آرش نجیمی در گفت و گو با ایسنا، با اعلام اینکه درحال حاضر وضعیت استان اصفهان فوق بحرانی است، اظهار کرد: به شدت به قرنطینه کامل شهر و همه فعالیت های جمعی نیاز داریم در غیر این صورت شرایط فوق بحرانی ما به سمت فاجعه بار می رود.
وی با بیان اینکه تقریبا تمام رکوردهایی که در موج چهارم کرونا ثبت کرده بودیم، در موج پنجم شکست و روز گذشته رکوردهای جدیدی ثبت شد، افزود: تعداد بیماران جدید بستری شده در یک روز به ۵۷۴ نفر رسید، تعداد کل بیماران بستری در بیمارستان های استان برای اولین بار از ۳ هزار بیمار عبور کرد، همچنین تعداد بیماران بستری در بخش آی سی یو به ۴۲۰ بیمار رسید که این ارقام دو تا سه برابر موج های قبلی است که حتی به نزدیک این اعداد هم نرسیده بودیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه موج پنجم عملا بلندترین موج از زمان شروع همه گیری کرونا بوده است، گفت: تقریبا تمام ظرفیت بیمارستان های استان تکمیل شده و اگر بخواهیم بیمار جدیدی پذیرش کنیم حتما باید بیماری ترخیص کنیم و از این نظر بسیار دچار کمبود هستیم.
وی از تغییر برنامه بیمارستان های استان و اضافه شدن ظرفیت های جدید خبر داد و گفت: بیمارستان عیسی بن مریم به طور کامل وارد چرخه پذیرش بیماران کووید شد تا ۱۱۰ تخت به تعداد تخت های بیمارستانی اضافه شود، اگرچه این ظرفیتها عملا کمک چندانی به ما نمی کند و به سرعت ظرفیت بیمارستان ها تکمیل می شود.
ابتلای ۴ هزار نفر به کووید در استان اصفهان
نجیمی خاطرنشان کرد: علاوه بر ۳ هزار بیماری که در بیمارستان ها بستری هستند، حدود هزار بیمار سرپایی هم داریم که به دلیل شرایطی که دارند و یا نبود تخت خالی، در منازل درمان می شوند و داروهای خود را از کلینیک ها دریافت می کنند. اگر این تعداد بیماران را به بیمارانی که در بیمارستان ها بستری هستند اضافه کنیم تعداد بیماران مبتلا به کووید در استان به حدود ۴ هزار نفر می رسد.
وی با بیان اینکه هم اکنون کمبود تخت بیمارستانی داریم و برای بستری و پذیرش در بخش آی سی یو صف انتظار داریم، تصریح کرد: این صف انتظار برای پذیرش بیمار، با افزایش روزانه تعداد بیماران طولانی تر می شود.
قله نامشخص موج پنجم!
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: نگرانی دیگری که وجود دارد این است که ما توقف و رسیدن به قله را در این موج نمی بینیم و هر روز که احتمال می دهیم بالاترین آمار بیمار را داشته باشیم، درحالی که یک یا دو روز بعد با آمار بسیار بیشتری روبرو می شویم و اصلا نمی دانیم این قله و افزایش تعداد بیماران تا کجا قرار است ادامه داشته باشد، اما چیزی که مسلم است با این تحرکات جمعیتی و شرایطی که در جامعه وجود دارد احتمال می دهیم باز هم با عددهای عجیب تری رو به رو شویم.
وی با ابراز تاسف از روند عادی که در زندگی روزمره مردم در جامعه وجود دارد، گفت: در شرایط کنونی ما باید بیماران بدحالی که نیاز به بستری دارند را در بیمارستان ها بپذیریم و خدمات رسانی به سایر بیماران مختل شده است. درحال حاضر هیچ جراحی غیر اورژانسی در بیمارستان ها نداریم و مجبوریم از ظرفیت تخت های دیگر بیماران، به بخش کووید اختصاص دهیم، که این کار قطعا باعث عوارض و مرگ و میرهایی خواهد شد.
نجیمی با بیان اینکه نه تنها محدودیت های جدی در استان اعمال نشد، بلکه عملا هیچ محدودیتی اجرا نشد، تصریح کرد: محدودیت هایی که اعمال شد هم در عمل اجرا نشد و هیچ همکاری با نظام سلامت انجام نشد، به طوری که می توان گفت با یک مدیریت رها شده در استان روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه هیچ برنامه ای برای توقف کارخانه تولید بیمار در اصفهان نداریم، ادامه داد: با وجود درخواست های مکرر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و زمانی که مرز دو هزار بیمار بستری را رد کردیم تقاضای قرنطینه به معنای کامل داده بودیم، یعنی تمام فعالیت ها و ترددها در شهرها محدود شوند، اگر می توانستیم آن زمان دست کم برای یک هفته تا 10 روز قرنطیه کامل شهر را اجرا کنیم شاید در وضعیتی که اکنون هستیم قرار نداشتیم.
قرنطینه نکنیم وضعیت پشیمان کننده می شود
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: اگر اکنون هم تعلل کنیم و هر روز قرنطینه شهری که مثل کارخانه بیماری زایی شده را اجرا نکنیم و تمام فعالیت ها متوقف نشود قطعا وضعیت فوق بحرانی ما به وضعیت فاجعه آمیز و بسیار پشیمان کننده تبدیل می شود.
وی درخواست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در شرایط کنونی را قرنطینه فوری برای جلوگیری از افزایش تعداد بیماران جدید اعلام کرد و افزود: اگر اکنون شهر را قرنطینه کنیم شاید نتیجه آن را ۱۰ روز بعد در تعداد بیماران بستری و سرپایی ببینیم، اما به هر حال نباید زمان را از دست بدهیم. ما به شدت در این شرایط به قرنطینه کامل شهر و همه فعالیت ها، ترددها و اجتماعات نیاز داریم، در غیر این صورت شرایط فوق بحرانی ما به سمت فاجعه آمیز می رود.
دعوت از مسئولان برای تور بازدید از بیمارستان های کرونایی
نجیمی با بیان اینکه هر روز در حال اطلاع رسانی هستیم از وضعیت سختی که در آن قرار داریم هستیم، گفت: اگر کسی بگوید از این بحران خبر ندارد عجیب است، ضمن این که از هر فرد مسئولی را که فکر می کند شرایط بحرانی نیست دعوت می کنم به تور بیمارستان های کرونایی بیاید تا از نزدیک با حجم بالای کار و شرایط بیمارستان ها روبرو شود و پایان توان کادر درمان را از نزدیک ببینند.
وی با ابراز تاسف از اینکه هیچ عزم جدی در مسئولان برای توقف وضعیت بحرانی کنونی وجود ندارد، گفت: عادی انگاری در مسئولان و مردم وجود دارد. گاهی پیام هایی دریافت می کنم که خانواده هایی که درگیر کرونا شده اند خواهش می کنند قرنطینه شدید اعمال کنید، درحالی که شاید قبل از بیماری متوجه عمق فاجعه نبودند.
انتهای پیام