رئیس کل دادگستری خراسان شمالی:

راهکارهای کوتاه مدت برای حل معضل آب کافی نیست

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی گفت: راه حل‌های مقطعی، کوتاه مدت و آنی مثل پرداخت وام‌های بانکی خسارت به کشاورزان و آبرسانی با تانکر و ... و یا  تشکیل پرونده قضایی و جریمه‌های مالی هیچکدام  کفایت نمی‌کند و به عنوان راه حل نهایی برای رفع مشکلات پذیرفتنی نیست.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دادگستری کل خراسان شمالی، حجت الاسلام جعفری، ۱۷ مرداد ماه، در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، ضمن عرض تسلیت پیشاپیش ایام محرم الحرام، قیام تاریخی عاشورا را مهمترین مرکز ثقل تولید قدرت و اقتدار در جامعه اسلامی  توصیف و دشمن ستیزی و مبارزه با ظلم را از جمله  درس ها و عبرت های عاشورای حسینی عنوان کرد و گفت: اجرای طرح نماد در استان را موفقیت آمیز بوده است و می توان این طرح را یکی از طرح‌های راهبردی تأثیرگذار در پیشگیری از وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی نام برد.

جعفری افزود: آموزش وپرورش در این حوزه  پیشرو است و با حفظ کرامت و در نظر گرفتن عزت دانش آموزان اقدامات متعدد بازدارنده ای را به انجام رسانده و تداوم این روند کماکان در دستور کار قرار دارد.

رئیس کل دادگستری استان با اشاره به اهمیت بالای اجرای این طرح از مسؤولین ذی ربط و متولیان امور  خواست که اقدامات خود را منطبق با اهداف پیش بینی شده و در چارچوب ضوابط و بر اساس معیارهای کاملا کارشناسی به انجام برسانند تا خدای ناکرده دانش آموزان به جای درمان و رفع مشکلاتشان دچار عواقب سوء ناشی از مدیریت های ناصواب  نگردند.

جعفری در ادامه از معضل بزرگ آب در کشور و استان به عنوان یک ابر چالش یاد و با بیان اینکه کشور و استان از دیرباز با مشکلات و تبعات سوء ناشی از محدودیت های منابع آبی مواجه است به موضوع ضرورت مدیریت منابع آب اشاره و خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت ها و محرومیت ها در این حوزه به نظر می رسد با اعمال مدیریت هدفمند و بر اساس رویکرد و نگاه دوراندیشانه می توان از وقوع یک بحران فراگیر جلوگیری کرد و از  این مجال که حسب مورد  تهدیدی بالقوه یا بالفعل به شمار می رود بعنوان فرصتی برای رشد و شکوفایی اقتصادی بهره برد.

وی استفاده از تمامی فرصت ها و بکارگیری توانمندی ها و قابلیت ها و امکانات و ظرفیت های موجود را  در کنار حسن تدبیر و مدیریت شایسته از  مهمترین سازوکارهای مؤثر در رفع مشکلات یاد شده برشمرد.

جعفری افزود: سال آبی و زراعی جاری  یکی از سنوات بسیار کم بارشی است که تاکنون تجربه کرده ایم و شاید این وضعیت در ۵۰ سال گذشته بی سابقه باشد  و این موضوع قطعا مشکلات عدیده ای را در تمامی سطوح - اعم از کشاورزی و دامپروری و بهداشتی و حتی آب شرب - رقم خواهد زد ولی با این وجود باید از تجارب ارزشمند مدیریتی دیگر کشورها که شرایط مشابه ای را از پیش رو گذرانده اند بهره ببریم تا از تشدید بیش از پیش مشکلات و تداوم این وضعیت نگران کننده پیشگیری شود.

رئیس کل دادگستری  استان با تبیین برخی از مصادیق جرائم متأثر یا ناشی از بحران آب در استان طی سالیان اخیر به تحلیل پیامدهای این رویدادها بر مناسبات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی در استان پرداخت و بیان کرد: بدون تردید نزاع روستاییان بر سر آب، قطعی، جیره بندی منابع آب و اخلال در شبکه های آبرسانی و نیز کمبودات ناشی از این بحران و نقش منفی آن در کاهش حجم محصولات کشاورزی و دامی از مهمترین مسائل پیش رو و قابل پیش بینی است که متأسفانه با تشکیل پرونده های متعدد قضایی آثار جزایی  نیز دارد.

جعفری  آگاهی بخشی به مردم ، فرهنگ سازی مناسب درباره الگوهای استاندارد و  نحوه مصرف آب و اعمال نظارت های دقیق را از جمله  سازوکارهای جدی برای مدیریت منابع آبی برشمرد و خاطرنشان کرد: مدیریت این بحران نیاز به یک برنامه ریزی دقیق و هدفمند  دارد و راه حل‌های مقطعی، کوتاه مدت و آنی مثل پرداخت وام های بانکی خسارت به کشاورزان و آبرسانی با تانکر و ... و یا  تشکیل پرونده قضایی و جریمه های مالی هیچکدام  کفایت نمی کند و بعنوان راه حل نهایی برای رفع مشکلات پذیرفتنی نیست.

وی گفت: باید تمامی  مسؤولین اجرایی  و نظارتی  با جلب مشارکت جدی  مردم و شکل گیری عزم عمومی جهت مدیریت این معضل دست به دست هم دهند تا بتوان شرایط موجود را به بهترین شکل ممکن ساماندهی کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400051712031
  • خبرنگار : 50346