به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این منبع مطلع ظاهرا به تصرف یا به عبارتی آزادسازی سایگون، پایتخت ویتنام به دست ارتش خلق ویتنام در سی آویل ۱۹۷۵ اشاره داشت. این تحول پایان جنگ ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵ ویتنام را رقم زد؛ یک درگیری نظامی میان ویتنام شمالی تحت حمایت چین و شوروی و ویتنام جنوبی مورد حمایت آمریکا و متحدانش.
سقوط سایگون نشانه شکست آمریکا و جبهه ویتنام جنوبی٬ پایان جنگ ویتنام و آغاز دوره رسمی کمونیست شدن ویتنام بود.
این منبع که نخواست نامش فاش شود، به سی.ان.ان گفت: در رابطه با افغانستان، استقرار هزاران نیروی آمریکایی در این کشور جنوب شرق آسیا بدین معناست که مقامهای دولت آمریکا به احتمال سقوط دولت کابل رسیدهاند و اینکه این سقوط از نظر شهروندانش میتواند لکهای روی میراث همیشگی سیاست خارجی بایدن باشد.
این منبع مطلع گفت که دیدگاه برخی از متحدان آمریکا این است که تصمیم خروج بایدن و کاهش تعداد نیروها عمدتا بر پایه ملاحظات سیاسی داخلی گرفته شده است نه سرنوشت نهایی خود افغانستان.
همچنین یکی از محققان موسسه صلح بینالملل کارنگی ایندومنت هشدار داد که این اوضاع میتواند به ضرر دولت بایدن تمام شود. او به سی.ان.ان گفت: بایدن قرار است با خروج از افغانستان روی چین تمرکز کند. اما حقیقت این است که وقوع یک جنگ داخلی یا یکه تازی طالبان در افغانستان نیازمند آن میشود که توجهی بیش از گذشته به آن معطوف شود.
این اظهارات به دنبال آن مطرح میشود که روز جمعه سخنگوی پنتاگون گفت تصمیم برای اعزام چند هزار نیروی آمریکایی به افغانستان "آماده سازی محتاطانه" برای کمک به مقابله با هر سناریوی ناخوشایند است. روز پنجشنبه دولت بایدن تصمیم گرفت ۳۰۰۰ نیرو برای کمک به برنامه وزارت خارجه آمریکا به کابل اعزام کند تا به تخلیه پرسنل آمریکایی و افغانهای متقاضی ویزای ویژه کمک کنند.
انتهای پیام