دکتر علی حیاتنیا در گفت و گو با ایسنا، از روند صعودی نرخ ارز طی روزهای اخیر یاد کرد و افزود: این امر چند دلیل دارد که مهمترین آن کسری بودجه دولت طی چند ماه اخیر و خلق پول برای جبران این کسری است.
وی ادامه داد: تنخواهی که برای جبران کسری بودجه از سوی بانک مرکزی در اختیار دولت قرار گرفت باعث افزایش نقدینگی در کشور و به تبع آن رشد تورم شد که تبعات آن را در بازار ارز و سایر بازارهای مالی شاهد هستیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی عامل دیگر موثر بر افزایش قیمت ارز را مسائل سیاسی و بینالمللی دانست که چون آینده دقیق آن و همچنین سرنوشت برجام به طور کامل مشخص نیست، باعث ایجاد نوعی عدم اطمینان بین فعالین اقتصادی کشور شده است.
حیاتنیا عنوان کرد: البته تحریمها، عدم فروش نفت و کاهش درآمدهای ارزی نیز بر افزایش قیمت دلار بی تاثیر نیست.
وی تداوم یا توقف روند صعودی قیمت دلار را وابسته به برنامههای دولت جدید و خصوصا وزیر اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی دانست.
حیاتنیا تاکید کرد: چون تاکنون برنامه مشخصی از سوی بانک مرکزی درباره نرخ ارز ارائه نشده، به نظر میرسد صعود قیمت دلار حداقل طی روزهای آینده ادامه داشته باشد.
وی اضافه کرد: انتظار میرفت دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود تمرکز بیشتری بر ثبات نرخ ارز به عنوان یک عامل اثرگذار در اقتصاد کشور داشته باشد.
این کارشناس مسائل اقتصادی قیمت کنونی نرخ ارز را نیز منطقی ندانست و افزود: به عقیده بسیاری از کارشناسان اگر رانت و یارانه از ارز حذف شود، قیمت واقعی آن چیزی بین ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان است.
انتهای پیام