به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی پیرامون تحولات اخیر افغانستان، سقوط کابل به دست نیروهای طالبان، استعفا و فرار «اشرف غنی» به خارج از این کشور یک نشست اضطراری برگزار کردند.
تمامی نمایندگانی که در شورای امنیت صحبت کردند نگرانی از نقض حقوق زنان و اقلیتها را تکرار کردند.
مورد مشترک دیگر همه صحبتها، تامین امنیت غیرنظامیان بود. نمایندگان کشورها خواستار باز گذاشتن مرزها شدند. آنها از طالبان خواستند که به افرادی که بخواهند از کشور خارج شوند، اجازه خروج بدهد.
نکته مهم دیگر ارتباط طالبان با شبکه القاعده بود که به گفته برخی از این نمایندگان هنوز طالبان ارتباط نزدیک با القاعده را "قطع نکرده است".
به نظر میرسد که در صورتی که طالبان خواستار مشروعیت بینالمللی باشد باید به درخواستهای بینالمللی توجه کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز اظهار کرد: تمام کشورها آماده استقبال از پناهجویان افغان و امتناع از هرگونه اخراج آنها باشند.
دبیرکل سازمان ملل از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و جامعه جهانی خواست تا نگذارند افغانستان به بهشتی برای تروریستها تبدیل شود.
آنتونیو گوترش از شورای امنیت و جامعه جهانی خواست تا اجازه ندهند که افغانستان تبدیل به "بهشت" برای سازمانهای تروریستی شود.
وی همچنین گفت: گزارشهایی وجود دارند که اشاره به محدودیتهای شدید در زمینه حقوق بشر به خصوص نقضهای رو به فزونی در حق زنان و دختران دارند.
گوترش از شورای امنیت خواست تمام ابزارهای موجود را برای نابودی تهدید تروریسم جهانی در افغانستان و نیز تضمین احترام به حقوق بشر به کار بگیرد.
وی تاکید کرد: حضور سازمان ملل در افغانستان با توجه به وضعیت امنیتی خواهد بود اما در ارائه حمایتها کوتاهی نخواهد کرد و به این روند ادامه میدهد.
در این جلسه نماینده افغانستان نیز گفت: اجازه نخواهیم داد کشور به امارت اسلامی تبدیل شود.
نماینده افغانستان در جلسه مذکئور تاکید کرد: بعد از تسلط طالبان بر کابل و ورود به کاخ ریاستجمهوری اجازه برقراری امارت اسلامی در کشور را نمیدهیم.
او خواستار تشکیل دولت انتقالی شامل تمام طوایف و اقلیتها و احترام به حقوق بشر شد.
نماینده افغانستان ادامه داد: از طالبان میخواهیم به حقوق و قانون بینالمللی بشر احترام بگذارند.
او تصریح کرد: مردم کابل امروز در ترس به سر میبرند. نشانههای آشوب در فرودگاه کابل منعکس کننده وضعیت ناامیدی افغانهاست.
انتهای پیام