«سید غلامرضا حسینی»اظهار کرد: سال ۱۳۹۹ با همه فراز و نشیبها، ویروس کرونا کوید-۱۹، مشکلات اقتصادی ، تحریم و ... با یاری خداوند بزرگ سالی پرکار و با تلاش همکاران سپری شد. ودر جهت تحقق اهداف و ارتقای جایگاه جهاد دانشگاهی واحد ایلام گام های استواری برداشته شد.
وی گفت: آنچه مسلم است، مسئله اساسی و فعلی کشور تحقق اقتصاد مقاومتی است و لازمه عبور از بحران های اقتصادی، التزام عملی همه دستگاه های کشور، به اجرای دقیق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است.» ، بر همین اساس جهاد دانشگاهی مولد مبارک انقلاب اسلامی با شعار جهاد دانشگاهی نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی به استقبال ۱۶ مرداد چهل و یکمین سالگرد تاسیس خود میرود.
رئیس جهاددانشگاهی استان ایلام با اشاره به اینکه با مد نظر قرار دادن رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، میتوانیم با اتکا به توان داخل و از طریق دانش و ارتقا دانایی، به توانایی و قدرت در ابعاد مختلف دست یابیم، گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی، فرهنگی ، آموزشی و پژوهشی از کارآمدترین ظرفیتها برای تحقق منویات مقام معظم رهبری برخوردار است.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه موفقیتهای متعدد و دستاوردهای ارزشمند جهاددانشگاهی نشان میدهد که این نهاد جوهره اصیل و انقلابی خود را حفظ و در مسیر آرمانهای انقلاب گام بر میدارد، با اشاره به بخشی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی در زمینه های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و اشتغال ادامه داد: علاوه بر گسترش فعالیتها سعی شده ارتباط تنگاتنگی در حوزه توانمندیها و ظرفیتهای واحد با سایر دستگاههای اجرایی و تعامل با مدیران استان برقرار شود که رهاورد آن انجام پروژههای کاربردی و جذب اعتبارات استانی و ملی بوده است.
اکوسیستم گیاهان دارویی در ایلام کمنظیر است
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام ادامه داد: بر اساس سیاستهای ابلاغی از سوی دفتر مرکزی در جهت تبدیل ظرفیت استانها به ثروت هر واحد متناسب با پتانسیلهای استان محور اصلی فعالیتها را مشخص میکند و این واحد با توجه به پتانسیلهای استان در حوزههای آب و خاک، پوشش گیاهی مناسب، تنوع اقلیمی، نیروی انسانی متخصص و متعهد، مرز بین المللی مهران و چیلات با بیش از ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، وجود بازارهای مصرف درون و برون استانی بخصوص بازار مستعد کشور عراق هم چنین با اجرای طرح احیای دشتهای خوزستان و ایلام) انتقال آب از سد کرخه به ایلام(و سامانه گرمسیری )انتقال آب از رودخانه سیروان به استانهای کرمانشاه و ایلام نسبت به راه اندازی اکوسیستم گیاهان دارویی اقدام نموده است .
حسینی تصریح کرد: در این اکوسیستم مرکز علمی کاربردی واحد با جذب دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی رشته گیاهان دارویی ، مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی در زمینه شناسایی و اهلی سازی گیاهان دارویی ،مشاوره و آموزش فعالیت دارد ، مرکز نوآوری با جذب ایده ها و برگزاری رویدادها و شناسایی افراد با ایجاد تیم سازی و تجاری سازی ایده ها فعالیت دارد .
وی گفت: مرکز رشد گیاهان دارویی با حمایت از واحدهای فناور ، مجتمع فناوری و تحقیقاتی گیاهان دارویی با ایجاد زیر ساخت مناسب جهت توسعه کاشت گیاهان دارویی و در نهایت مرکز فراوری گیاهان دارویی که با ایجاد ارزش افزوده این زنجیره را تکمیل میکند.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام ادامه داد: اولین مجتمع تحقیقاتی و فناوری گیاهان دارویی در کشور در زمینی به مساحت ۳۵ هکتار در ابوغویر دشت عباس راه اندازی شده و در این مرکز تمامی مراحل از کاشت تا برداشت گیاهان دارویی و بخصوص فرآوری، بسته بندی، بازاریابی و فروش محصولات که مهمترین و حیاتی ترین مرحله از فرایند چرخه اقتصادی گیاهان دارویی است که به عنوان یک حلقه گمشده در بسیاری از سیستم های کشاورزی و تولیدی کشور جای خالی آن به چشم میخورد، در نظر گرفته شده است. و ریسک تولید و فروش با تکیه بر یک سیستم منظم و مدیریت شده به حداقل کاهش مییابد.
