قطعی برق؛ معضلی ادامه‌دار در استان کردستان

کرونا کم بود کە امسال قطعی برق و گرمای بیش از حد تابستان نیز قوز بالای قوز مشکلات مردم استان ولو کشور شده است.

خاموشی‌هایی کە گاها در روز بە چند ساعت می‌رسد و کار و بار مردم و کسبە بازار را حسابی به هم ریختە و حال نیز این خاموشی‌ها در برخی مناطق بە دو وعدە در روز رسیدە است.

گزارش‌ها حاکی از آن است کە این خاموشی‌ها تنها بە مناطق حاشیە شهر مربوط نمی‌شود و زنگ خاموشی‌های مکرر برق در مرکز شهر نیز بە صدا درآمدە است.

نوید، صاحب یک مغازە جگرکی در سطح شهر سنندج می‌گوید: روزانە بە دلیل قطعی برق وسایل داخل مغازەاش فاسد و همگی دور ریختە می‌شود.

وی ادامە داد: علاوە بر فاسد شدن مواد غذایی داخل مغازە، اگر وسایل‌ برقی داخل مغازە کە با هزینە زیادی تهیە شدە است از کار بیفتد چە کسی جوابگو خواهد بود؟

سارا، دختری کە فروشگاە اینترنتی دارد، نیز می‌گوید: قطعی برق بە کسب و کارهای اینترنتی نیز صدمات جدی وارد کردە و باعث ایجاد اختلال در کار آن‌ها شدە است.

میلاد نیز یک فروشندە لباس در سطح شهر است کە در خصوص خاموشی‌های اخیر می‌گوید: لامپ‌های تعبیە شدە در مغازەهای لباس فروشی بە نوعی زینت دهندە وسایل و اجناس داخل مغازە است؛ اما این خاموشی‌ها سبب شدە کە مشتری بە ندرت بە مغازە سر بزند و یا در صورت داشتن مشتری نیز تاریکی مانع از خوب بە نظر رسیدن اجناس می‌شود.

یحیی می‌گوید:  شغل من قصابی است گاهی اوقات پیش می‌آید کە مشتری منتظر است کە گوشت چرخ‌کردە را تحویل بدهم؛ اما ناگهان وسط چرخ کردن گوشت برق قطع می‌شود و بە دلیل اینکە مشتری نمی‌تواند تا زمان آمدن برق صبر کند، مشتری‌های روزانە هم از دست می‌روند.

امید می‌گوید: مشکلات اقتصادی، بیماری کرونا و نبود مشتری بە دلیل شرایط اقتصادی کشور کم بود کە حالا قطعی برق هم قوز بالای قوز مشکلات مردم شدە است.

روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان گفت: در حال حاضر طی چند هفتە اخیر هیچگونە خاموشی برنامەریزی شدە ناشی از مدیریت اضطراری برق بە وجود نیامدە است.

کوهسار رسولی‌تبار در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نگرانی ما مربوط بە افزایش دما است زیرا با افزایش دما صنایع وارد مدار شدە و با افزایش دما تقاضا افزایش پیدا کردە و تولید نیز همچنان پابرجاست، امیدواریم کە همراهی مردم باعث شود کە از این بحران نیز عبور کنیم.

وی در خصوص نحوە سهمیە‌بندی توزیع برق استان‌ها عنوان کرد: هرکدام از استان‌ها سهمیە خاص خود را دارند و سهمیە استان کردستان بە صورت میانگین  ٤۳۰ مگاوات است، در نهایت با اوج مصرف در فصل تابستان تقاضای استان بە ٥۱٥ تا ٥۲۰ مگاوات خواهد رسید.

رسولی تبار، میزان تولید برق در کشور را ٥٤ تا ٥٥ هزار مگاوات دانست و افزود: برق تولید شدە بعد از تولید وارد مرکزی بە نام دیسپاچینگ شدە و از آنجا مدیریت می‌شود.

وی ادامە داد: از آنجایی کە سهمیە برق استان کردستان ٤۳۰ مگاوات است، اگر تقاضای ملت ٦٨٥ هزار مشترک بالاتر از میزان سهمیە استان باشد، خاموشی صورت می‌گیرد.

رسولی‌تبار در خصوص میزان تولید برق در استان کردستان افزود: نیروگاە قلیان کردستان بە صورت لحظەای حدود ۹٦۰ مگاوات تولید برق دارد، اما همە تولیدات استان‌ها بە یک مرکز فرستادە شدە و از آنجا مدیریت برق صورت می‌گیرد.

وی اظهار کرد: خاموشی برق تذکر و تلنگری بود برای شرکت‌ها و دستگاە‌هایی کە در شرایط بحرانی و اتفاقی از موردهای خود تامین استفادە کنند.

رسولی‌تبار عنوان کرد: علیرغم مشکلاتی کە خاموشی‌های اخیر باخود بە ارمغان آوردەاند، این مسئلە را برای ما روشن کرد کە چە دستگاەهایی نمی‌توانند بیشتر از نیم ساعت در برابر خاموشی دوام بیاورند.

وی اضافە کرد: متاسفانە شاهد بودیم کە مراکز بیمارستانی کە باید آمادگی کامل را در شرایط بحرانی داشتە باشند، این بستر برای آن‌ها هنوز فراهم نیست.

رسولی‌تـبار خاطرنشان کرد: زمانی کە ایستگاە‌های پمپاژ برق قطع شود، تامین آب شرب روستایی و شهری دچار مشکل می‌شوند، از سوی دیگر دکل‌های ایرانسل و مخابراتی کە تا ظرفیت مشخصی قادر بە ذخیرە برق هستند، در صورت ادامە خاموشی‌ها اینترنت قطع و مشکلات زندگی، بهداشت مردم و دیگر دغدغەها افزایش پیدا خواهد کرد.

وی دکل‌های مخابراتی، پمپاژ آب و بیمارستان‌ها را از مراکز حساس برای شرکت‌های توزیع برق دانست و گفت: بە دلیل این کە زندگی، آسایش و رفاە مردم بە نحوی بە این مراکز بستگی دارند بە ناچار از قطعی برق در این مراکز خودداری می‌شود.

روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان افزود: قرار دادن جدول خاموشی روزانە مناطق مختلف بر روی سایت نشان از عملکرد شفاف این سازمان دارد و سعی شدە است کە این کار بە صورت عادلانە صورت بگیرد.

کوهسار رسولی‌تبار ادامە داد: این کە در برخی مناطق میزان خاموشی‌ها بە نسبت سایر مناطق کمتر است بە دلیل میزان فیدری کە از آن مناطق تغذیە می کنند و یا مکان‌های حساسی کە برروی آن قرار دارد، است؛ بنابراین بە ناچار مجبور بە کاهش خاموشی‌ها در این مناطق هستیم.

وسایل برقی خانگی بیمه شده‌اند

وی در خصوص بحث جبران خسارت واردە بە وسایل برقی منازل ناشی از خاموشی برق گفت: وزارت نیرو برای پنجمین سال است کە وسایل خانگی مشترکین بخش خانگی و تجاری را در چهار بخش از کار افتادن وسایل برقی، آتش سوزی، نقص عضو و فوت ناشی از جریان برق را بیمە کردە است.

رسولی‌تبار یادآور شد: طی اطلاع‌رسانی وزارت نیرو مبنی بر بیمە وسایل خانگی مشترکین برق در سایت https://www.tavanir.org.ir، بیمە تجارت نو موظف و مکلف شد کە طبق قرارداد انجام شدە، خسارت آن دستە از مشترکینی کە بر اثر جریان برق دچار خسارت شدەاند را بپردازد و طی این قرارداد با توجە بە شرایط اقتصادی حاکم بر جامعە برای هر مشترک ۲٦میلیون تومان خسارت پرداخت شود.

وی در خصوص ادعای قطعی طولانی مدت برق در بیمارستان‌های استان افزود: تا بە امروز خاموشی طولانی مدتی را در بیمارستان‌ها نداشتەایم مگر اینکە با اعلام آمادگی خود بیمارستان، مبنی بر خود تامینی بیمارستان‌ها برای تولید برق صورت گرفته باشد.

رسولی تبار تصریح کرد: یکی از دلایل خاموشی‌های برنامەریزی نشدە در استان و حتی در سطح کشور بە دلیل خروج نیروگاەهای تامین برق کشور از مدار است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانە امسال بە دلیل شروع زودهنگام فصل گرما و اوج شدت گرما و از سوی دیگر ورود ماینرها، بە معضلی برای شرکت‌های توزیع برق تبدیل شد و سبب افزایش مصرف برق شد این در حالی بودکە تولید همچنان ثابت است.

رسولی‌تبار در پایان سخنان خود یادآور شد: باتوجە بە پیش‌بینی‌های صورت گرفتە مبنی بر کاهش میزان برق درسال‌های آیندە، باید در کشور برای تولید برق بە سمت و سوی انرژی‌های نو و خورشیدی حرکت کرد تا در صورت برخورد با شرایط بحرانی مشابە امسال بتوان بدون اعمال خاموشی و ضرر و زیان‌های متعدد با معضل کمبود برق مقابله کرد.

انتهای پیام
 

  • شنبه/ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۷:۲۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400052315851
  • خبرنگار : 50294