به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس از مقامهای این کشور خواسته تا طالبان را به این فهرست اضافه کنند تا شبه نظامیان انگلیسی که با این گروه در افغانستان به سر میبرند و بعد به انگلیس برمیگردند، تحت پیگرد قرار گیرند.
دیلی میل روز یکشنبه گزارش کرد که پاتل عصبانی است که طالبان پیش از اینها به صورت رسمی ممنوع نشده چون ام.آی ۵ هشدار داده بود که از زمان سقوط کابل به دست طالبان در اوایل ماه جاری میلادی احتمال خطر هدف حمله قرار گرفتن توسط این گروه شبهنظامی بسیار زیاد شده است.
یکی از منابع به روزنامه دیلی میل گفته است: برخی به افغانستان میروند تا توسط طالبان تمرین و آموزش داده شوند و ممکن است به کشور برگردند و حملاتی را انجام دهند. دیگران هم ممکن است خانوادههایشان را نیز با خودشان ببرند و در افغانستان و تحت حکومت طالبان زندگی کنند.
از سوی دیگر ژنرال ریچارد کمپ، یکی از رسوای سابق نیروهای انگلیسی در افغانستان نیز هشدار داد، در حال حاضر و با وجود سقوط کابل اقدامات خودسرانه و تهاجمی شبهنظامیان در داخل خاک انگلیس بسیار محتمل است و سطح تهدید تروریستی در کشور باید به "شدید" افزایش یابد.
وی که مشاور سابق مقابله با ترویسم دولت انگلیس بوده، همچنین مدعی شد که طالبان به داعش و القاعده اجازه فعالیت در قلمروی افغانستان را میدهد و آنها علیه انگلس دست به حمله میزنند.
وی همچنین هشدار داد که تهدید جدی از سوی شبهنظامیان انگلیسی که به واسطه رویدادهای افغانستان تهییج شدهاند، وجود دارد و به دولت لندن تاکید کرد تا سطح تهدید از سوی این گروهها را در کشور افزایش دهند.
این مقام نظامی سابق انگلیس همچنین به ساندی میرور گفت: شبهنظامیان در همه جای دنیا پیروزی طالبان را جشن گرفتهاند. این یعنی سازماندهی و انرژی گرفتن مجدد آنها، تشویق و انگیزه به آنها برای حمله.
هشدار امنیتی در پایگاه های نظامی، دولت و پارلمان انگلیس احتمالا افزایش مییابد چون منابع اطلاعاتی گفتهاند، یکسری گفتگوها در وبسایتهای شبهنظامیان وجود دارد و سقوط کابل از سوی افراطگرایان یک پیروزی الهام گرفته قلمداد میشود.
طالبان بر اساس مفاد توافقنامه با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در سال گذشته میلادی قول داده که به القاعده و سایر سازمانهای تروریستی اجازه ندهد تا در داخل قلمرویی که کنترلش را بر عهده دارد، فعالیت کنند.
آمریکا موافقت کرد تا بر اساس همان توافق از افغانستان خارج شود و امید داشت که خطر تهدیدهای امنیتی علیه قلمروی آمریکا را کمتر کند.
ممنوعیت طالبان بر اساس قوانین انگلیس به معنای این است که عضویت یا حمایت از این گروه میتواند برای انگلیسیها تا ۱۴ سال حبس در پی داشته باشد.
انگلیس گفته که عجلهای برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حاکمان افغانستان ندارد و این گروه را به واسطه اقداماتش قضاوت میکند نه حرفهایش.
انتهای پیام