حسینی با بیان اینکه بستر لازم جهت کشت و کار و تولید گیاهان دارویی به عنوان اولین حلقه از این زنجیره بزرگ با توجه به وسعت و انتظام حاکم بر کار در نظر گرفته شده است و در کنار این بستر و فضای کاشت، راه اندازی خزانه جهت تولید انواع قلمه و نشاء گیاهان دارویی اولین قدم در راستای اجرایی کردن این چرخه است، تصریح کرد: انتقال قلمه و نشاء های تولید شده در این خزانه، و کاشت آنها در بستری مناسب از فضای مزرعه ریسک تلفات ناشی از حمل و نقل نشاها را به حداقل کاهش میدهد و به دلیل نبود فاصله بین خزانه و مزرعه خطرات طولانی شدن زمان انتقال نیز کم شده و امکان اسقرار موفقیت آمیز قلمه و نشاءها افزایش مییابد .
آموزش؛ از کوتاه مدت تا آموزشهای عمومی و تخصصی
رئیس جهاددانشگاهی ایلام با بیان اینکه آموزشهای کوتاه مدت مهارتی از قدیمی ترین فعالیت های حوزه آموزشی جهاد دانشگاهی است که در قالب ارائه آموزشهای استاندارد و متناسب با نیاز بازار کار در قالب ۷ گروه آموزشی شامل زبان های خارجی ، علوم پزشکی ، علوم انسانی ، فنی - مهندسی، فرهنگ، هنر و معماری، کشاورزی و منابع طبیعی و علوم کامپیوتر به متقاضیان ارائه میشود، گفت: در این حوزه سالانه بیش از ۱۰ هزار نفر از فراگیران آزاد شامل دانشآموزان، دانشجویان و افراد جویای کار به صورت متوسط از این خدمات استفاده میکنند.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی گفت: ارائه آموزشهای ضمن خدمت کارکنان دولت از دیگر حوزه های فعالیت معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی است و سالانه حدود ۳ هزار نفر از کارکنان دستگاه های اجرایی استان در دورههای آموزشی عمومی و تخصصی جهاد دانشگاهی ایلام شرکت میکنند.
برگزاری ۲ کانون ارزیابی و توسعه شایستگی و ۶ آزمون استخدامی
حسینی یکی دیگر از خدمات حوزه آموزشی جهاد دانشگاهی را برگزاری و اجرای کانونهای ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران دستگاه های اجرایی عنوان و تصریح کرد: در سال ۹۲ طرحی با عنوان « طراحی و تدوین مدل شایستگی های عمومی مدیران دستگاه های اجرایی کشور» به معاونت توسعه مدیریت ریاست جمهوری ارائه داد که خوشبختانه با موافقت این معاونت طرح مذکور به بخشنامه تبدیل و از اواخر سال ۹۷ به صورت بخشنامه به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.
وی گفت: در دو سال اخیر دو مرحله کانون ارزیابی و توسعه صلاحیت و شایستگی مدیران استان با شرکت حدود ۶۰ نفر از مدیران میانی و پایه دستگاههای اجرایی استان اجرا شده که خوشبختانه هم استقبال مدیران و دستگاه ها از این کانونها چشمگیر بوده است و هم رضایت بالایی از سوی سازمان مدیریت استان به عنوان ناظر از کانونهای اجرا شده حاصل شده است.
حسینی برگزاری آزمونهای استخدامی فراگیر را از دیگر فعالیتهای حوزه معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی برشمرد و تصریح کرد: « مرکز آزمون» جهاد دانشگاهی که از مراکز تابع حوزه معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی است در سالهای اخیر به عنوان یکی از مراکز مجاز برگزاری آزمونهای استخدامی فعالیت خود را آغازکرده و در استان تاکنون ۶ آزمون استخدامی با شرکت حدود ۷۵۰۰ نفر در کمال سلامت، نظم و آرامش و رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شده است.
