برنامه ۲ نامزد نهایی شهرداری اصفهان چیست؟

پس از انتشار برنامه‌های ۵ نامزد نهایی شهرداری کلان‌شهر اصفهان از سوی شورای ششم شهر، به نظر می‌رسد روزهای پایانی این رقابت نزدیک شده و حالا تنها ۲ گزینه نهایی مانده که قرار است کلید شهرداری اصفهان برای ۴ سال آینده به دست یکی از آنها سپرده شود.

صبح امروز چکیده ای از برنامه ها و سوابق محمدعلی احمدی، علیرضا صلواتی، علیرضا قاری قرآن، علی قاسم‌زاده و رضا مختاری به‌عنوان کاندیداهای شهرداری اصفهان در فضای مجازی منتشر شد و حالا سخنگوی شورای ششم شهر اصفهان از محمدعلی احمدی و علی قاسم زاده به عنوان دو گزینه نهایی شهرداری اصفهان نام برد.

علی صالحی- سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان اعلام کرد: پس از بررسی زیاد و باتوجه به انتشار جزییات فرایند، شاخص ها و سوالات مراحل قبلی فرایند انتخاب شهردار اصفهان و انتشار سوابق و برنامه های ۵ نامزد منتخب، امروز با جمع بندی نهایی اعضای شورای شهر اصفهان محمدعلی احمدی و علی قاسم زاده به عنوان دو گزینه نهایی این فرایند مشخص شدند.

در ادامه مرور کوتاهی داریم بر سوابق و چکیده‌ای از برنامه پیشنهادی این ۲ کاندید نهایی شهرداری اصفهان که اگرچه متأثر از تجربیات و زمینه‌های فعالیت آن‌ها، متفاوت با یکدیگر است، اما آنچه در همه این برنامه‌ها به چشم می‌خورد پذیرش اشکالات و تلاش برای تغییر و بهبود فرایندهاست تا رختی نو بر قامت شهرداری اصفهان پوشانده شود.

از  فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی تا مدیریت جهادی

محمدعلی احمدی، متولد ۱۳۴۳، کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان و کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از همین دانشگاه دارد.

از مهم‌ترین سوابق اجرایی احمدی می‌توان به رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان، عضو کمیته برنامه‌ریزی و راهبردی اتحادیه اتوبوس‌رانی‌های درون‌شهری کشور، مدیرعامل شرکت اتوبوس‌رانی اصفهان و حومه، عضو هیات مدیره سازمان حمل‌ونقل عمومی بهارستان، فرمانده بسیج شهرداری اصفهان، معاون فرهنگ سپاه استان، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری اصفهان، تدبیر کمیسیون دانشجویی استان و دبیر کمیسیون کارگری استان، رئیس ستاد احیای امربه‌معروف و نهی از منکر شهرستان اصفهان و فرمانده ناحیه مقاومت بسیج اصفهان نام برد.

چکیده برنامه پیشنهادی محمدعلی احمدی  به این شرح است:

اجرای برنامه‌های تدوین‌شده افق ۱۴۰۵ شهرداری اصفهان(همراه با بازنگری و اصلاح)

 مدیریت جهادی

 توجه ویژه به ابعاد مختلف حوزه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی

 عدالت و توجه ویژه به نقاط کمتر برخوردار

 خلاقیت و دانش‌محوری

 مشارکت شهروندان

 شایسته‌سالاری و پرهیز از سیاست زدگی

هوشمند سازی

 فساد ستیزی و شفافیت

 ارتقا هویت شهری

 تقویت حوزه گردشگری

قانون مداری و حقوق شهروندی

 توجه ویژه به حمل‌ونقل عمومی

محله محوری

 توجه به بافت فرسوده

و تحول ساختاری و کارآمدی منابع انسانی

یک چهره فرهنگی باهدف تغییر سبک اداره شهر و تغییر نقش شهرداری

علی قاسم‌زاده، متولد ۱۳۴۱، کارشناس الهیات از دانشگاه تهران، کارشناس ارشد و دکتری مشاوره از دانشگاه اصفهان است.

