به گزارش ایسنا، آمار رسمی نشان داد واردات نفت و فرآورده های نفتی به آمریکا از روسیه در ماه مه ۲۳ درصد نسبت به ماه پیش از آن رشد کرد و به ۸۴۴ هزار بشکه در روز رسید. مکزیک با رشد کمتر از سه درصدی صادراتش به همسایه شمالی، از رتبه دوم نزول کرد.
روسیه به منبع محبوب تامین نفت پالایشگاههای آمریکایی تبدیل شده زیرا تولیدکنندگانش محصولاتی مانند مازوت ۱۰۰ را که خوراک ایده آلی برای پالایشگاههای آمریکایی است، به میزان فراوانی تولید می کنند. این پالایشگاهها سابق بر این از ونزوئلا و خاورمیانه خوراک مورد نیازشان را تامین می کردند اما واردات از ونزوئلا به دلیل تحریمهای واشنگتن متوقف شده و اوپک هم محدودیت عرضه را دنبال می کند که صادراتش را متاثر کرده و راه را برای فروش صادرکنندگان روسیه هموار کرده است.
رشد صادرات روسیه با وجود تشدید تنش میان واشنگتن و کرملین بر سر خط لوله جنجالی که گاز سیبری را مستقیما به آلمان منتقل می کند، اتفاق افتاده است. اما در نبود تحریمهای واقعی، شرکتهای آمریکایی در قید و بند اهداف دیپلماتیک و ژئوپلیتیک کاخ سفید قرار نمی گیرند.
شیرین لاکانی، تحلیلگر نفت ارشد گروه راپیدان انرژی گفت: به نظر می رسد خوراک روسیه به جانشین خوبی برای نفت ونزوئلا تبدیل شده است به خصوص در فصل تابستان که تقاضای بالایی وجود دارد.
با وجود رشد صادرات روسیه، این کشور موقعیت کانادا به عنوان بزرگترین فروشنده خارجی نفت به بزرگترین اقتصاد جهان را تهدید نمی کند. در واقع کانادا منبع حدود نیمی از واردات نفت آمریکا است که پنج برابر روسیه محسوب می شود. با این حال اهمیت بازار آمریکا در مسکو نمود بزرگی پیدا کرده و آمار سرویس گمرک فدرال نشان می دهد که آمریکا بزرگترین خریدار خارجی فرآورده های نفت سنگین این کشور شامل مازوت ۱۰۰ است. خریداران آمریکایی تقریبا مشتری یک پنجم صادرات نفت سنگین روسیه در پنج ماه نخست سال میلادی جاری بوده اند.
عمده نفت روسیه به مقصد آمریکا به کرانه غربی می رود تا خوراک پالایشگاههایی نظیر تاسیسات فیلیپس ۶۶ در ۱۶۰ کیلومتری شمال سیاتل و پالایشگاههای کالیفرنیا که متعلق به شرکتهای شورون و والرو انرژی هستند را تامین کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، پالایشگاهها در تگزاس و لوییزیانا هم فرآورده های نفتی روسیه را خریداری می کنند. درست هفته پیش ۱.۵ میلیون بشکه از دریای سیاه و دریای بالتیک به این منطقه رسید. جریان ورود نفت به حدی قابل توجه بود که باعث کاهش حدود سه درصدی قیمتها در کانال کشتی هیوستون در اوایل هفته جاری شد.
انتهای پیام