به گزارش ایسنا، بنابر اعلام قهوه مانگ، برخلاف افسانههای قدیمی درباره خاستگاه آفریقایی قهوه که به کرات هم تکرار میشوند. قدیمیترین مدارک مستدل موجود که به طرز غیرقابل انکاری بر نوشیدن قهوه دلالت دارند. تنها به اواسط قرن پانزدهم میلادی در خانقاههای یمن باز میگردند. تا سال ۱۵۱۰ میلادی، قهوه در مراکز بزرگ اسلامی همچون قاهره و مکه در میان تمامی قشرها جامعه به یک نوشیدنی رایج تبدیل شده بود. در دههٔ ۱۶۴۰ ابراهیم چپوی، تاریخنگار عهد عثمانی از بازشدن اولین قهوهخانه در استانبول حکایت کرده است.
برای درست کردن قهوه ترک نیاز به خرید پودر قهوه ترک دارید. قهوه اولین بار در سال ۱۵۵۵ توسط دو تاجر سوریه ای به استانبول آورده شد. تا میانه قرن هفدهم به بخش جدایی ناپذیری از جشن های پر زرق و برق دربار عثمانی تبدیل گشت. قهوه ترک با آداب خاصی برای سلطان سرو می شده است. ضمن اینکه قهوه نقش مهمی را نیز در رسم و رسوم ازدواج بازی می کرده تا جایی که زنان حرم در مورد تهیه قهوه و دم کردن آن به صورت جدی آموزش می دیدند. به همین دلیل بود که خواستگاران، دختران را با مهارت هایشان در تهیه قهوه می سنجیدند. حتی امروز نیز، زمانی که خانواده پسر به خواستگاری دختری می روند، عروس آینده برای مهمانان قهوه می آورد.
اولین قهوه خانه ترکیه
اولین قهوه خانه ۵۰۰ سال پیش در محله Tahtakale و در Eminönü بازگشایی شد. بدین گونه قهوه خانه ها به اصلی ترین مکان برای تعاملات اجتماعی مردان بدل شدند. آنها همچنین محل اصلی برای انتشار فرهنگ شفاهی امپراطوری عثمانی و جایی برای نمایش ادبیات عامیانه (مانند نمایش سایه Karaköz and Hacivat) بوده اند. امروز نیز قهوه خانه ها همچنان مکانی برای گردهمایی مردان، صحبت کردن درباره مباحث مختلف هستند.
آداب و رسوم نوشیدن قهوه
به دلیل اهمیت زیاد قهوه خواستگاران، دختران را با مهارت هایشان در تهیه قهوه می سنجیدند. حتی امروز نیز، زمانی که خانواده پسر به خواستگاری دختری می روند، عروس آینده برای مهمانان قهوه می آورد و علاوه بر آنکه قهوه ترک یک نوشیدنی روزمره در ترکیه به حساب میآید، جزئی از سنت ازدواج در این کشور نیز محسوب میشود.
به عنوان پیشدرآمدی بر ازدواج، خانواده داماد میبایست از خانواده عروس دیدار کنند و اجازه ازدواج را از آنها بگیرند. در حین مراسم خواستگاری، عروس میبایست برای مهمانان قهوه ترک آماده و سرو کند. عروس در قهوه داماد به جای شکر، نمک میریزد تا شخصیت داماد را بسنجد. اگر داماد قهوه نمکین را بدون بروز هیچ نشانهای مبنی بر رنجش یا نارضایتی بنوشد، عروس فرض را بر این میگذارد که داماد خوشخلق و صبور است.
قهوه ترک را در ظرف های مخصوص و کوچک مسی با دسته بلند به نام جذوه آماده می کنند. برای درست کردن یک فنجان، یک فنجان آب و دو قاشق چایخوری قهوه را با هم ترکیب کنید. از آنجا که پس از آماده شدن قهوه، شکر به آن اضافه نمی شود. در همین مرحله اولیه باید این کار را انجام داد. (یک حبه قند شیرینی متوسط و بدون قند اگر قهوه تلخ میل می کنید). زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد، اجازه دهید که کف آن بالا بیاید. دقیقا قبل از سر رفتن، آن را از روی حرارت بردارید. به صورت سنتی، قهوه ترک بدون کف روی آن غیر قابل قبول است. سرو کردن قهوه ترک به همراه یک لیوان آب و شیرینی (بیشتر وقت ها شیرینی های ترکی) نیز بخشی از مراسم سرو قهوه به شمار می رود.
قهوه ترک چه خواصی دارد؟
بهبود گردش خون
قهوه ترک حاوی کافئین بوده که باعث تحریک قلب شده و در نتیجه پمپاژ خون را بیش از حد معمول بیشتر می کند. هر چه عضلات اکسیژن بیشتری دریافت کنند عملکرد بهتری خواهند داشت.
بهبود فعالیت های ورزشی
قهوه یک محرک طبیعی است که می تواند عملکرد ورزشی و ذهنی را افزایش دهد. نسبت به سایر قهوه ها میزان متداولی از کافئین را فراهم می کند. ممکن است برای ورزشکاران نیز بسیار سودمند باشد. مطالعه که در بین ۲۰ ورزشکار انجام شد، دریافتند که شرکت کنندگانی که قهوه ترک مصرف می کنند، دارای مزایای عملکرد قابل توجهی نسبت به سایر ورزشکاران بودند.
کاهش کلسترول بد
نوشیدن قهوه ترک میزان کلسترول لیپوپروتئین را افزایش داده و این کلسترول خوب از بروز بیماری های قلبی عروقی در بدن جلوگیری می کند. مصرف قهوه کلسترول بد را از خون دفع می کند.
جمع بندی
حتما توجه داشته باشید که مهم ترین نکته هنگام درست کردن قهوه برای رسیدن به عطر و طعم آن تهیه قهوه تازه رست (برشته کاری) شده است. برای خرید قهوه ترک تازه و خوش طعم و عطر می توانید به وبسایت فروشگاه اینترنتی قهوه مانگ به آدرس www.mongcoffee.com مراجعه کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی