به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری پلیتیکو، یکی از این منابع گفت، سفارت آمریکا در کابل احتمالا تا پایان ماه جاری میلادی تخلیه میشود.
یکی دیگر از منابع نیز گفت، به دنبال وخیم شدن اوضاع در افغانستان، رایزنیهای مداومی درباره اینکه چه تعداد دیپلمات آمریکایی لازم است که در کابل باقی بمانند، وجود دارد.
در همین حال، وزارت امور خارجه آمریکا موضوع بررسی تخلیه سفارت این کشور در کابل را رد نکرد.
یکی از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا گفت: موضع ما تغییر نکرده است. همانطور که برای هر پست دیپلماتیک دیگری در شرایط امنیتی پرخطر و چالشبرانگیز عمل میکنیم، به صورت روزانه تهدیدات را ارزیابی خواهیم کرد و تصمیماتی اتخاذ خواهیم کرد که به نفع افرادی که در سفارتمان خدمت میکنند، باشند و امنیت آنها را حفظ کند. سفارت آمریکا در کابل از ۲۷ آوریل در وضعیت خروج قرار داشته است.
در همین حال، یک منبع آگاه اعلام کرد، ارزیابی جدید ارتش آمریکا حاکی از آن است که احتمالا کابل ظرف ۹۰ روز یا حتی ظرف یک ماه به دست طالبان میافتد. اگرچه این منبع افزود، احتمالا شش ماه طول خواهد کشید تا طالبان کنترل کامل پایتخت را بدست گیرد.
اما همچنان برخی مقامات در دولت آمریکا از این دادهها نگران هستند.
یکی از سناتورهای آمریکایی گفت: اوضاع خوب به نظر نمیرسد. اوضاع خلاف آنچه دولت واشنگتن گزارش میدهد، پیش میرود. طالبان به یک فصل درگیری دیگر نیاز دارد.
"جاناتان شرودن"، یکی از کارشناسان جنگ افغانستان در اندیشکده سیانای گفت: منطقی است که فکر کنیم کابل بین ۳۰ تا ۹۰ روز هدف تهدیدات بسیار زیاد قرار خواهد داشت. اما مبارزات اخیر در حمایت از دولت اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان نشان میدهد که جنگسالاران همچنان طرفدار غنی هستند و به همین خاطر تصرف کابل با زور برای طالبان بیش از یک ماه طول خواهد کشید.
همه این اظهارات در حالی مطرح میشوند که طالبان در حال حاضر کنترل حدود دو سوم از افغانستان را در اختیار گرفته و امید چندانی به اینکه دولت افغانستان بتواند اوضاع را تغییر دهد و این مناطق را باز پس گیرد، وجود ندارد.
محمد حنیف اتمر، وزیر امور خارجه افغانستان روز چهارشنبه گفته بود: ما احتمالاً بزرگترین، وحشیانهترین و فرصت طلبانهترین عملیات نظامی خشونت و ترور توسط طالبان را در تاریخ کشورمان تجربه میکنیم.
انتهای پیام