به گزارش ایسنا، در زمان آغازبهکار دولت دوازدهم، مجموع ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر حدود ۳۳۲ مگاوات بوده که این ظرفیت در تیرماه سال ۱۴۰۰ همزمان با پایان دولت دوازدهم به ۹۰۳ مگاوات رسیده، یعنی رشدی معادل ۱۷۱ درصد را داشته و البته این روند در حوزه انرژی خورشیدی سرعت بیشتری به خود گرفته و بیش از سایر اشکال انرژی تجدیدپذیر پیشرفت کرده است.
بیشترین میزان نصبشده نیروگاههای تجدیدپذیر در سال ۱۳۹۵ متعلق به نیروگاههای بادی با ظرفیت ۱۹۱ مگاوات بوده که این عدد اکنون به ۳۰۹ مگاوات رسیده همچنین رشد ظرفیت نیروگاههای خورشیدی نیز از ۳۰ مگاوات به ۳۸۴ مگاوات بوده است.
در این میان بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر، آخرین وضعیت توسعه این انرژی در کشور حاکی از آن است که در تیرماه سال جاری با تولید حدود ۱۸۰ میلیونکیلوواتساعت انرژی تجدیدپذیر در کشور از انتشار ۱۱۶ هزار تن گاز گلخانهای و همچنین ۸۰۰ تن آلایندههای محلی تا پایان این ماه جلوگیری شده است.
علاوه بر این تولید این میزان انرژی تجدیدپذیر باعث صرفهجویی ۴۰ میلیون لیتری آب در تیرماه شده است که علاوه بر این، صرفهجویی در مصرف سوختهای فسیلی به میزان ۵۱ میلیون مترمکعب معادل گاز طبیعی را محقق کرده است.
در حال حاضر تعداد مولدهای تجدیدپذیر مختص مشترکین (محدود به ظرفیت انشعاب) تا پایان تیرماه به ۵۳۸۷ واحد با مجموع ظرفیت ۷۰ هزار و ۸۰۰ کیلووات رسیده است.
همچنین استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در تیرماه امسال صرفه جویی ۱۴۴۲ میلیون لیتری آب را به همراه داشت، علاوه بر این انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق صرفه جویی در مصرف سوختهای فسیلی به میزان ۱۸۶۲ معادل میلیون مترمکعب گاز طبیعی را در مهرماه محقق کرد.
مجموع ظرفیت انرژی خورشیدی کشور تا پایان تیرماه با تولید ۴۵۵.۴۸ مگاوات به ۵۰.۴۱ درصد رسیده و مجموع ظرفیت انرژی بادی کشور با تولید ۳۰۹.۵ مگاوات بالغ بر ۳۴.۲۶ درصد است، همچنین در این بین زیست توده با تولید ۱۰.۵۶ مگاوات تنها ۱.۱۷ درصد، برق آبی کوچک با تولید ۱۰۴.۷ مگاوات ۱۱.۵۹ درصد و بازیافت تلفات حرارتی با تولید ۴ مگاوات ۰.۴۴ درصد سهم دارد.
انتهای پیام