در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

انتظارات یک هنرمند تئاتر از دولت سیزدهم

یک هنرمند تئاتر با اشاره به اینکه تغییر وزرا و دولت، استرس زیادی برای هنرمندان ایجاد می‌کند، گفت: بازگرداندن اصالت و هویت فرهنگی و هنری هنرمندان، نخستین گام در جهت بهبود جایگاه فرهنگ و هنر است.

احسان روحی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص انتظارات جامعه فرهنگی و هنری استان از دولت سیزدهم، اظهار کرد: هنرمندان به عنوان بخشی از جامعه که کار بسیار مهمی بر عهده دارند، معمولاً بر اساس پیش‌فرض ذهنی همیشگی خود همواره موضوع حمایت را به عنوان خواسته خود از مسئولان بیان می‌کنند، لذا از دولت و رئیس‌جمهور جدید و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آینده نیز حمایت بخش فرهنگی را خواستاریم، اما این حمایت صرفاً حمایت‌های مالی نیست. 

وی ادامه داد: فارغ از شعارهایی که هنگام انتخابات در زمینه حمایت از هنرمندان بیان شده و پس از آن اجرا نمی‌شود، پس از گذشت مدتی حتی آنچه به عنوان دغدغه‌های اولیه هنرمندان وجود دارد نیز مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد. به عنوان مثال در چند سال اخیر بیمه هنرمندان جدی گرفته می‌شود، در حالی که در گذشته برای تعداد معدودی از هنرمندان وجود داشت. همچنین حمایت‌های معنوی نیز به واسطه تولید، سانسور، نظارت کمتر صورت می‌گیرد. در واقع استرس و اضطرابی که تغییر وزیر و یا ریاست جمهوری در دولت‌های مختلف برای هنرمندان ایجاد می‌کند، باعث می‌شود تا هنرمندان به این موضوع فکر کنند که آیا می‌توانند خط فکری خود را ادامه دهند و یا اینکه باید خط مشی خود را بر اساس اولویت‌های دولت جدید انتخاب کنند؟

تغییر مسئولان نباید ساختارها را تغییر دهد

این نویسنده تئاتر بیان کرد: به این ترتیب ممکن است یکی از دغدغه‌های هنرمندان این باشد که بر اساس کدام دستورالعمل‌ها اثر خود را تولید کنند. بنابراین من فکر می‌کنم تمام دستورالعمل‌ها باید در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد و تغییر مسئولان، ساختارهای بنیادین را تغییر ندهد، بلکه به فراخور موقعیت و شرایط خاص، محدودیت‌ها و شرایطی را در بخش‌های جزئی فرهنگ و هنر ایجاد کنند.

روحی عنوان کرد: متأسفانه در حال حاضر شاهد این هستیم که با تغییر دولت، ریاست جمهوری و یا وزرا، بخش‌های بنیادین نظام هنری تغییر پیدا کرده و آسیب زیادی به هنرمندان وارد می‌کند. به شکلی که سبب می‌شود برخی از هنرمندان فعالیت خود را کنار بگذارند و برخی دیگر وارد حوزه فرهنگ و هنر شوند. 

بازگرداندن هویت هنری مهمترین نیاز هنرمندان است

روحی اضافه کرد: به نظر من مهمترین نیاز هنرمندان جامعه امروزی، بازگرداندن هویت هنری آن‌ها است تا در شرایطی که تعدادی از هنرمندان با اصالت مغفول مانده‌اند، اصالت و فعالیت هنری خود را که باعث می‌شود به عنوان هنرمند در جامعه معرفی شوند، به آن‌ها بازگردانده شود و این اقدام می‌تواند نخستین قدم در جهت ایجاد فضای هنری و تولید آثار فاخر در حوزه‌های مختلف هنری شود.

وی در خصوص وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: با توجه به سابقه فرهنگی و هنری ایشان و بر اساس مطالبی که در خصوص ایشان مطالعه کرده‌ام، مدیریتی در سطح کلان و در سمت وزارت فرهنگ را کمی سخت می‌دانم، اما این موضوع را نمی‌توان با اطمینان بیان کرد زیرا هنوز روی کار نیامده‌اند تا بتوانیم بر اساس عملکرد ایشان در مورد توانایی‌هایشان در زمینه مدیریت و وزارت فرهنگ کشور اظهار نظر کنیم. به شکلی که ممکن است حضور ایشان در وزارت فرهنگ و هنر برای هنرمندان بسیار اثرگذار واقع شود. 

وزیر ارشاد باید بتواند جایگاه هنرمندان را بهبود بخشد

این هنرمند تئاتر افزود: به هر حال فارغ از اینکه چه کسی به عنوان وزیر انتخاب می‌شود، دیدگاه وی برای ارتقاء جایگاه فرهنگ و هنر جامعه و زندگی هنرمندان و جامعه بسیار حائز اهمیت است. به گونه‌ای که بتواند این جایگاه را برای هنرمندان و مخاطبان بهبود بخشد. بر این اساس سابقه فعالیت فرهنگی و سیاسی افراد تأثیرگذار خواهد بود، اما توانایی افراد در این زمینه اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. 

وی تصریح کرد: همانطور که می‌دانید بر اساس اصول مدیریت هیچ مدیریتی نمی‌تواند همه افراد را راضی نگه‌دارد، اما لازم است جامعه حداکثری فرهنگ و هنر رضایت نسبی نسبت به عملکرد وی داشته باشند. به این ترتیب به نظر من اگر وزیر جدید چنین موضوعاتی را مد نظر قرار دهد، می‌تواند گام‌های بلندی در راستای فرهنگ و هنر بردارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400052417308
  • خبرنگار :