به گزارش ایسنا، به نقل از سایت عربی ۲۱، اسحاق لوانون، سفیر سابق رژیم صهیونیستی در مصر در یادداشتی که در روزنامه معاریو منتشر شد، گفت: زمانی ما با موریتانی روابط دیپلماتیک داشتیم، سفیران ما در نواکشوت حضور داشتند و ۱۰ سال روابط در سطح سفارت باقیماند تا اینکه موریتانی در پی جنگ با غزه در سال ۲۰۰۸ این روابط را قطع کرد.
وی با اشاره به عبدالرحیم ۱۴ ساله شطرنج باز موریتانی که چند روز پیش از رقابت با شطرنج باز صهیونیستی انصراف داد، گفت، این اقدام این ورزشکار موریتانی بیانگر احساسات ملتش درمورد رژیم صهیونیستی است. این اقدام مشخص کرد که رژیم صهیونیستی در واقعیت امر موجودیت ندارد.
این سفیر که مسوول بخش امور شمال آفریقا در وزارت خارجه رژیم صهیونیستی بود، افزود: من برای برقراری روابط دیپلماتیک با موریتانی کار کردم و اولین اسرائیلی رسمی بودم که وارد موریتانی شد و به جز اینکه این کشور همسایه مراکش است اطلاعات زیادی در مورد آن نداشتیم.
وی ادامه داد: موریتانی تصمیم گرفت راه مراکش و تونس را برود که با ما در سطح نمایندگی محدود، روابط دیپلماتیک داشتند. لوانون مدعی شد: موریتانی خواستار ارتقای سطح روابط به سطح سفارت با نمایندگی کامل بود ما از این تصمیمش غافلگیر شدیم اما خوشحال هم شدیم.
وی گفت: اسرائیل با موریتانی کاری کرد که دیگران انجام ندادند اما نفوذ جهاد اسلامی به آفریقا موریتانی را تحت تأثیر قرار داد و با وجود دیوارهایی که آنها ساختند اسلام بنیادگرا در جامعه نفوذ کرد و رهبران تغییر کردند.
لوانون معتقد بود که اظهارات عبدالرحیم بازتابی از این واقعیت است (سفیر اسرائیل آن را افراطی توصیف کرد) و خاطر نشان کرد که رئیس انجمن ملی شطرنج در موریتانی به این پسر تبریک گفت.
وی افزود: پس از امضای توافقنامههای عادی سازی روابط که حدود یک سال پیش با امارات، بحرین و مراکش صورت گرفت، وزیر خارجه موریتانی با عجله اعلام کرد که کشورش این بار قصد ندارد دنباله رو مراکش باشد. برعکس آنچه قبلا پس از امضای توافقنامه اسلو اتفاق افتاده بود.
لوانون اینچنین ارزیابی کرد که این اقدام آن زمان درست بود اما امروز رژیم صهیونیستی با چشم سابق به موریتانی نمینگرد و شرایط منطقه هم تغییر کرده است.
وی گفت: ایالات متحده به دلایل استراتژیک تلاش میکند به موریتانی؛ کشور به ظاهر ضعیف کمک کند و اگر ذرهای امید از طرف موریتانی میدیدم توصیه میکردم که برای بررسی احتمال از سرگیری روابط دیپلماتیک(عادی سازی روابط) و الحاق این کشور به توافقنامههای ابراهیمی به واشنگتن سفر شود اما با این حرفهای قابل تامل این شطرنج باز که بیانگر افکار عمومی موریتانی است بهتر است از این کشور که تصمیم گرفته در مقابل ما جلد عوض کند، دوری کنیم.
انتهای پیام