رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خبر داد

افزایش ۱۵۲ درصدی اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد/ پیشرفت ۳۶ درصدی سد تنگ سرخ

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد از افزایش ۱۵۳ درصدی اعتبارات عمرانی این استان تاکنون خبر داد.

علی‌شهابی‌نسب در نشست خبری با خبرنگاران افزود: رسالت اصلی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان راهبری توسعه استان است. بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در مورد مسائل توسعه استان شورای برنامه ریزی است که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دبیر این شوراست.
وی با بیان اینکه این سازمان مسائل مربوط به توسعه استان در همه حوزه ها را دنبال می‌کند، اظهارکرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متولی تهیه برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از جمله سند چشم انتظار ۲۰ ساله توسعه استان، سند آمایش و سایر حوزه‌ها است.

سند آمایش شاهکار دولت تدبیر و امید در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سند آمایش، اولین سند بعد از انقلاب است که سال ۹۹ به تصویب رسیده است. در این سند محورهای توسعه استان مشخص شده و همه قطب‌های توسعه شهرستانی دیده است، سند آمایش نقشه راه دولت آینده است.
شهابی نسب با بیان اینکه هر پروژه احداثی در این سند دیده شده، تصریح کرد: در سند آمایش بزرگراه‌ها، راه اصلی، آزادراه، سدهای اصلی، قطب‌های گردشگری، پتروشیمی‌ها، منطقه ویژه استان دیده شده است. سند آمایش شاهکار دولت دوازدهم بود.
وی با اشاره به پروژه‌های حوزه جهش تولید و اینکه کهگیلویه و بویراحمد جزء استان‌های اول در انعقاد تفاهم‌نامه جهش تولید است، ادامه داد: سال گذشته با سازمان برنامه و بودجه تفاهم‌نامه امضا کردیم. در این سند ۳۳ پروژه مهم دیده شده است که در حال پیگیری آنها هستیم. در پروژه‌های جهش تولید پروژه‌های اصلی دیده شده و مبلغ ۲۶ میلیارد تومان از تهران و بخشی از استان پول گرفتیم و بخشی از راه های اصلی و سدها را به پیش برده ایم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در سال ۹۹ جلسات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تشکیل و  سازمان مدیریت دبیر آن است سال گذشته جلسات خوبی برگزار کردیم و پروژه‌هایی از جمله پروژه بیواتانول باشت، پتروشیمی‌ها و سد تنگ سرخ مصوب شد که پیگیر اعتبارات این پروژه‌ها هستیم.
شهابی‌نسب عنوان کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حوزه اشتغال اقداماتی انجام داده و از اولین استان‌هایی بودیم که توانستیم برای ۴۵۵ روستا طرح اشتغال روستایی تهیه و تبیین کنیم، طرح اشتغال روستایی این تعداد روستا تهیه شد.

وی تاکید کرد: کل بودجه ابلاغی استان کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته ۹۴۷ میلیارد تومان بود، اما در سال ۱۴۰۰ بودجه استان با رشدی معادل ۱۵۲ درصد به ۲۳۸۹ میلیارد تومان افزایش یافت. در طول عمر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دولت‌ها سابقه نداشته اعتبارات این استان تا این میزان افزایش یابد که در میان ۳۱ استان جایگاه ۱۸ را داریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: نفت‌خیز بودن، محرومیت و زلزله سی‌سخت از عمده دلایل افزایش ۱۵۲ درصدی بودجه استان است و سال گذشته ۱۷ طرح ویژه استان ۲۳۳ میلیارد تومان اعتبار داشت اما امسال اعتبارات این طرح‌ها به ۳۲۶ میلیارد تومان رسیده و به استان ابلاغ شده است.
شهابی‌نسب تاکید کرد: اعتبارات نفت از ۱۰۶ میلیارد تومان به ۱۸۹ میلیارد تومان، اعتبارات ۲۷ صدم ارزش افزوده خاص ورزش از ۵۴ میلیارد تومان به ۶۵ میلیارد تومان، اعتبارات استانی از ۱۶۰ میلیارد تومان به ۱۷۴ میلیارد تومان، اعتبارات متوازن استانی از ۱۷۴ میلیارد تومان به ۳۳۷ میلیارد تومان و اعتبارات متوازن ملی از ۱۹۶ میلیارد تومان به ۳۷۹ میلیارد تومان افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه ردیفی برای آبرسانی به مناطق روستایی و عشایری در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: ۳۴ میلیارد تومان برای راه روستایی و ۶۰ میلیارد تومان برای آبرسانی پیش‌بینی شده است. کار خوبی که امسال مجلس و دولت انجام دادند اعتبارات محرومیت‌زدایی بود که ۳۹۳ میلیارد تومان برای فصل‌های بهداشت، فضاهای فرهنگی و آموزشی، مدرسه و سایر حوزه‌ها ابلاغ شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای زلزله سی‌سخت علاوه بر اعتبارات ۴۳۱ میلیارد تومان مصوب سال گذشته ۲۸۵ میلیارد تومان دیگر ابلاغ شده و تاکنون ۵۰ درصد تخصیص اولیه  ۲۸۵ میلیارد ابلاغ شده است.

