/محرم با کتاب/

«پدر، پسر، روح القدس» گزیده ای از اشعار عاشورایی مسیحیان

در تمام طول تاریخ مسیحیان زیادی در مدح و ثنای اهل بیت شعر سروده‌اند و محبتشان را ابراز کرده‌اند. خواندن اشعار کسانی که از فرهنگ و دین دیگری بزرگان ما را توصیف می‌کنند یا می‌ستایند جذاب است و می‌تواند ابعادی را به ما نشان دهد که خودمان شاید قادر به دیدنش نباشیم.

کتاب پدر، پسر، روح القدس تألیف محمدضا زائری از انتشارات نشر خیمه است. این کتاب مجموعه‌ای از اشعار شاعران مسیحی در مدح و ستایش امام‌حسین و حضرت علی است. در این کتاب نمونه‌هایی از عرض ارادت اندیشمندان و شاعران و مسیحی به اهل بیت بیان شده است و ابعادی از عظمت امام حسین که در اشعار و نوشته‌های آن‌ها منعکس شده آمده است. این کتاب تجلیعشق علوی وشچر حسینی در دنیایی فراتر از دنیای اسلام است.
برخی از شاعرانی که آثاری از آنها در این کتاب به چاپ رسیده عبارت‌اند از جرج شکّور، جرج زکی‌الحاج، سعید عقل، خلیل فرحات، ویکتور کک و رشید سلیم الخوری. 
در بخشی از مقدمه کتاب درباره علت نامگذاری آن می‌خوانیم:
در احادیث و روایات ما ذکر شده است که: "ما قال فینا قائل بیت شعر إلا یؤید بروح القدس" یعنی کسی برای اهل‌بیت(ع) شعر نمی‌سراید جز آنکه به مدد الهی جبرئیل یاری شود. شاعران مسیحی نیز اگر برای پدر امت امیرمؤمنان و فرزندش سالار شهیدان شعری سروده و قلمی زده‌اند بی‌تردید مورد عنایت روح القدس قرار گرفته‌اند.
این کتاب گزارشی از آثار عنایت روح القدس برای ستایش پدر و پسر در بیان و زبان نویسندگان و شاعران مسیحی لبنان است. بزرگانی چون جبران خلیل جبران، جرج جرداق، بولس سلامه، سلیمان کتانی و...
و در بخشی از مقدمه آمده است:
زمانی که از عشق و شوق و دلبستگی نویسندگان و شاعران مسیحی به آل‌الله سخن می‌گوییم باید به یاد داشته باشیم که هر یک از ایشان در فرهنگ و فضای خاص خود پرورش یافته‌اند و نباید از آنان بیش از ادای احترام و اعتراف به حقیقت انتظاری داشت. باید این آثار را در همین حد و با همین کارکرد مطالعه کرد و از آن‌ها بهره برد. از جوینده و یابنده مسیحی که در مدح و ثنای امیرمؤمنان یا در سوگ و رثای سالار شهیدان اثری از خود به جای می‌گذارد نباید انتظار تغییر دین و آیین داشت یا توقع فهم و درک همه معارف الهی نمود و از رفتار و گفتار عادی او در چارچوب فرهنگ مسیحی‌اش تعجب کرد. چنین کسی از یک فرهنگ دیگر است با پیشینه‌ها و باورهای بسیار متفاوت و گاه کاملاً متناقض آمده است و همین تضاد و فاصله به آثارش چنین جذابیتی بخشیده است. هر چند نسبت تأثیرپذیری و شرایط روحی و معنوی افراد با هم تفاوت دارد اما به هرحال چنین افرادی معمولاً در تعلق به این فضای فرهنگی متفاوت مشترکند؛ پس نباید از تابلویی که به دیوار اتاق خود زده‌اند یا کتاب دیگری که منتشر کرده‌اند یا سخنان تازه‌ای که می‌گویند تعجب کرد.
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400052618781
  • خبرنگار : 50399