آیت‌الله علم‌الهدی:

خط مشی زندگی حضرت ابوالفضل(ع) ولایت و امامت بود

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به ویژگی‌های حضرت ابوالفضل(ع) گفت: خط مشی زندگی حضرت ابوالفضل(ع) خط ولایت و امامت بود.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی امروز در مراسم ظهر تاسوعای حسینی در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: نافذالبصیره بودن حضرت ابوالفضل(ع) در این بود که خطش خط امامت و ولایت بود؛ یعنی در هر خیری که فرمان امامش بود شرکت می‌کرد. اگر به جهاد رفت به فرمان امامش بود و در هر کار خیری با لبیک به امامش حضور داشت.

وی بیان این‌که عشق آمیخته با معرفت‌شناسی در شناخت ائمه اطهار(ع) ارزشمند است، اظهار کرد: در دنیا برای شهید و کشته زیبا اشک نمی‌ریزیم یا برای توانمند بودن جسمانی او اشک نمی‌ریزیم بلکه اشک ما برای آن است که آن شهید عشق واقعی به خدا داشته است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: بهترین راه شناخت حضرت ابوالفضل(ع) توجه به کلام امام معصوم است. امام صادق(ع) ۲ ویژگی برای عباس بن علی(ع) بیان کرده است. ایشان فرمود عموی ما عباس دارای بینشی ژرف و ایمانی راسخ بود. همراه با امام حسین(ع) جهاد کرد و نیک آزمایش داد و به شهادت رسید. در این حدیث نخستین ویژگی حضرت عباس(ع) نافذالبصیره بودن وی عنوان شده و دومین ویژگی او نیز این بود که صلب‌الایمان بود؛ یعنی ایمان مقاوم و شکست‌ناپذیری داشت که این ایمان معلول نافذالبصیره بودن و مقاوم و شکست‌ناپذیر او بود.

علم‌الهدی خاطرنشان کرد: ما ۲ نوع بینش شامل بینش انفعالی و بینش ارادی داریم؛ همانطور که دیدن انفعالی و ارادی داریم؛ این ۲ نوع بینش نیز در ما وجود دارد. در بینش انفعالی افکار مختلف در مغز ما جریان دارد که اختیاری نیست. این افکار می‌آید و می‌گذرد اما یک وقت بینش ما ارادی است که شامل مطالعه کردن و تفکر در مورد یک پژوهش و امر خاص است.

امام جمعه مشهد بیان کرد: نافذالبصیره بودن از نوع بینش انفعالی است اما آنچه برای انسان خط سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و... می‌سازد، بینش ارادی او است. آنان که در بینش ارادی خود مسیر اشتباه را رفتند، به انحراف کشیده شدند. حاکمیت‌های ظالمانه از جمله بنی‌امیه و بنی‌عباس و سایر حکومت‌های اینچنین در طول تاریخ از همین بینش منحرف سرچشمه می‌گیرد. این بینش‌های ارادی انحرافی حتی در زمان ظهور اسلام و در کنار پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) وجود داشت که نمونه‌های آن در تاریخ ثبت شده است.

وی با بیان این‌که نافذالبصیره به کسی می‌گویند که دارای بیناترین بصیرت‌هاست، گفت: نافذالبصیره کسی است که خط خود را در هر خیری پیدا کند و مسیر خود را در آن ادامه دهد. همانطور که رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس راه خود را یافتند؛ همانطور که مدافعان حرم راه خود را یافتند و همان‌گونه که بسیاری از حرکت‌های جهادی و خیرخواهانه در طول قرن‌ها انجام شد و افراد زیادی به این حرکت‌های جهادی پیوستند.

علم‌الهدی اضافه کرد: حضرت ابوالفضل(ع) هیچ‌گاه با ولایت حتی در احساس نیز زاویه نداشت. رابطه سیدالشهدا(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) فقط رابطه برادری نیست. ایشان در هیچ چیز با امام حسین(ع) زاویه نداشت. او حتی در حس تشنگی هم نخواست با امام زمانش زاویه داشته باشد؛ لذا در کنار نهر نیز از نوشیدن آب امتناع کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400052719297
  • خبرنگار :