رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:

امکان بستری بیماران کرونایی در راهروها وجود ندارد/وضعیت بحرانی در شهرهای پرجمعیت 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: بالاترین ظرفیت تخت‌های بیمارستانی برای پذیرش بیماران کرونایی ۶۰۵ تخت است و امکان بستری و مداوای بیماران کرونایی در راهروهای بیمارستان‌ها وجود ندارد.

شهرام حبیب‌زاده ۱۳ مرداد در جریان بازدید از مراکز بیمارستانی خلخال اظهار کرد: به سرعت انتشار ویروس خطرناک دلتا کرونا را به شکل مصری در بین گروه‌های سنی مختلف شاهد هستیم و در این مرحله ویروس با هیچ گروه سنی شوخی ندارد.
وی به بستری شدن جوانان و نوجوانان و حتی کودکان بر اثر ابتلا به دلتا کرونا اشاره کرد و گفت: با توجه به ضرورت تأمین کپسول‌های اکسیژن برای بیماران حاد، امکان بستری این بیماران در راهروهای بیمارستان‌ها وجود ندارد و ما مجبور به ایجاد تخت‌های جدید و حتی بیمارستان‌های صحرایی در برخی از مناطق هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل میزان مراجعین کرونایی را در روزهای اخیر چهار برابر نسبت به پیک‌های قبلی اعلام کرد و افزود: برای فروکش کردن این پیک خطرناک راهی جز رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداریم و با تعطیلی دو هفته‌ای صنوف مختلف و واحدهای پرتجمع و جلوگیری از مسافرت‌ها و برخی تدابیر بهداشتی امیدواریم کنترل دلتا ویروس را تا پایان شهریورماه شاهد باشیم.
حبیب‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: با خیز خطرناکی که شروع شده نه تنها امکان بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها وجود ندارد بلکه واکسیناسیون آغاز شده نیز نمی‌تواند مانع از انتشار و ابتلای کرونا شود.
وی از افراد با علایم مشکوک به سرماخوردگی خواست تا قبل از دیر شدن به مراکز درمانی مراجعه کرده و تزریق دارو انجام شود چرا که دیر مراجعه کردن به مرگ و میر بیشتر و حتی تشدید بیماری در بخش‌های ریوی منجر می‌شود.
حبیب‌زاده در مورد واکسیناسیون گروه‌های سنی مختلف نیز اضافه کرد: تاکنون بیش از ۷۰ هزار دز واکسن در سطح استان تزریق شده که ۴۰ هزار دز مربوط به مرحله اول و مابقی مربوط به مرحله دوم است.
وی بیان کرد: در حال حاضر برای گروه‌های سنی ۴۰ تا ۵۰ سال در روستاها و ۵۰ تا ۶۰ سال در مناطق شهری تزریق واکسن انجام می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان شهریور عمده گروه‌های سنی در سطح استان تزریق واکسن را شاهد باشند.
حبیب‌زاده همچنین به وضعیت خطرناک کرونایی در شهرهای پرجمعیت نظیر پارس‌آباد، مشگین‌شهر و خلخال اشاره کرد و ادامه داد: ما در اکثر شهرستان‌ها با کمبود تخت برای بستری بیماران کرونایی روبه‌رو هستیم و به همین دلیل از تمام شهروندان انتظار داریم تا مراقبت‌های بهداشتی و رعایت پروتکل‌ها را مورد توجه قرار دهند.

راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در خلخال


رئیس بیمارستان امام خمینی خلخال نیز به وضعیت حاد و خطرناک کرونایی در شهرستان خلخال اشاره کرد و گفت: ۶۰ بیمار بستری کرونایی داریم و روزانه تعداد مراجعات به بیش از ۱۱۰ نفر رسیده است.
ناظری اظهار کرد: اگر مردم موازین بهداشتی را رعایت نکنند امکان شیوع این ویروس بسیار زیاد است که گروه‌های سنی مختلف به ویژه جوانان را نیز درگیر می‌کند.
وی به راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در صورت افزایش بستری‌های کرونایی اشاره کرد و افزود: امیدواریم با همراهی هیئت امنای مساجد و دستجات عزاداری کمترین تجمعات را در ایام محرم شاهد باشیم که پیشنهاد کردیم امسال آیین‌های عزاداری به شکل وسیع و در مکان‌های سرپوشیده انجام نشود.
انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400051308918
  • خبرنگار :