به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، یوسف افضلی با بیان اینکه مردم مناطق کمبرخوردار و استانهای محروم در کمک به توسعه حرمهای مطهر پیشتاز بودهاند، گفت: با وجود مشکلات اقتصادی و شرایط خاص کرونایی، میزان اهداء نذرِ خیران حرمساز در سال ۹۹، نزدیک به ۳۰ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است.
او به نتیجه تازهترین پایش آماری مشارکت مردمی در بازسازی و توسعه عتبات اشاره کرد و افزود: خیران حرمساز در استانهای سمنان، ایلام، کرمان، خراسان جنوبی و اردبیل بیش از میزان پیشبینی شده در فیض توسعه حرمهای مطهر در سال ۹۹ مشارکت داشتند.
افضلی گفت: برای ارزیابی میزان مشارکت در توسعه عتبات در سال گذشته، شاخصهای مختلفی مانند «عملکرد کلی استان»، «سرانه ۵ هزارتومانی مشارکت»، «میزان مشارکت در طرح بنای نور»، «جهش در میزان مشارکت»، «کمکهای نقدی و غیرنقدی»، «پرداخت نذر از طریق درگاه آنلاین»، «کمک متبرعان خاص» و... مورد بررسی قرار گرفت.
او اظهار کرد: براساس این ارزیابی، در شاخص «عملکرد کلی استان»، هموطنان سمنانی ۱۲ درصد بیش از میزان پیشبینیشده در این باقیات الصالحات مشارکت داشتند. پس از آن، مردم ولایتمدار استانهای ایلام، کرمان، خراسان جنوبی و اردبیل جایگاههای بعدی را به خود اختصاص دادند.
معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به راهاندازی پویش «هر ایرانی ۵ هزارتومان نذر عتبات» از اواخر سال گذشته، گفت: هموطنان عزیز در استانهای خراسان جنوبی، بوشهر، سمنان، گیلان و فارس بیشترین مشارکت در این پویش مذهبی را داشتند.
افضلی بیان کرد: نکته جالب در ارزیابی شاخص «سرانه ۵هزارتومانی نذر عتبات»، میزان مشارکت مردم مناطق محروم و کمبرخوردار است، بهطوریکه هموطنان عزیز در شهرستانهای «کُرغُند»، «طبس»، «دیر»، «مهدیشهر»، «لنگرود» و «گراش» بیشترین سهم را در تحقق این شاخص در سال ۹۹ داشتند.
معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات به طرح مشارکت اقساطی (بنای نور) اشاره کرد و گفت: در این طرح که با همکاری یکی از بانکها اجرا میشود، خیران میتوانند نذر خود را بهصورت اقساط پرداخت کنند.
به گفته او، خیران استانهای بوشهر، خراسان رضوی، مازندران و آذربایجان شرقی بیشترین مشارکت در طرح بنای نور را داشتند.
وی افزود: در شاخص جهش میزان مشارکت نیز استانهای سمنان، ایلام و اردبیل استانهای پیشتاز در سال ۹۹ بودند.
افضلی گفت: از نظر ارزش کمکهای نقدی، خیران استانهای تهران، کرمان و مازندران حائز رتبه برتر شدند. در شاخص اهدای کمکهای کالایی نیز خیران استانهای خوزستان، ایلام و آذربایجان شرقی بیشترین نقش را در سال گذشته داشتند.
او با اشاره به نزدیک شدن به ماه محرم از تمام دوستداران اهل بیت علیهمالسلام دعوت کرد تا با توجه به محدودیتهای اجتماعی ناشی از شیوع کرونا، در کنار سایر اقدامات خداپسندانه مانند توزیع کمکهای معیشتی، بخشی از نذر خود را به امر توسعه عتبات بهویژه طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) اختصاص دهند.
معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: فاز نخست طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) مزین به نام صحن حضرت زینب (س) با هدف توسعه ۱۴ برابری این مکان مقدس و فراهم کردن شرایط رفاهی و زیارتی مطلوب برای زائران، هماکنون با همت مهندسان و کارگران ایرانی در حال اجراست.
افضلی با بیان اینکه میلگرد، سیمان و گچ، سه مصالح مورد نیاز اجرای این طرح است، افزود: آن دسته از هموطنان یا شرکتها و نهادها که علاقهمند به اهدای کمکهای غیرنقدی و کالایی هستند میتوانند با مراجعه به دفاتر ستادهای استانی بازسازی عتبات در سراسر کشور در این زمینه مشارکت کنند.
انتهای پیام