حسین رضایی در گفتوگو با ایسنا درخصوص ورود زائران پیاده به مشهد در روزهای ولادت امام رضا(ع) و دهه اول محرم اظهار کرد: پیش از دهه اول محرم، زمانی که هنوز موج شیوع ویروس کرونا ایجاد نشده بود و همزمان با ولادت امام رضا(ع)، حدود ۱۲۰۰ زائر پیاده به مشهد وارد شدند و همچنین در روزهای شهادت امام جواد(ع) نیز حدود ۱۳۰۰ یا ۱۴۰۰ زائر پیاده به مشهد ورود پیدا کردند که اغلب آنها دانشجو بودند و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی این مسیر را طی کردند.
وی ادامه داد: بنابراین حضور زائران در مسیر حرکت کوتاه بوده و ارائه خدمت ایستگاههای صلواتی در فضای باز انجام میشده است. ضمن اینکه ظرفیت این ایستگاهها بیش از ۳۰۰۰ نفر بوده و لذا حضور کاروانها با جمعیت حدود ۱۰۰ نفر مشکلی در زمینه رعایت فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی ایجاد نمیکند.
سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) اضافه کرد: همچنین تعداد زیادی از این زائران پس از زیارت در مشهد اقامت نداشتند و گروههایی نیز که قصد اقامت در مشهد را داشتند از اقامتگاههای امن میراث فرهنگی استفاده کردند، این در حالیست که زائران پیاده در دهه اول محرم به مشهد سفر نکردهاند.
رضایی بیان کرد: به طور کلی اگر قرار باشد در دهه آخر صفر خدمترسانی به زائران پیاده انجام شود، حرکت آنها از مسیرهای نزدیک انجام خواهد شد تا علاوه بر خدماترسانی بهتر، کنترل زائرین نیز راحتتر انجام شود.
وی عنوان کرد: گفتنی است که خدمترسانی این گروه تنها در دو مقطع زمانی ولادت و شهادت امامرضا(ع) انجام میشود و بیشترین ارائه خدمت همزمان با شهادت امامرضا(ع) صورت میگیرد، اما قصد داریم که در طول سال نیز از ظرفیت موجود در جمعیت خدمتگزاران استفاده کنیم.
سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) افزود: بر این اساس در محرم امسال تمام پتانسیل موجود را در جهت حمایت از بیماران کرونایی به کار گرفتهایم، به گونهای که فعالیت ۱۰ واحد از ۲۲ واحد خدمترسانی موجود در جمعیت خدمتگزاران از روزهای ابتدایی محرم آغاز شده است.
رضایی خاطرنشان کرد: خرید تجهیزات پزشکی، تهیه دارو و بستههای معیشتی از جمله اقدامات گروهها به شمار میرود که در این راستا واحدهای بهداشت و درمان، پشتیبانی و مالی، اسکان، ترابری، فناوری اطلاعات، اطلاعات آمار، انبار و جادهای فعالیت داشتهاند و همچنین واحد آموزش نیز با برگزاری دورههای آموزشی برای آشنایی با وضعیت کرونا و آشنایی با مراقبت و پیشگیری از شیوع ویروس در منزل، برنامههای اثرگذاری را اجرا کردند.
وی افزود: علاوه بر این سه نقاحتگاه زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با کمک بسیج جامعه پزشکی، سپاه و همکاری آستان قدس و ادارهکل در جهت استفاده بیماران کرونایی در دوران نقاحت ایجاد شده است. این سه نقاحتگاه در خیابان چمن، خیابان نخریسی و بلوار پیروزی واقع شدهاند.
سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) تصریح کرد: این نقاحتگاهها دارای حدود ۲۰۰ تخت هستند و ارائه خدمات در آنها به صورت رایگان انجام میشود و اقدامات مؤثری توسط آنها صورت گرفته که تهیه کپسول اکسیژن و ایجاد سیستم اطلاعرسانی جهت امانت کپسولهای اکسیژن نمونهای از آنها است.
رضایی ادامه داد: این جمعیت همچنین در مسیر روستای فریمان در رباط سنگ نیز امکاناتی برای بیماران این منطقه فراهم کرده است. در این نقاحتگاهها تزریق، کپسول اکسیژن، هزینههای پزشک و پرستار رایگان بوده و ۱۸۰ کپسول اکسیژن امانی در اختیار دارند.
وی گفت: در حال حاضر در مسیرهای منتهی به مشهد ایستگاههای بزرگ صلواتی ثابت وجود دارد که در صورت نیاز وزارت بهداشت ما میتوانیم این ایستگاهها و امکانات را نیز در اختیار وزارت بهداشت و یا بسیج جامعه پزشکی قرار دهیم تا برای گذراندن دوره نقاحت بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) درخصوص کاروانهای پیاده اربعین عنوان کرد: کاروان پیاده انصارالحجه با جمعیت ۱۸۰ نفر حرکت خود را در ۲۵ تیرماه به سمت عراق آغاز کرده و در حال حاضر در استان چهارمحالوبختیاری است.
رضایی اضافه کرد: مسیر حرکت آنها استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان، چهارمحالوبختیاری و خوزستان است. این کاروان به طور تقریبی ۷۲ روز در مسیر هستند که ۵۴ روز داخل ایران و ۱۸ روز در عراق پیادهروی خواهند کرد.
وی تشریح کرد: این کاروان بیستمین سفر خود را آغاز کرده است و هزینه سفر آنها نیز به صورت شخصی تأمین میشود. افرادی مانند پزشکان و پرستاران نیز همراه این کاروان هستند و آقایان تمام اعضاء این کاروان را تشکیل میدهند.
انتهای پیام