خسارت ۱۵ درصدی آفت زنجره مو به تاکستان‌های خرم‌دره

رئیس جهادکشاورزی خرم‌دره گفت: آفت زنجره مو به ۱۵ درصد از تاکستان‌های این شهرستان خسارت زده است.

علی محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زنجره مو یکی از آفت‌های مهم درختان انگور در این منطقه است، اظهار کرد: این آفت دارای سه مرحله زیستی شامل حشره کامل، پوره و تخم است.

وی، با یادآوری اینکه خسارت عمده این آفت مربوط به تغذیه طولانی‌مدت پوره‌ها از شیره نباتی ریشه درختان مرغ و تخم‌گذاری حشرات کامل روی سرشاخه‌ها است، تصریح کرد: حشرات کامل زنجره مو در هوا و شرایط آب و هوایی از اردیبهشت شروع به خروج از خاک می‌کنند.

این مسئول با توضیح این مطلب که خسارت عمده و اصلی این آفت مربوط به پوره‌های آن است که به مدت نسبتاً طولانی روی ریشه درختان مو متمرکز شده و از شیره نباتی آن تغذیه می‌کنند، گفت: در نتیجه  این امر، رشد شاخه‌های جوان کند و یا متوقف شده و خوشه‌های انگور کوچک و ضعیف می‌شود.

محمدی ادامه داد: این آفت گاهی اوقات تا ۹۰ درصد موجب کاهش عملکرد محصول می‌شود و نهایتاً باعث خشک شدن یا به اصطلاح خواب دیدن درخت انگور می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی خرم‌دره تاکید کرد: نوع دیگر خسارت مربوط به تخم‌گذاری حشرات کامل است که روی سرشاخه‌ها صورت گرفته و باعث خسارت و خشکیدگی شاخه‌های نازک می‌شود که خسارت وارد شده در این زمان فقط در حدود ۸ تا ۱۰ درصد است.

وی با اشاره به مهم‌ترین راه‌های کنترل آفت زنجره مو، افزود: از مهم‌ترین این روش‌ها می‌توان به استفاده از یخ آب زمستانه، هرس شاخه‌های آلوده به تخم و سوزاندن آن‌ها در اوایل تیرماه تا اواخر مردادماه، از بین بردن میزبان‌های وحشی و علف‌های هرز در تاکستان‌ها و اطراف آن، انتخاب زمین‌های سبک و شنی برای کاشت مو و پرهیز از احداث باغ در خاک‌های رسی و سنگین، استفاده از واریته‌های مقاوم، بیل زدن کف باغ در بهار و جمع‌آوری و از بین بردن پوره‌ها، تقویت درختان به وسیله کودهای حیوانی کاملاً پوسیده به صورت چالکود در پاییز و چهار کودهای ماکرو اشاره کرد.

محمدی با اشاره به اینکه استفاده از سموم شیمیایی مناسب، از دیگر راهکارهای مقابله با این آفت است، افزود: استفاده از این سموم با تشخیص کارشناسان فنی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان انجام می‌پذیرد.

مدیر جهادکشاورزی خرم‌دره، با بیان اینکه امسال آفت زنجره به ۱۵ درصد از تاکستان‌های خرم‌دره آسیب‌زده است، خاطرنشان کرد: به منظور ریشه‌کنی این آفت خطرناک، مبارزه همگانی مستمر و تلفیقی مکانیکی و شیمیایی الزامی است که این امر نیز مستلزم توجه جدی همه تاکداران است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۷:۳۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400052014191
  • خبرنگار : 50163