دکتر داریوش نسبی طهرانی در گفتوگو با ایسنا، گفت: حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار مصروع در کشور داریم که بیماری نزدیک به ۴۰۰هزار نفر آنها صعبالعلاج است و داروهای زیادی مصرف میکنند و در دسته بیماران با ریسک بالا قرار میگیرند؛ به نحوی که اگر تشنج در آنها به موقع کنترل نشود میتواند خطرات جانی به همراه داشته باشد. حتی یک تب ساده برای این دسته از بیماران مصروع ممکن است سبب نگرانی شود و به تشنجی منجر شود که نیاز به بستری در ICU داشته باشند.
وی افزود: برای اینکه نگرانی این افراد از ابتلا به ویروس کرونا و عوارض آن را کاهش دهیم، نسبت به ایجاد اولویت واکسیناسیون کرونا برای این گروه که داروهای سنگینی مصرف میکنند اقدام کردیم. از فروردین ماه نامهنگاری و مکاتبات با وزارت بهداشت را آغاز کردیم و آنها هم قول دادند که این بیماران در اولویت دوم دریافت واکسن قرار گیرند؛ ولی متاسفانه این قول عملی نشد و به صورت شفاهی اعلام کردند پروسه اولویت بندی انجام نمیشود و شخص وزیر در این مورد تصمیم میگیرند. این موضوع سبب نگرانی خانواده این افراد شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: الان بیماران مبتلا به MS در اولویت دریافت واکسن قرار گرفتند با اینکه حتی برخی داروهایی که این بیماران مصرف میکنند به جلوگیری از ابتلا به کرونا کمک میکند و این در حالی است که بیماران مصروع در اولویت واکسن نبودند آنهم در شرایطی که کرونا میتواند سبب تشدید تشنج در گروههای با ریسک بالا شود و خوب بود اگر با کمک از انجمن بیماران مصروع، حداقل لیستی از بیماران با شرایط حادتر را دریافت میکردند تا نسبت به واکسیناسیون آنها اقدام کنند. متاسفانه ارتباط وزارت بهداشت با NJOها خوب نبود در حالی که ما میتوانستیم نقش کمک کننده در واکسیناسیون بیماران با ریسک بالا داشته باشیم.
نسبی طهرانی در پایان، اظهار کرد: نوع خاصی از واکسن کرونا برای بیماران مصروع در نظر نداریم، در مجموع با تجربه خودمان واکسنهایی که در کشور مصرف میشود معمولا امن هستند و عوارض کمی دارند. هدف ما این است که بیمار مصروع بویژه افراد در دسته پر ریسک، واکسن کرونا دریافت کنند تا حتی در صورت ابتلا به کرونا هم وارد فاز التهابی پیشرفته بیماری نشود.
انتهای پیام