رضا ملکزاده، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مشارکت مردم در اداره امور کشور جایگاه ویژهای در قانون اساسی و قوانین و مقرات جاری کشور داشته و تشکلهای مردم نهاد را میتوان بهعنوان یکی از نمادهای تجلی مشارکت اجتماعی قلمداد کرد.
وی ادامه داد: در دو دهه گذشته فعالیت این تشکلها به لحاظ کمی و کیفی با تحولات گستردهای مواجه بوده و شاهد حضور اثربخش آنها در رویدادها و عرصههای مختلف بودهایم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم افزود: حضور تشکلها در حوزه اجتماعی و فرهنگی، ایفای نقش گسترده در پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی، پرداختن به امور خیریه و نیکوکاری، فعالیتهای بشردوستانه، حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، مشارکت در مدیریت بحران و غیره از جمله عرصههایی است که تشکلها به ایفای نقش پرداخته و روز به روز افقهای جدیدی در این عرصه گشوده میشود.
ملکزاده با اشاره به اینکه نکته بارزی که در سالهای اخیر در فعالیت تشکلهای مردم نهاد مشهود بوده است، علاقهمندی تشکلها به مباحث مرتبط با توسعه پایدار و بهویژه اقدامات تسهیلگری و ظرفیتسازی در راستای توسعه محلی است، گفت: تداوم این موارد در بلند مدت میتواند تأثیر قابل ملاحظهای در بهبود وضعیت اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی اجتماعات محلی داشته باشد.
وی بیان کرد: بر این اساس در جامعه در حال توسعه ایران، تشکلهای مردم نهاد میتوانند به عنوان شرکای راهبردی در فرآیند توسعه مورد توجه قرار گرفته و از ظرفیت آنها در برنامههای توسعه بهرهبرداری شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم تصریح کرد: نرخ مشارکت و وضعیت سرمایه اجتماعی از جمله مؤلفههایی است که در فرآیند توسعه تأثیرگذار بوده و تشکلهای مردم نهاد یکی از مهمترین بسترها برای تحقق آن میباشند.
بها دادن به جایگاه سازمانهای مردم نهاد
ملکزاده تأکید کرد: باید به جایگاه و منزلت اجتماعی سازمانهای مردم نهاد توجه داشت و به آنها و فعالیتهایشان بها داد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم اضافه کرد: مشارکت تشکلها در مدیریت بحران و به ویژه مدیریت بیماری کرونا نیز بیانگر توانمندی آنها در پاسخگویی فوری به نیازهای جامعه بوده است.
ملک زاده تصریح کرد: در حوادث مختلف سهم قابل توجهی در کمک به حادثه دیدگان، تأمین منابع و امکانات و همکاری در فرآیند مدیریت بحران داشتهاند.
وی گفت: ستاد مردمی مقابله با کرونای استان قم جلوهای از همکاری اثربخش ستاد مدیریت بحران استان با بخش غیردولتی در روند مدیریت بیماری کرونا بوده است که با همکاری تشکلهای مردمی، مجمع خیرین سلامت استان، اتاق اصناف قم، اتاق بازرگانی، موکبها و هیاتهای مذهبی، ستاد کمک رسانی کریمه اهل بیت(ع) و خیرین و داوطلبان استان شکل گرفت و توانست خدمات موثری را در زمینه پیشگیری، مقابله، اقدامات ترویجی و فرهنگی و تامین و توزیع کالا و خدمات اساسی مورد نیاز ارائه کند.
تشکلهای مردم نهاد و ایجاد دغدغه در آحاد جامعه
ملکزاده با تاکید بر اینکه باید زمینه را برای جلب مشارکت سازمانهای مردمنهاد مساعد کنیم، ادامه داد: هر چه در توانافزایی و توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد تلاش شود و این سازمانها با بخش دولتی و عمومی نیز تعامل و همکاری داشته باشند، به همان اندازه اثرگذاری در جامعه افزایش پیدا میکند.
وی بابیان اینکه تشکلهای مردمنهاد باید تعامل و ارتباط مؤثر با دستگاههای اجرایی داشته باشند، یادآور شد: تعامل با مردم و گروههای هدف از مهمترین رسالتهای تشکلها بوده و آنها باید بتوانند در آحاد جامعه دغدغههای لازم در رابطه با اهداف خود را ایجاد کنند.
انتهای پیام