همه چیز در مورد لوله مانیسمان و بررسی قیمت آن

تا قبل از پیدایش لوله مانیسمان غالبا لوله ها به صورت درزدار تولید می‌شدند که عمدتا برای استفاده در بسیاری از امور مناسب بودند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آسیااستیل، با گسترش صنایع و استفاده روزافزون از لوله ها نیاز به لوله های مقاوم تر و غیر آسیب پذیر تر برای جابجایی مواد سیال مختلف که بعضا شیمیایی یا تحت فشار بودند منجر به کشف و تولید  لوله مانیسمان بدون درز و جوشکاری گردید یکی از تولیدکنندگان داخلی کشور عزیزمان ایران شرکت آسیا استیل کیان می‌باشد که سالیان سال در این امر خطیر فعالیت می‌کند و نیاز بازار را برطرف می‌سازد.
آنچه باعث شکل گیری و پیدایش لوله مانیسمان گردید به این خاطر بود که لوله های درزدار که در زبان انگلیسی بدان welded pipe گفته می شود یک مشکل اساسی برای استفاده در قسمت هایی داشتند که جریان سیالات در آنجا با فشار بالایی در جریان بود. این مشکل از این قرار بود که چون در قسمت درزها جوشکاری وجود داشت امکان نشت و ترک خوردگی در طول زمان دور از ذهن نبود و از طرفی چون برای صنایع پالایشگاهی و هیدروکربنی استفاده می شد و یک سری مواد شیمیایی که ممکن بود نشت آنها خطرناک باشد، لذا نیاز به لوله هایی که بدون اتصالات جوش باشند و به قولی درز نداشته باشند به شدت احساس می شد. 
از این‌رو لوله هایی با عنوان لوله مانیسمان پا به عرصه وجود گذاشتند که بدون درز و جوشکاری بودند و چون این به دوام و استحکام آنها می افزود و دیگر درزی وجود نداشت که بخواهد سیالات داخل آن به مرور و تحت فشار از آنجا به بیرون نفوذ کند و نشتی یا ترک خوردگی ایجاد شود در صنایع مختلفی استفاده شد که نیاز به لوله هایی مستحکم برای استفاده در قسمت های دارای سیالات با فشار بالا داشتند. جالب اینکه از عمر این لوله های بدون درز از اواخر قرن نوزدهم که توسط شرکتی آلمانی به مدیریت برادران مانیسمان یعنی راینهارد و مکس تولید شد بیش از یک قرن می گذرد و امروز این شرکت توسط وودافون خریداری شده است.در ادامه به همه چیز در مورد لوله مانیسمان و بررسی قیمت آن می‌پردازیم .

لوله مانیسمان چیست؟

اولین چیزی که باعث می شود تا لوله های مانیسمان را از لوله های درزدار باز شناسیم سطح روی لوله های مانیسمان است که سطحی یک دست و صاف و صیقلی و بدون آثار جوشکاری و درز دارد. لذا این ویژگی که اتصالات جوش در آن وجود ندارد باعث می شود تا مقاومت آن در برابر ضربه و حرارت و فشار و... از نوع لوله درزدار که محل اتصالات جوش دارد به مراتب بیشتر باشد. همچنین لوله مانیسمان به جهت مکانیزم ساختش که به ایجاد لوله بدون درز و جوشکاری انجامیده و مقاومت بیشتری ایجاد کرده از لوله درزدار گران تر است. بر این اساس لوله مانیسمان نیز نوعی لوله است که به صورت یکنواخت تولید می گردد و آثار درز و جوشکاری بر روی سطح آن دیده نمی شود. 

نحوه تولید لوله مانیسمان

فرآیند تولید لوله مانیسمان به گونه ای است که باعث می شود شاهد درز و جوشکاری در روند تولید این لوله نباشیم. قبل از همه چیز شمش هایی که از جنس فولاد هستند در اندازه مورد نظر برش داده شده و درون کوره آتش تا دمای ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد حرارت داده می شوند. سپس با استفاده از شلیک نوعی سمبه به سمت شمش فولادی حرارت دیده شده، داخل آن را سوراخ می کنند. در این فرآیند ممکن است لوله کمی تاب گرفته باشد که پس از درآوردن سمبه از داخل آن، توسط ابزارهای دقیق کامپیوتری تست و صاف می شود. البته روش های معمول دیگری هم با استفاده از ریخته گری به دو صورت ریخته گری پوششی و ریخته گری گریز از مرکز برای ساخت لوله مانیسمان وجود دارد.  

کاربرد و استفاده‌ لوله مانیسمان 

تا قبل از اینکه لوله مانیسمان مورد استفاده قرار بگیرد غالب لوله ها به صورت درزدار عرضه می شدند که عموما برای استفاده در بسیاری از امور مناسب بودند اما با گسترش صنایع و استفاده روزافزون از مواد سیال مختلف که بعضا شیمیایی بودند یا تحت فشار می بایست انتقال داده می شدند، نیاز به لوله های مقاوم تر و غیر آسیب پذیر تر بود. لذا لوله مانیسمان که بدون درز و جوشکاری تولید می شد و مقاومت بسیار بالایی هم داشت مورد استفاده قرار گرفت و امروز در خطوط صنایع دارویی و غذایی، نفت و گاز، خطوط فشار قوی و... به کار برده می شود. 

انواع لوله مانیسمان 

در واقع انواع لوله مانیسمان از شکل و ظاهری یک شکل و بدون درز برخوردارند و تفاوت ظاهری در آنها دیده نمی شود اما به لحاظ قطر و سایز و رده و البته کاربردشان دارای انواع مختلفی هستند. این لوله های پرطرفدار امروز غالبا در دو اندازه ۶ و ۱۲ متری و در ضخامت و رده های ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۲۰ و ۱۴۰ تولید می گردند که نوع پر استفاده و مرسوم آن رده های ۲۰ و ۴۰ است. در واقع هرچقدر لوله مانیسمان از رده بالاتر برخوردار باشد ضخیم تر و سنگین تر بوده و استحکام بیشتری در شرایط پرفشار خواهد داشت. لوله های رده پایین هم که به نسبت ضخامت و مقاومت کمتری دارند و از آنها همچون لوله مانیسمان رده ۲۰ به عنوان لوله های سبک یاد می کنند. 

قیمت لوله مانیسمان 

در حقیقت قیمت لوله مانیسمان به نسبت لوله های درزدار بیشتر است که با توجه به استحکام بالاتر و طول عمر زیادتر در درازمدت قیمت بیشتر خود را جبران می کند. اما با این حال به صرفه و اقتصادی بودن قیمت لوله مانیسمان که در پروژه های صنعتی و غیر صنعتی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد از اهمیت بالایی نیز برخوردار است که بر اساس فاکتورهای مهمی چون اندازه و ضخامت لوله مانیسمان تعیین می گردد. 

انتهای رپرتاژ آگهی

  • شنبه/ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400051610888
  • خبرنگار : 30054