به گزارش ایسنا، علیرضا عباسی در جریان جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: آقای دکتر عین اللهی در بررسی برنامههایتان شما اعلام کردید که میخواهید ما را به وضعیت مطلوب برسانید، وضع مطلوب و راه رسیدن به آن را توضیح دهید.
عباسی در ادامه بیان کرد: در سرتاسر برنامه اسناد بالادستی و وضعیت موجود را بررسی کردید و به تصویر کشیدید ولی در بسیاری از جاها نشانی از وضع مطلوب در برنامههای شما دیده نمیشود و چگونه طی این چهار سال میخواهید ما را به وضع مطلوب برسانید؟
وی افزود: یکی از این موضوعات تعداد تخت های بیمارستانی، تعداد بیمارستان های فعال، تعداد تخت های ویژه و دانشگاههای علوم پزشکی در داخل کشور است که توزیع شده اند و بنابراین اینجا لازم است که عدالت را در توزیع خدمات در این حوزهها نصب العین قرار دهید و اینکه چگونه میخواهید این حوزهها را به وضع مطلوب برسانید؟
نماینده مردم کرج تصریح کرد: موضوع دیگر این است که در قانونی که در اسناد بالادستی داریم و با توجه به افق ۱۴۰۴ باید در منطقه خاورمیانه از نظر تعداد پزشک عمومی، دندانپزشک و پزشکان متخصص رتبه اول را داشته باشیم که در حال حاضر فاصله زیادی با این مسئله داریم و بخشی از آن به تعارض منافع برمیگردد و توضیح دهید که چه برنامهای در این رابطه دارید.
وی افزود: تعداد پزشک دندانپزشک و پزشکان متخصص کم است ولی تعداد دانشجوهایی که گرفته میشود محدودیت دارد که این محدودیت به تعارض منافعی که وجود دارد برمیگردد.
عباسی از وزیر پیشنهادی بهداشت خواست که به طور مشخص در مورد سازمان غذا و دارو توصیح دهد چون افرادی متولی این قسمت میشوند که ذی نفع دارو و غذا هستند و مشخص کند که در این حوزه آیا فعالین حوزه غذا و دارو را به عنوان ریاست این سازمان منصوب میکند یا از حوزههای دیگر که ذی نفع نیستند استفاده خواهد کرد.
نماینده مردم کرج افزود: این سیاستها منجر میشود که سلامت محوری را عرصه خود قرار ندهیم و بیشتر به درمان محوری بپردازیم.
عباسی همچنین خواستار توضیح وزیر پیشنهادی بهداشت درباره نحوه استفاده از گیاهان دارویی شد و گفت: در سند ملی گیاهان دارویی آمده که حدود ۸ هزار گونه گیاهی داریم که بیش از ۲۳۰۰ گونه آن خاصیت دارویی دارد و بیان کنید که چه برنامهای برای این موضوع دارید.
نماینده مردم کرج گفت: کسب سهم ۲۰ درصدی ارزش دارو مربوط به فرآوردههای حاصل از آن را در برنامههای شما ندیدیم و پوشش بیمه ای مناسب به منظور رسیدن به نرخ پرداخت از جیب ۳۰ درصد در حوزه طب سنتی را نیز به طور مشخص بیان کنید.
وی اظهار کرد: ما با یک پاندمی مواجه شدیم که در کل دنیا یکی از راههای علاج آن واکسن بود. ما دو مجموعه پاستور و رازی را داشتیم که به هر دلیل نتوانستند کار خود را به درستی انجام دهند و بنیاد برکت وارد شد و واکسن ساخت. بنابراین آسیبشناسی کنید که چرا قرارگاه ها در وظیفه خود تعلل کردند تا اگر ترک فعلی وجود داشته در آینده با آن برخورد شود.
وی با بیان اینکه باید جایگاه اول دانشگاهی در منطقه باشیم گفت: در رابطه با جذب دانشجویان خارجی چه برنامهای دارید؟ شما مجموعهای را با ۲ هزار دانشجو تحویل میگیرید که در برنامههای شما هیچ برنامهای برای آنها مشاهده نکردم.
انتهای پیام