محمدرضا نوحی در گفتوگو با ایسنا درباره برخی پیش بینی ها از شروع دوباره خاموشی ها از امروز، اظهار کرد: پیش بینی شده با توجه به کاهش دمای هوا در کشور، دیگر خاموشی های بدون برنامه ریزی شده نداشته باشیم و در صورت افزایش مصرف، تنها خاموشی های برنامه ریزی شده در دستور کار است.
وی تصریح کرد: اگر بار شبکه کمک کند امیدواریم حتی خاموشی با برنامه ریزی هم نداشته باشیم اما اگر کمبود تولید باشد این خاموشی ها قطعا ادامه می یابد.
سخنگوی صنعت برق استان اصفهان البته گفت: در ساعت ۸:۴۰ صبح امروز دسیپاچینگ سراسری اعلام کرد که حدود ۴۰۰ مگاوات آمادگی مدیریت بار را داشته باشیم که برای این کار ابتدا با صنایع هماهنگی های لازم انجام می شود و اولویت بعدی قطع برق بخش خانگی است.
وی تصریح کرد: در هفته جاری اگر بار شبکه دچار مشکل نشود خاموشی نخواهیم داشت، اما اگر کمبود تولید داشته باشیم، قطعا خاموشی های با برنامه انجام می شود.
نوحی گفت: در حال حاضر صنعت فولاد در مدیریت بار شبکه به استان کمک می کند البته صنعت فولاد در ایام تعطیل، بار خود را به طور کامل دریافت کرد.
وی با تاکید بر اینکه در تعطیلات پنج روزه سراسری کشور با توجه به تعطیلی بخش تجاری و ادارات میزان بار شبکه سراسری برق به شدت کاهش یافته بود، تصریح کرد: حتی روز گذشته نزدیک ۱۰۱۲ مگاوات از شبکه سراسری برق وارد اصفهان شده است، البته بخشی از آن به کمبود تولید برق در استان به دلیل در مدار نبودن یکی دو واحد نیروگاهی برمی گردد.
سخنگوی صنعت برق استان اصفهان افزود: در صورت بر هم خوردن تعادل مصرف و تولید برق، خاموشی های با برنامه مطابق آنچه در سایت شرکت های توزیع عنوان شده انجام می شود، اما خاموشی های بدون برنامه ریزی به بار خود شبکه سراسری برمی گردد و اگر بار افزایش یابد و مدیریت بار انجام نشود، رله های فرکانسی عمل کرده و خاموشی های بدون برنامه ریزی در کشور اتفاق می افتد.
وی درباره برنامه های توانیر برای ایجاد واحدهای نیروگاهی در اصفهان برای رفع کمبود تولید برق، گفت: در چند سال گذشته قرار بود یک نیروگاه هزار مگاواتی در شرق اصفهان احداث شود، همچنین با تبدیل نیروگاه جنوب اصفهان به نیروگاه سیکل ترکیبی تولید برق ۵۰۰ مگاوات افزایش یابد که به دلیل نبود سرمایه گذار این طرح ها تا به امروز محقق نشده است.
نوحی البته گفت: قرار است فولاد مبارکه برای ساخت یک نیروگاه ۱۵۰۰ مگاواتی برق سرمایه گذاری کند.
وی با اشاره به دلایل استقبال نکردن سرمایه گذاران در طرح های نیروگاهی، گفت: سرمایه گذاران با توجه به ارزان بودن قیمت برق تمایلی به سرمایه گذاری در این حوزه ندارند، در حالیکه قیمت هر کیلووات برق برای نیروگاه ها بالای ۲۰۰ تومان است، اما ناچارند به زیر قیمت ۱۰۰ تومان برق خود را بفروشند که این انگیزه و رغبت سرمایه گذاران را در ساخت نیروگاه های حرارتی کاهش داده است.
انتهای پیام