به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، سازمان "صدای بومیان برزیل" در پروندهای که علیه ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری این کشور در دادگاه کیفری بینالملل طرح کرده گفته که وی از سال ۲۰۱۹ که در این سمت انتخاب شده، یک سیاست سیستماتیک، مشخص و عمدی را علیه بومیان به کار گرفته است.
"ایلوی ترنا"، هماهنگ کننده حقوقی این گروه گفت: بر این باوریم که این اقدامات در جریان در برزیل جرایم علیه بشریت، نسل کشی و تخریب محیط زیست است. با توجه به ناتوانی سیستم قضایی در برزیل برای بررسی، پیگیری و قضاوت درباره این مساله، ما این پرونده را به جامعه بینالملل ارجاع دادهایم.
اتهامات علیه بولسونارو ۶۶ ساله شامل تسریع روند تخریب جنگلهای آمازون، متوقف کردن و بی اعتنایی به برنامههای حفاظت از محیط زیست و مهیا کردن شرایطی برای تبدیل شدن زمینهای مختص به بومیان و سایر زمینهای حفاظت شده به کشاورزی صنعتی و استخراج معدن میشود.
فعالان حقوق بومیان همچنین رئیس جمهوری برزیل را به تشدید وضعیت کرونایی متهم می کنند که باعث شده تا جوامع آنها بیش از سایر مردم در این کشور از این بیماری آسیب ببیند.
۹۰۰ هزار بومی ساکن برزیل در مقابل بیماریها از جمله کووید-۱۹ که باعث شده تاکنون ۱۱۶۶ تن از آنها کشته شوند، آسیبپذیر هستند.
این نخستین باری نیست که رهبران بومی برزیل بولسونارو را به اقدامات نادرست علیه بومیان و مناطق مسکونی آنها متهم میکنند.
در ژانویه ۲۰۲۱، "رائونی متوکتایر"، رئیس مشهور بومیان برزیل در طرح شکایتی جداگانه به دادگاه کیفری بینالملل از این دادگاه خواست تا از رئیس جمهوری بابت جرایم علیه بشریت بازجویی کند و گفت: تخریب جنگلهای آمازون بدون اقدامی در دولت بولسونارو شدت گرفته است.
دادستان ارشد این دادگاه حالا باید درباره پیگیری و رسیدگی به این پرونده تصمیم گیری کند.
آمارهای رسمی روز جمعه نشان میدهد که جنگلزدایی در آمازون بخش برزیل در ژوئیه سال جاری میلادی به رکوردی جدید دست یافته و تقریبا بخشی از این منطقه به اندازه پورتوریکو نابود شده است.
انتهای پیام