افتتاح بیمارستان ۹۶ تخت‌خوابی بیماران حاد تنفسی در مشهد 

بیمارستان ۹۶ تخت‌خوابی ویژه بیماران حاد تنفسی در مشهد افتتاح شد. 

 سید حسن مرتضوی، فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال شرق کشور، در مراسم افتتاح این بیمارستان بیان کرد:  این مکان از سال گذشته در قالب بهداری سپاه فعال بود. مرکز بهداری شمال‌ شرق نیروی‌ زمینی و معاونت بهداری نیرو مقرر کرد که ظرف کم‌تر از ۷۲ ساعت کاری این تغییر کاربری برای پاسخگویی به نیاز استان در راستای مقابله با ویروس کرونا در دستور کار قرار بگیرد. با امکان‌سنجی که صورت گرفت و مساعدت و هم‌افزایی در مجموعه نیروی‌های زمینی و نیز همکاری استاندار و دانشگاه‌ علوم‌ پزشکی م‌د و همچنین تلاش شبانه‌روزی بهداری نیروی زمینی و مرکز بهداری مشهد، بیمارستان درمانی شهید علی نجفی ایجاد شد. 

وی خاطرنشان کرد: از دیروز بعد از ظهر آماده پذیرش بیمار شدیم و همه امکانات لازم برای این منظور مستقر شده‌ است. امروز در حد یک بیمارستان ۹۶ تخت‌خوابی به‌ صورت تخصصی با همه امکانات و بخش‌های زیرساختی مرتبط تجهیز شدیم. در بخش ICU این بیمارستان هشت تخت بسیار مجهز مستقر شده است. همچنین اتاق‌ها به‌ صورت ویژه طراحی شده و همه‌چیز آماده پاسخگویی به نیاز بیماران‌ حاد تنفسی است. 

احمد اخوان، معاون بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه نیز در این مراسم اظهار کرد:  با توجه‌ به آمادگی‌های آموزشی، دانشی، تجهیزاتی و فناوری‌های نوینی که در مجموعه نظام سلامت نیرو ایجاد شده‌ بود، از ابتدای بحران بیماری کرونا یک راهبرد اصلی به تایید سردار فرماندهی ابلاغ شد که همه این اقدامات و فرآیندهایی که تاکنون در این ۲۰ ماه انجام شده، ذیل این فرآیند قرار گرفت. 

وی ادامه داد: آنچه‌ که از نظام‌سلامت نیروی زمینی ابلاغ شده، این است که باید با تغییر رویکرد از بیماری کرونا به درمان بیماران حاد تنفسی، تمام زیرساخت‌ها را براساس این بحران تغییر بدهیم که این اتفاق انجام شد. هدف راهبرد ما آن بود که نظام سلامت نیرو به‌ عنوان مجموعه واکنش سریع  نظام جمهوری‌ اسلامی بتواند اقدامات خاص را در شرایط بحرانی انجام دهد.

اخوان افزود: هر اقدامی که انجام می‌شود، براساس یک فرآیند است و با هماهنگی، تعامل و اعلام‌ نیاز مبادی مختلف مانند مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت و درمان است.

معاون بهداری رزمی نیروی‌ زمینی سپاه خاطرنشان کرد: ما براساس آن راهبرد ۱۶۲۳ تخت‌ بیمارستانی و مجهز به‌ صورت ثابت و ۱۵۱۲ تخت سیال در اختیار بیماران کرونایی قرار دادیم. همچنین ۲۰۰ تیم تخصصی شامل پزشک و پرستار و بهیار سازماندهی و آموزش داده‌ شده‌اند تا بتوانند در بیمارستان‌هایی که وزارت بهداشت اعلام می‌کند، به‌ موقع حضور پیدا کنند که از این ۲۰۰ نفر تاکنون ۱۲۰ تیم خدمت کردند.

بستری ۸۰۰ بیمار در استان به صورت روزانه 

محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان‌ رضوی، نیز در این مراسم اظهار کرد: در ابتدای پیک پنجم میانگین بستری روزانه ۱۸۲ نفر بود که در هفته سوم مرداد این رقم به حدود ۸۰۰ نفر رسیده است.

وی ادامه داد: بستری‌های موجود ما در ابتدای‌پیک و در آخر خرداد ماه کم‌تر از ۷۰۰ نفر بود اما در حال‌ حاضر این تعداد به ۳۴۰۰ نفر رسیده‌ است. با توجه به روند افزایشی که در میزان بستری و ابتلا شکل گرفته، اگر تدابیر ویژه‌ای انجام نمی‌گرفت و از ظرفیت‌های ملی استفاده نمی‌شد، با بحران‌ جدی مواجه می‌شدیم. 

معتمدیان افزود: در کنار این بیمارستان نیز یک بیمارستان ۶۴ تخت‌خوابی که از مجهزترین بیمارستان‌های صحرایی کشور است، با توجه به بحرانی که در سیستان‌وبلوچستان و زابل بود، مورد افتتاح و بهره‌برداری قرار گرفت که در مدیریت‌ بحران بیماری کرونا در سیستان‌وبلوچستان بسیار اثرگذار بود. 

استاندارخراسان‌رضوی بیان کرد: ما امروز شاهد افزایش ظرفیت ۱۶۰ تخت‌خوابی در شهر مشهد هستیم که مورد بهره‌برداری شهروندان استان قرار خواهد گرفت. نقشی که سپاه پاسداران در توسعه مناطق مرزی داشته در سال‌های اخیر بی‌بدیل است. در شورای توسعه پایدار امنیت شرق کشور یک رکن اساسی حضور سپاه‌ پاسداران انقلاب‌ اسلامی است که در سال‌های اخیر خدمات شایسته‌ای را در زمینه محرومیت‌زدایی به مناطق مرزی ارائه کرده است.

 وی تاکید کرد: خوشبختانه در حوزه پیشگیری و واکسیناسیون نیز طرح‌های مشترکی را با ظرفیت استان با همه توانی که در مجموعه است، پای کار آوردیم. هم‌اکنون بیش‌ از ۶۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در سطح استان راه‌اندازی شده و روزانه ظرفیت انجام ۵۰ هزار واکسن را ایجاد کردیم که به زودی این رقم به روزانه تا ۱۰۰ هزار تزریق واکسن در سطح استان خواهد رسید.

استاندار خراسان‌رضوی افرود: با تدابیری که اخیرا توسط رئیس‌جمهور در ستاد ملی انجام شد و تعطیلی‌ها و محدودیت‌های تردد بین استان‌ها و همچنین کنترل سفرها، شاهد کاهش ۲۶ درصدی ورودی سفرهای زمینی بودیم. همچنین محدودیت‌هایی در زمینه انجام پروازها، راه‌آهن و اتوبوس‌ها ایجاد شد که خوشبختانه آثار آن را در ظرفیت‌های هتلی استان مشاهد کردیم که درصد اشغال آن از ۷۰ به ۲۶ درصد کاهش پیدا کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400052618909
  • خبرنگار : 50429