علی اکبر علیزاده برمی در گفتوگو با ایسنا در مورد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی از سوی رئیس دولت سیزدهم اظهار کرد: استحضار دارید که سید جواد ساداتی نژاد، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم بوده است. وقتی به این کمیسیون آمدیم، ایشان به عنوان رئیس کمیسیون کشاورزی مطرح شدند. در اجلاسیه دوم نیز ایشان ۲۲ رأی مثبت از ۲۳ رأی آوردند و آن یک رأی برای خود آقای ساداتی نژاد بود که به خودش رأی سفید داده بود.
نماینده مردم دامغان در مجلس یازدهم گفت: ساداتی نژاد از روز اول پای بخش خصوصی یعنی مردم را به کمیسیون باز کرد و هر زمان که قرار بود جلسهای برگزار شود، ابتدا بخش خصوصی نظرش را اعلام میکرد. سپس دولت نظرش را مطرح میکرد.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را دارای طرح و برنامه عنوان کرد و گفت: به نظرم سید جواد ساداتی نژاد به هر چهار حوزه کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست احاطه دارد. به نظرم در چند دهه اخیر به مسئله کشاورزی در ایران ظلم شده است. این حوزه مهم جایگاهی که باید و شاید را ندارد. سید جواد ساداتی نژاد معتقد است که جایگاه کشاورزی در نظر دولتمردان باید تغییر کند. من از همه کشاورزان و دامداران عزیز عذرمی خواهم اما نباید نگاه به این اقشار اینگونه باشد که دولت باید به این عزیزان صدقه بدهد.
نماینده مردم دامغان در مجلس با بیان اینکه کشاورزی میتواند بیش از صنعت و تجارت برای ایران سودآوری داشته باشد، گفت: کشاورزی باید یک حرفه سودآور باشد که سرمایه داران را به سمت خود بکشد. کشاورزی ایران این روزها همچون یتیمی است که دست دولت است. رئیس کمیسیون کشاورزی فعلی معتقد به تمرکز در وزارت خانه جهاد کشاورزی است.
علیزاده برمی ادامه داد: در ماجرای نفت، تولید توزیع، بازار دست وزارت نفت است. در همه وزارت خانهها این اتفاق میافتاد جز وزارت جهاد کشاورزی. وزارت جهاد کشاورزی مثل گوشت قربانی تکه تکه شده بود و متولی هر بخش یک جای خاص بود. سید جواد ساداتی نژاد در کمیسیون کشاورزی تلاش بی وقفهای کرد تا رئیس دولت دوازدهم قانون تمرکز را بپذیرد. هماکنون فعالیتها در این وزارت خانه متمرکز است.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با استناد به فعالیتهای کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم از زمان تشکیل این مجلس گفت: کمیسیون کشاورزی به همت ساداتینژاد قانون نحوه قیمت گذاری کالاهای کشاورزان را به نفع کشاورزان تغییر داد. در قانون جدید سه کشاورز و اعضای صنفی کشاورزان به همراه وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه تصمیم میگیرند که قیمت فلان کالا چه قدر باشد. به نظرم این اتفاق یک جهش بزرگ بود. یکی از مسئولان وزارت جهاد به ما گفت اگر کمیسیون کشاورزی در این چهار سال کاری نکند، همین یک قانون کفایت میکند تا بگوییم کارآمد بودهاید. به عقیده من، کشاورزی با ساداتینژاد دگرگون خواهد شد.
علیزاده در پایان اظهار کرد: ۸۰ درصد کشاورزان ما کسانی هستند که از روی ناچاری کشت میکشتند درست بر عکس کسی که کارخانه تأسیس میکند و با سرمایه مشخص، هزینه و فرصت مشخص کارش را آغاز میکند. نتیجه وضعیت کشاورزی این خواهد شد که هر ساله پیاز جیرفتیها، سیب زمینی دشت مغانیها و سیب درختی ارومیه روی دست کشاورزان میماند. کشاورزی در کشور ما متولی ندارد. به همین خاطر واکنشها به گرانی کالاهای کشاورزی بسیار وحشتناک است. پراید از ۱۸ میلیون به ۱۳۰ میلیون رسید، صدای کسی درنمیاد اما اگر شیر از ۴ هزار تومان به ۶ هزار تومان ارتقاء قیمت پیدا کند، صدای همه در میآید. ما باید پیش از هر چیز کشاورزی را سودآور کنیم.
انتهای پیام