مرکز آموزش علمی کاربردی؛ از تربیت دانشآموختهی ماهر تا مراکز نوآوری
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام درباره فعالیت مرکز آموزش علمی کاربردی این واحد اظهار کرد: این مرکز که از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را آغاز کرده و از آن زمان تاکنون در بیش از ۶۰ کد رشته پذیرش داشته است و از نظر کیفی و کمی روند رو به رشدی را طی کرده است.
حسینی گفت: این مرکز هم اکنون در ۱۰ رشته به تربیت نیروی مهارتمحور میپردازد و راه اندازی مرکز نوآوری با موضوع صنایع دستی، تشکیل انجمن دانش آموختگان و راهاندازی دفتر کارآفرینی و ارتباط با جامعه از ویژگیهای منحصربه فرد مرکز در سطح استان است.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی تعداد فارغالتحصیل از زمان تأسیس تاکنون را ۳۷۷۵ نفر اعلام کرد و گفت: رعایت استانداردهای آموزشی براساس سرفصل آموزش عالی ، به کارگیری اساتید مجرب ، برخورداری از فضای سرانه منطبق با استاندارد آموزشی از ویژگیهای این مرکز است.
وی درباره فعالیتهای شاخص و توانمندیها و موفقیتهای مرکز علمی کاربردی استان گفت: رتبه برتر بین مراکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در سطح کشور در سال ۱۳۹۲ ، رتبه برتر بین مراکز علمی کاربردی در سطح استان در سال ۱۳۹۳ ، قهرمانی تیمهای ورزشی مرکز در رشتههای مختلف در سطح ملی و استانی، انتخاب کارآفرینان برتر استانی از بین دانشجویان مرکز و کسب عنوان مدرس نمونه توسط مدرسان مرکز در استانی از جمله این موفقیتها است.
وی انتخاب دانشجویان مرکز به عنوان جوان برگزیده استان در سالهای مختلف، کسب عناوین برتر توسط اعضا، کارکنان و دانشجویان در برنامههای فرهنگی، عضویت درشورای پژوهش ، فناوری و کارآفرینی واحد استان ایلام ، عضویت در شورای آموزشی و کمیسیون موارد خاص استان ایلام، مرکز برتر کمپ کارآفرینی دانشگاه علمی کاربردی استان ایلام و کسب مقام دوم در مسابقات استارتاپ حوزه کشاورزی استان ایلام را از جمله موفقیتهای این مرکز عنوان کرد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام تصریح کرد: به استناد دستورالعمل ایجاد مراکز نوآوری و مراکز رشد دانشگاهی، ابلاغی از معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مجور راه اندازی مرکز نوآوری مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی ایلام با موضوع «صنایع دستی» برای اولین بار در استان، با توجه به پتانسیلهای مرکز و زحمات مجموعه همکاران صادر شد.
معاونت فرهنگی؛ پیشران فعالیتهای فرهنگی در دانشگاههای استان
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی در تشریح فعالیتهای معاونت فرهنگی واحد ایلام اظهار کرد: شکل گیری نسبتا مناسب ساختارهای این معاونت و جذب نیروی انسانی و تأمین فضای فیزیکی و امکانات سختافزای و نرمافزاری مورد نیاز منجر به ایجاد روند رو به رشد فعالیتهای فرهنگی به لحاظ کمی و کیفی در غالب سازمانهای فرهنگی موجود در ساختار معاونت فرهنگی از قبیل کانونها، انجمنها و هیئتهای مذهبی شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان ایلام با اشاره به فعالیت خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) شعبه ایلام، مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا)، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه ایلام و سازمان دانشجویان در استان، تصریح کرد: افزایش ضریب نفوذ ایسنا از طریق گسترش فعالیت در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ، افزایش فعالیت های کمی و کیفی ایسپا ، شروع به فعالیت سازمان انتشارات، افزایش میزان درآمدزایی فعالیت های فرهنگی از طریق انعقاد قراردادهای ایسپا، چاپ کتاب، انعقاد قراردادهای اشتغالزایی با موضوعات فرهنگی و افزایش تعداد طرح های فرهنگی هماهنگ و سراسری از جمله فعالیتهای انجام گرفته در این زمینه بوده است.
