به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه آکسیوس، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا رئیس جمهور آمریکا وعده داده نیروهای آمریکایی را در افغانستان تا هر زمان که لازم باشد به منظور خارج ساختن همه آمریکاییها حفظ کند اما همچنین گفته که هدفش به پایان رساندن این ماموریت تا پایان این ماه است.
اما بایدن تحت فشار بین المللی و داخلی است تا این ضرب الاجل را تمدید کرده و تلاش بیشتری برای اتباع افغان، هم آنهایی که کمک کننده به ارتش آمریکا بوده و منتظر روادید مهاجرتی ویژه هستند و هم آنهایی که برای سازمانهای غیردولتی با هدف کمک به اشاعه ارزشهای آمریکایی کار کردند، انجام دهد.
این مقامهای سابق گفتند: نباید هیچ پروازی که از مبدا کابل انجام می شود صندلی خالی داشته باشد.
در زمان انتشار این نامه در روز پنجشنبه بالغ بر ۳۰۰ مقام سابق آمریکایی این نامه نوشته شده به بایدن و کنگره را امضا کردند؛ نامهای سازماندهی شده از سوی اعضای گروه موسوم به "پروژه امنیت ملی ترومن" با هدف "طرح درخواست فوری برای نجات همپیمانان افغانی که ما به آنها وابسته بودهایم و اکنون جانشان وابسته به ما است".
در این نامه نوشته شد: ما به عنوان کارشناسان حقوق بشر و امنیت ملی که در مقام دیپلمات، مقامهای منتخب، شهروندان خط مقدم، انساندوستها و یونیفرم پوش ها خدمت کردهایم از شما تقاضا داریم از هر اختیاری که به دفتر شما داده شده برای اقدام کردن استفاده کنید.
تا بعد از ظهر جمعه تعداد مقامهای سابق امضا کننده این نامه به تقریبا ۵۰۰ تن رسید.
امضا کنندهها شامل ۵۳ سفیر سابق تقاضا دارند که دولت آمریکا به مردمی که "در ارزشهای دموکراتیک ما شریک هستند" برای فرار از دست طالبان کمک کند.
در نامه نوشته شد: آنها، خبرنگار، فعال، آکادمیک و همکار آمریکا و مقامات دولتهای خارجی هستند.
بایدن همچنین به غیر از مساله یافتن و خارج کردن شهروندان آمریکایی در سراسر افغانستان برای تسریع در رسیدگی به درخواستهای روادید مهاجرتی ویژه افغانها هم تحت فشار است و طبق گزارش سی.ان.ان یک گروه دو حزبی متشکل از ۵۵ سناتور در این زمینه نامه ای روز پنجشنبه برای او نوشتند.
این قانونگذاران نوشتند: تسلط سریع طالبان در سراسر افغانستان و تصرف کابل نباید سبب شود که ما قولمان به افغانهایی که به ما در انجام عملیات در ۲۰ سال گذشته کمک کرده و برای کمک روی ما حساب می کنند را بشکنیم.
امضا کنندههای نامه "پروژه امنیت ملی ترومن" همچنین از دولت آمریکا خواستند تلاشی دیپلماتیک را برای تضمین امنیت مسیرهای منتهی به فرودگاه کابل رهبری کرده و اعتبارات برای کشورهای دیگری که مایل به پذیرش افغانهای در خطر هستند را افزایش دهد.
انتهای پیام