وجود ۱۴۶۰ پروژه نیمه تمام در کهگیلویه و بویراحمد

شهابی نسب با بیان اینکه ۱۴۶۰ پروژه عمرانی نیمه تمام و در دست اجرا در استان وجود دارد، افزود: علاوه بر کل بودجه استان ۳۵۱ میلیارد تومان در قانون برای پروژه ها و طرح‌های ملی استان ازجمله جاده پاتاوه_ دهدشت، بزرگراه یاسوج_ شیراز، بیمارستان نرگسی گچساران، بزرگراه بابامیدان_ گچساران، یاسوج بابامیدان، سد تنگ سرخ، سد آبریز، بیمارستان سی سخت، سد چم شیر و بلادشاپور در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه هیچ‌گونه نظر و سلیقه شخصی برای توزیع اعتبارات میان شهرستان‌های استان وجود ندارد، افزود: اعتبارات شهرستانی براساس شاخص‌ها توزیع می‌شود. ۲۰ درصد اعتبارات به فصل حمل و نقل، ۲۰ درصد به حوزه آب، ۱۹ درصد به عمران شهری و روستایی و بقیه فصول به تناسب اولویت توزیع اعتبارات هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم کارهای خوبی صورت گرفت و پروژه‌ها بزرگی پیگیری شدند، خاطر نشان کرد: پروژه ملی محور پاتاوه_ دهدشت قریب به ۹۷ درصد پیشرفت دارد که تا پایان شهریور به تکمیل و به اتمام می رسد.
شهابی‌نسب پیگیری سد تنگ سرخ را از دیگر عملکردهای خوب دولت آقای روحانی عنوان و اظهارکرد: در حال حاضر سد تنگ سرخ ۳۶ درصد پیشرفت دارد که قریب به ۲۰ درصد پیشرفت در این دولت بود تاکنون ۴۰ میلیارد در این سد هزینه شده، ضمن اینکه در مجموع ۲۴۶ میلیارد تومان برای این پروژه پیش‌بینی شده است.
وی عنوان کرد: پروژه بزرگراه گچساران_ بهبهان، بزرگراه یاسوج به سمیرم به طول ۱۸ کیلومتر، بیمارستان ۲۷۳ تختخوابی جلیل، بیمارستان نرگسی گچساران، احداث چندین بیمارستان ۳۰ تختخوابی در شهرستان‌های استان همه از اقدامات خوب دولت آقای روحانی در کهگیلویه و بویراحمد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نرخ بیکاری در استان گفت: نرخ بیکاری این استان ۱۶.۵ درصد در سال ۹۲ بوده اما با اقدامات صورت گرفته نرخ بیکاری استان  به ۱۰.۹ درصد کاهش یافت و استان از این حیث رتبه ۱۷ کشور را دارد.
شهابی‌نسب بیان کرد: اعتبارات کرونا ملی و برای استان تکلیفی مشخص نشده است اما سال گذشته ۱.۵ میلیارد تومان اعتبار برای دستگاه‌هایی مانند هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی و بسیج در اختیار استانداری گذاشتیم، ضمن اینکه اعتبارات خرید تجهیز بیمارستانی، لوازم و تجهیزات بهداشتی از طریق وزارت بهداشت در اختیار استان قرار داده شده است.
انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۰:۱۷
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1400051308755
  • خبرنگار : 50223