حسینی اجرای طرحهای مطالعاتی و اجرایی شاخص استانی، منطقهای و ملی ، حضور فعال در شورای فرهنگ عمومی و شورای فرهنگی دانشگاههای استان، گسترش گفتمان بین دانشجویی از طریق افزایش تعداد تیم های شرکت کننده در مسابقات مناظره دانشجویی ، گسترش فعالیتهای فرهنگی، دینی، قرآنی در سطح دانشگاه های استان، برگزاری جشنواره ها و مسابقات متعدد فرهنگی با هدف گسترش فرهنگ اجتماعی، دینی، سیاسی، زیست محیطی وایجاد دفاتر فرهنگی در دانشگاههای استان، اعزام دانشجویان دانشگاه های استان به اردوهای جهادی مناطق محروم و برگزاری گارگاه های متعدد آموزشی در دانشگاههای استان با هدف افزایش توانمندیهای فردی و اجتماعی دانشجویان را از دیگر کارهای انجام شده در این معاونت برشمرد.
ایسپا، از تربیت پرشسگران تا انجام ۵ موج نظرسنجی از زائرین شرکت کننده در پیادهروی اربعین
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی ادامه داد: آموزش و تربیت پرسشگران جدید به منظور گسترش و بهینه سازی فعالیت ایسپا در استان و افزایش بیش از ۱۵۰ درصدی درآمد ایسپا طی ۳ سال از محل انعقاد قراردادهای کارفرمایی – استانی را از مهمترین فعالیتهای شعبهی استانی ایسپا بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام گفت: انجام ۵ موج نظرسنجی از زائرین شرکت کننده در پیاده روی اربعین ، تصویب طرح سوگواره ملی اربعین در آیینه رسانه و انجام طرح مطالعاتی وضعیت فعالیت تشکلهای دانشجویی دانشگاه ایلام را از جمله طرحهای شاخص ایسپا عنوان کرد.
برگزاری بیش از ۹۰ میزگرد و نشست تخصصی در ایسنا
حسینی برگزاری بیش از ۹۰ میزگرد و نشست تخصصی با موضوعات مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را گامی مهم در جریانسازی رسانهای و خدمتی بزرگ از جهاددانشگاهی استان عنوان کرد و گفت: از مهم ترین فعالیتهای سازمان دانشجویان میتوان به افزایش مستمر تعداد تیم های شرکت کننده در مسابقات مناظره دانشجویی، حضور موثر نمایندگان استان در باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و برگزاری جشنواره ها، سوگواره ها و رویدادهای مختلف فرهنگی مختلف فرهنگی با همکاری نهادهای فرهنگی استان اشاره کرد.
راهاندازی مرکز نوآروی و شتابدهی جوانان
وی تاکید کرد: در شرایط موجود جوانانی داریم که می توانند کارهای بزرگی انجام دهند بنابراین باید از این پتانسیل استفاده کنیم موضوعی که کمتر مورد توجه قرار می گیرد. به همین منظور این واحد با همکاری اداره کل ورزش جوانان نسبت به راه اندازی مرکز نواوری و شتابدهی جوانان با امکانات و تجهیزات مناسب و ساختمان به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع اقدام کرده که تاکنون با برگزاری ۳۴ رویداد و جذب ۲۴ واحد فناور توانسته در شناسایی و جذب نخبگان و تجاریسازی ایدهها بسیار موثر باشد.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی، پروتیین بار گرانولا(دارای ارزش غذایی مناسب برای ورزشکاران بدون استفاده از مواد شیمیایی) ، تولید پک روشن کننده پوست محصولی ترکیب از ۴ نوع گیاه دارویی، تولید شکر رژیمی از استویا، ساخت عینک از پس ماند محصولات دامی (انواع شاخ)، راهاندازی سامانه فروش محصولات کشاورزی و تولید کود ارگانیک را از جمله محصولات واحدهای مستقر در مرکز نواوری و شتابدهی جوانان استان اعلام کرد.
تلاش برای راهاندازی مرکز اصلاح نژاد دام سنگین
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام در بخش دیگر این گفت و گو اظهار کرد: با توجه به پتانسیل بسیار بالای استان در زمینه کشاورزی (بالغ بر ۴۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی) و دامپروری (بالغ بر ۳ میلیون انواع دام سبک و سنگین) این بخش می تواند موتور محرک توسعه اقتصادی استان باشد. مطابق بررسی¬های بعمل آمده تولید بخش کشاورزی و دامداری استان غالبا به صورت سنتی بوده و راندامان بسیار پایینی دارد.
