دکتر حسین کرمانپور در گفتوگو با ایسنا، درباره شرایطی که باید در تعطیلات پیش رو وجود داشته باشد تا منجر به کاهش بار بیماری در بیمارستانها شود، گفت: اگر ملزومات تعطیلی در دوران پاندمی رعایت نشود، نه تنها بار بیماری را کاهش نمیدهد، بلکه افزایش هم میدهد. زیرا مردم این تعطیلات را به عنوان یک تنفس در نظر میگیرند.
لاکداون یعنی جریمه از درب منزل
وی گفت: تعطیلات در کشورهایی که خوب کرونا را مدیریت کردند، لاک داون است. یعنی فرد وقتی داخل خانه رفت، اگر بخواهد از در خانه خارج شود، جریمه میشود و این چنین اقداماتی در مدیریت بیماری اصلا هم مربوط به جنگ جهانی دوم و کشورهای فقیر و ... نیست، بلکه کشورهایی مانند ایرلند، انگلیس و... این اقدام را انجام دادهاند. حتی جی پی اس دارند و مثلا اگر فرد از محدوده خرید محله خود خارج شود یا پشت در خانهای بیش از دو ماشین بود که نشان از مهمانی بود، یا کافهای باز بود و مواردی از این قبیل، جریمه میشوند. نمونههای دیگر هم به این صورت بوده که مثلا به کافهای که مالیات میداده، اعلام کردند که ما درآمد تو را میپردازیم، اما باید تعطیل کنی، اگر یک لامپ در این کافه روشن شود، جریمه چند ده برابری میکنیم.
تعطیلی واقعی باشد، نه زنگ تفریح
وی افزود: تاکنون تعطیلیهایی که در ایران داشتیم، به معنای خوشگذرانی، باهم بودن، صبح زود بیدار نشدن و سرکار نرفتن، بوده است. همه دور هم جمعمیشوند، مسافرت میروند، شمال میروند و همنشینی و دورهمی برگزار میکنند. اینکه تعطیلی نیست. تعطیلی به این معناست که کنترل شهر کاملا دست نیروی امنیتی سلامت باشد و کسی تردد نکند. در اوایل کرونا این اتفاق رخ داد و حتی اگر یک ماشین بیرون میآمد، جریمه میشد و هیچکس بیرون نمیآمد. اگر این اتفاق رخ دهد، میشود تعطیلی مفهومدار مبارزه با کرونا، در غیر این صورت تاثیری ندارد.
کرمانپور گفت: اگر تعطیلی مانند زنگ مدرسه بچهها باشد، تاثیری ندارد. تعطیلاتی که داشتیم، مانند زنگ تفریح مدرسه شده است. بنابراین هم باید جادهها بسته شود، هم در خود شهر تردد ممنوع شود و فقط مشاغل ضروری مانند نانوایی و سوپر مارکت باز باشند و هیچ جای دیگری باز نباشد و اگر مردم خواستند از خانه خارج شوند، کسی باشد که از آنها بپرسد بیرون چکار میکنی؟ یا جلوی ماشینها را بگیرند و جریمه کنند و حتی توقیف کنند.
وی تاکید کرد: باید این سختگیریها انجام شود. باید قوه قضاییه، قوه مقننه، قوه قهریه و... پای کار باشند و در این صورت میتوان کرونا را در عرض یک ماه به کنترل قابل قبولی رساند، اما اگر تعطیلات صرفا زنگ تفریح مردم و مسئولان باشد، به جایی نمیرسد و نه تنها هیچ ارزشی ندارد، بلکه ممکن است عواقب بدتری هم داشته باشد.
انتهای پیام