محمد صفایی در گفتوگو با ایسنا در رابطه با چالشهای اقتصادی که دولت سیزدهم با آن رو به رو است و راهکارهای حل این چالشها اظهار کرد: در حال حاضر گرفتار چندین مسئله در زمینه مسائل اقتصادی هستیم. اولین مورد بحث نقدینگی فراوان است که در عین آن دولت با کسری بودجه نیز مواجه است و شاید این دو مورد از بزرگترین چالشهایی باشد که دولت دوازدهم برای دولت سیزدهم به ارث میگذارد.
وی با بیان اینکه «ظرفیتهای بیبدیلی وجود دارد که دولت دوازدهم از آنها غفلت کرد»، اضافه کرد: مشارکت دادن مردم در حوزه اقتصاد از جمله این ظرفیتها است. امید است تا دولت سیزدهم با به کارگیری این ظرفیتها، آنها را به ظهور برساند و این اتفاق مبارک رخ دهد و مردم با حضور خود در حوزه اقتصادی و مشارکت در آن، چالشهای اقتصادی را پشت سر بگذارند. این اتفاق قطعا قابل رخ دادن است.
نماینده مردم گناباد در مجلس ضمن تاکید بر اهمیت حضور و مشارکت مردم در حوزه اقتصادی، در خصوص مهمترین اقدامی که دولت سیزدهم میتواند برای حل چالشهای اقتصادی انجام دهد، عنوان کرد: مهمترین اقدامی که دولت آینده در زمینه حل چالشهای اقتصادی میتواند انجام دهد این است که زمینه را برای حضور و مشارکت مردم فراهم کند. قبل از سالهای ۹۷ و ۹۸ تکیه بر نفت داشتیم و این اتفاق باعث از بین رفتن خلاقیت، ایجاد شکاف میان دولت و ملت، عدم همراهی منابع بخش خصوصی در حوزه اقتصادی و ایجاد و تولید رانت شد.
صفایی با اشاره به اینکه در سال گذشته اقتصاد بدون نفت را تجربه کردیم، بیان کرد: امیدواریم دولت آقای رئیسی این مسیر را با راهگشایی حضور مردم در اقتصاد باز کند. اگر مجددا چشم امید ما به نفت و پول نفتی افتاد، فیل ما یاد هندوستان نکند و دوباره وارد حوزههای رانتی نشویم و بازار صادرات و واردات را باز نکنیم و زمینه تولید را زمین نزنیم. این مساله بستگی به این دارد که دولت سیزدهم چه عناصر و چه گرایشها و استراتژیکهایی را به کار گیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با ویژگیهای وزیر اقتصاد دولت سیزدهم، عنوان کرد: وزیر اقتصاد باید کسی باشد که چشمداشتی به پول نفت نداشته باشد و بستر را برای حضور مردم در عرصه اقتصادی باز کند. نه تنها وزیر اقتصاد بلکه کل تیم اقتصادی دولت که شامل وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی، وزیر نفت، وزیر صمت، وزیر راه و شهرسازی و وزیر جهاد کشاورزی میشود، همراه با دولت و سازمان برنامه و بودجه باید تیمی باشند که باور به حضور مردم در حوزه اقتصاد داشته باشند.
نماینده مردم گناباد در مجلس در خصوص ظرفیتهای اقتصادی مغفول مانده در این شهرستان اظهار کرد: در گناباد معادن غنی وجود دارد که فرآوری مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده برای موادی مانند کائولن و سیلیس و موادی که کاملا احصا شده است و به احتمال زیاد مس و آهنی که در این شهرستان وجود دارد، ظرفیت های معدنی بسیار غنی را در این شهرستان بهوجود آورده است که باید استفاده حداکثری از این موارد صورت بگیرد.
وی استفاده از این ظرفیتها و به ظهور رساندن آن را منوط به حمایت دولت دانست و ادامه داد: مثلا به جایاینکه صادرات کائولن خام صورت بگیرد، با حمایت دولت این کائولن را با ارزش افزوده ۳۵ الی ۴۰ برابری صادر بکنیم و به جای صادرات سیلیس خام، سیلیس فرآوری شده با ۴۰ برابر ارزش افزوده صادر کنیم. این مواردی است که دولت باید بستر آن را فراهم سازد و بخش خصوصی و مردم احساس اعتماد نسبت به دولت داشته باشندتا این بسترها فعال باشند.
انتهای پیام