وی گفت: در این راستا این واحد در نظر دارد با همکاری پژوهشگاه ابن سینا از طریق راه اندازی مرکز اصلاح نژاد دام سنگین (با ظرفیت اشتغال زایی ۵۰ نفر نیروی مستقیم) گامی در جهت افزایش راندمان و ارتقاع ژنتیکی جمعیت دام استان بردارد. در این طرح با استفاده از روش کاشت جنین، ریخته ژنتیکی دام استان با ورود نژادهای لاین خالص مانند: جرزی، سیمنتال، هرفورد و .... اصلاح خواهد شد، در این طرح مطابق برآوردهای بعمل آمده سالانه امکان تولید ۱۰۰۰ گوساله اصلاح شده وجود دارد.
انجام ۶ طرح اشتغالزایی در مرکز اشتغال و کارآفرینی
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی با بیان اینکه استان ایلام دارای قابلیتهای گسترده در زمینه تامین مواد اولیه و نیروی انسانی است، اما به لحاظ توسعه اقتصادی و اشتغال متناسب با این ظرفیتها حرکت نکرده است، تصریح کرد: مرکز اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی ایلام در راستای توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال از سال ۹۶ تا کنون ۶ طرح اشتغالزایی (طرح پایلوت مشاغل خانگی مبتنی بر الگوی نوین، طرح توانمند سازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار، طرح راهبری شغلی، طرح آموزش ومشاوره شغلی، طرح ملی مشاغل خانگی و طرح هدایت شغلی) با ظرفیت بیش از ۱۰.۰۰۰ نفر را در استان به انجام رسانده است.
حسینی تاکید کرد: این مرکز در اجرای طرح های مذکور عمدتا تمرکز خود را بر توسعه بازار، برندسازی، شبکه سازی و هم افزایی بین دستگاهای متولی امر گذاشته و نتایج قابل قبولی نیز حاصل کرده است.
راهاندازی مرکز توسعه کسب و کارهای مجازی
وی گفت: پیشرفت فزآینده تکنولوژی، گسترش ظرفیتها و قابلیت های دنیای دیجیتال ، وجود دانش و تمایل نسل جوان به استفاده از فناوری اطلاعات در اکثر حوزه های کاری و زندگی، موجب شده کسب و کارهای مجازی یکی از بهترین زمینه های توسعه کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار در کشور باشد.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی استان ایلام ادامه داد: بر این اساس در این واحد مرکز " توسعه کسب و کارهای مجازی" با هدف بهبود و توسعه فضای کسب و کار، اشتغال فارغ التحصیلان حوزه IT، افزایش جذب سرمایهگذار و رشد اقتصادی راهاندازی شده است.
برنامههای در دست اقدام و چشماندازها/ از طرح جامع توسعه جنگلهای بنه تا راهاندازی مرکز فناوری تولید آزمایشگاهی جنین گاو
حسینی در تشریح برنامه های در دست برنامه های در دست اقدام واحد تصریح کرد:راه اندازی مرکز فرآوری گیاهان دارویی استان ایلام، طرح ایجاد پارک محله ای در زمین مجاور ساختمان جهاد دانشگاهی با مشارکت شهرداری، احداث سوله در مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری، طرح جامع توسعه جنگل های بنه و صنایع و فرآورده های مورد نیاز استان ایلام و راه اندازی مرکز فناوری تولید آزمایشگاهی جنین گاو(نژاد جرزی) از جمله این برنامهها است.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی با قدردانی از زحمات جهادگران دانشگاهی استان ایلام تاکید کرد: سرآمد شدن در حوزه علمی و فناوری در یک یا دو حوزه(گیاهان دارویی و دامپروری) ، حضور فعال در بازار عراق و اقلیم کردستان ، توجه به همکاری دستگاههای اجرایی استان برای تقویت توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان و افزایش همکاری و شبکه سازی فناورانه در سطح بینالمللی( کشور عراق، اقلیم کردستان )از جمله چشماندازهای این واحد است.
انتهای پیام