از مهم‌ترین سوابق اجرایی قاسم‌زاده می‌توان به بینان‌گذار موسسه فرهنگی شهید آیت‌الله مدرس و مجموعه فرهنگی شهید اژه‌ای، دبیر جبهه فرهنگی استان اصفهان، عضویت هیات امنای مراکز فرهنگی شهید مدرس و پانزده خرداد، مدیرعامل موسسه فرهنگی شهید مدرس، مدیر مجتمع آموزشی صالحین، مدیرعامل سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان به مدت ۴ سال، معاون فرهنگی شهردار اصفهان به مدت ۴ سال، عضو هیات مدیره سازمان فرهنگی، تفریحی، زیباسازی و عضو کمیته عالی پروژه شرق، ناژوان و تخت فولاد به مدت ۴ سال، مشاور مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری اصفهان به مدت ۲ سال، عضو هیات منصفه مطبوعات، دبیر ستاد اصفهان پایتخت فرهنگی جهان اسلامی و پنج دوره رئیس ستاد هفته نکوداشت اصفهان اشاره کرد.

چکیده برنامه پیشنهادی علی قاسم‌زاده  به این شرح است:

چند سالی است ضرورت داشتن آرمان، اصول، اهداف و برنامه‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت برای اداره کلان‌شهر اصفهان تبدیل به یک باور فرهنگی و سازمانی شده است. هرچند در هر دوره و به اقتضای حاکمیت هر تفکر، تغییراتی در محتوای این فرایند ایجادشده و هرچند که بسیاری از این اهداف و برنامه‌ها در عمل تحقق چندانی پیدا نکرده اما تاکنون هیچ‌کسی در ضرورت آن تردید نکرده است.

آنچه به نظر می‌رسد در این‌همه سال، باوجود اهمیت و تأثیر کمتر، موردتوجه قرارگرفته سبک و شیوه اداره شهر است. چیزی که در ادبیات علمی از آن به‌عنوان الگوی اداره شهر یاد می‌شود. بیش از یک قرن از تأسیس شهرداری اصفهان گذشته است، هرچند از آن زمان تاکنون تغییرات بسیاری در ساختار و روند کار شهرداری‌ها و شهرداری اصفهان به وجود آمده اما سرعت تغییر جامعه و سبک زندگی شهری به‌قدری سریع و شتابان بوده که به جرات می‌توان گفت شهرداری از درک روزآمد این تحول و انطباق خود  با شرایط زمان جامانده است. این فاصله به‌ویژه از شروع عصر اطلاعات و به دنبال آن عصر انفجار اطلاعات بسیار عمیق‌تر شده است. یکی از راهکارهای اساسی در بروز رسانی و به‌روز نگهداری شهرداری‌ها، ارتقا و تعالی بخشی سبک اداره شهر است.

در اندوخته دانش و تجارب بشری دو الگوی رایج برای اداره شهرها وجود دارد. در برنامه پیشنهادی خود ضمن اشاره به آرمان‌ها و پرداختن به برنامه‌ها، بخشی از طرح نامه خود را به تبیین الگوی پیشنهادی برای اداره شهر اختصاص داده‌ام. باورم این است که این بخش مهم‌ترین بخش پیشنهادی من است. در این الگوی پیشنهادی|، شهرداری فضا و فرصت را برای حضور حداکثری مردم در عرصه تصمیم سازی و مشارکت فعال آن‌ها در پیشرفت و آبادانی شهری فراهم می‌کند. در این الگو، علما، نخبگان، بخش خصوصی و تشکل‌های مردم‌نهاد نقش فعالی را در شهر ایفا خواهند کرد. شهرداری باایمان به فهم و توانایی مردم، آرام‌آرام از نقش متولی به سمت سیاست‌گذار، ناظر، تسهیل گیر و مشوق تغییر نقش خواهد داد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400060100454
  • خبرنگار :