بیمهگی منصرف خواهد کرد. در بیمه بدنه در صورتی که حق بیمه متناسب با ارزش خودرو نباشد، اساسا ساز و کار بیمه درست عمل نخواهد کرد.
اگر درباره تعریف بیمه بدنه و پوششهای آن نیازمند اطلاعات هستید، این مطلب را بخوانید: راهنمای کامل خرید بیمه بدنه
فرمول قاعده نسبی در بیمه بدنه
مبلغ خسارت پرداختی در زمان اعمال قاعده نسبی در بیمه بدنه با روش زیر محاسبه میشود:
۱- مبلغ خسارت وارد شده × سرمایه بیمه شده
۲- حاصل آن تقسیم برسرمایه واقعی
آیا در صورت گران شدن خودرو قاعده نسبی در بیمه بدنه اعمال میشود؟
برخی اوقات خودرو، در زمان صدور بیمهنامه به ارزش واقعی روز بیمه شده است اما در زمان وقوع حادثه، ارزش خودرو بالاتررفته است در این شرایط، قاعده نسبی در بیمه بدنه اعمال خواهد شد. برای جلوگیری از این اتفاق میبایست:
۱- بیمه گزار باید شرکت بیمه را مطلع نماید.
۲- بیمه گزار باید حق بیمه اضافی را پرداخت نماید.
خرید آنلاین بیمه از بیمه دات کام
همواره میتوانید برای خرید آنلاین انواع بیمه مثل خرید بیمه بدنه خودرو، بیمه شخص ثالث و… به سایت bimeh.com مراجعه نمایید و پس از تکمیل فرم بیمه موردنظر خود را سفارش دهید.بعد از تکمیل سفارش در اسرع وقت بیمهنامه شما صادر شده و رایگان برای شما ارسال میشود.
خرید اینترنتی بیمه بدنه ماشین
برای دریافت مشاوره آنلاین میتوانید با شماره ۰۲۱۴۳۷۲ تماس حاصل فرمایید و از مشاوران حاذق بیمه دات کام اطلاعات تخصصی بیمه را دریافت نمایید.
منبع مطلب: سایت بیمه دات کام (BIMEH.COM)
انتهای رپرتاژ آگهی