افشین رحیمی امروز، دوم مرداد ماه، در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت و کارآفرینی اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم اولین دهکده مهارت در سطح کشور را با ایجاد این مرکز در خراسان رضوی افتتاح کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی با اشاره به اقدامات این مجموعه در سال گذشته گفت: سال گذشته در ۱۱۶ واحد صنعتی آموزشهای مهارتی در خراسان رضوی ارائه شده است. بر این اساس از تعداد افراد آموزش دیده، ۴۴ هزار و ۷۵۰ نفر در بخش دولتی و ۵۶ هزار و ۱۴۲ نفر در بخش آموزشگاههای آزاد آموزش دیدهاند.
وی افزود: در استان ۴۷ مرکز دولتی و ۹۹۰ آموزشگاه آزاد فنیوحرفهای فعال است. البته باید توجه داشت در دنیای امروز جغرافیای آموزش فنی و حرفهای را محدود نمیدانیم. فعالیتهای مربوط به این حرفهها فراتر از ۴۷ مرکز و ۹۹۰ آموزشگاه است. همچنین طی سال گذشته در ۱۵۱۴ واحد صنفی، مهارتآموزی در محیط واقعی کار انجام شده است. این واحدهای صنفی مشغول ارائه مهارت به افراد جامعه به صورت حداکثر تا ۳ نفر هستند.
مدیر کل آموزش فنیوحرفهای خراسان رضوی با تاکید بر کسب مهارت دانشجویان حین تحصیل گفت: امروزه شاهد ارائه خدمات در ۵۰ مرکز دانشگاهی به دانشجویان هستیم. سیاستهای سازمان این است که افراد حین تحصیل مهارتهای لازم را کسب کرده و دانشآموخته شوند؛ به همین دلیل در رشتههای مهندسی و غیرمهندسی مهارتهای شغلی قابل فراگیری وجود دارد.
رحیمی افزود: همچنین در ۱۲ زندان استان، رشتههای مهارتی ارائه میشود. بر این اساس فردی که در دوران محکومیت به سر میبرد، میتواند از طریق آموزش و یادگیری، مهارت شغلی کسب کرده و تا پایان محکومیتش در کارگاههای تولیدی مشغول به کار شود. گزارشها نشان میدهد که مهارتآموزی زندانیان نقش پررنگی در کاهش بازگشت مجدد این افراد به جرم دارد.
وی اضافه کرد: چه در زندانها و چه در کمپها، همیشه افراد کارآفرینی هستند که آموزش دیده و تعدادی از دوستان خود را مشغول به کار کردهاند. سال گذشته ۳۴۷۳ زندانی در زندانهای استان آموزشهای مهارتی فرا گرفتهاند. علاوه بر این آموزش مهارتها در کلیه پادگانهای استان صورت میگیرد؛ سال گذشته ۳۸۶۲ سرباز را آموزش دادهایم و ۱۵۱۴ نفر نیز همزمان با دانشگاه آموزش دیدهاند.
مدیر کل آموزش فنیوحرفهای خراسان رضوی عنوان کرد: سال گذشته ۱۵۸۲ نفر از افرادی که دچار آسیبدیدگی اجتماعی بودند نیز تحت آموزشهای مهارتی فنیوحرفهای قرار گرفتند. همچنین تعداد آموزش دیدگان در بخش صنایع و صنوف ۵۴۸۸ نفر بوده است.
رحیمی خاطرنشان کرد: علاوه بر همه اینها سال گذشته بیش از ۲۵۰ روستا در خراسان رضوی تحت پوشش مهارتهای آموزشی قرار گرفت و ۶۴۵۰ نفر از روستاییان از مراکز فنی و حرفهای دانشآموخته شدهاند.
وی گفت: برنامه دیگری نیز با عنوان «آموزش در حاشیه شهر» تدوین شده که از دغدغههای مهم تمام مسئولان است. مجموعا در ۱۰۴ نقطه از حاشیه شهرهای مشهد، نیشابور و تربت حیدریه ۱۱۴ پایگاه آموزشی فراهم شده که ۹۰ درصد آن در مشهد قرار دارد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی با اشاره به فعالیتهای برون مرزی این مجموعه عنوان کرد: از سال ۹۸ فعالیتهای برون مرزیمان شروع شد و از طریق قراردادهای آموزشی به دنبال جذب کارآموز در رشتههای فنیحرفهای بودهایم زیرا در سایر کشورها نیز دانشآموختگان بیکار وجود دارد. امیدواریم با از بین رفتن ویروس کرونا شاهد حضور بیش از ۱۰۰۰ کارآموز خارجی در رشتههای فنیوحرفهای کشورمان باشیم.
رحیمی بیان کرد: اتفاق خوب دیگری که امسال رخ داد، تدوین استانداردهای جدید در حوزه صنایع پوشاک است. موضوع بعدی تدوین سند مهارت است که توسط سازمان جهاد دانشگاهی استان، مرکز آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی و استانداری تا پایان سال تدوین خواهد شد. مدت زمان این سند ۳ سال است و در آن نوع آموزشها و مکانی که آموزشها ارائه میشود، مشخص خواهد شد.
وی افزود: سال گذشته برای اولین مرتبه یک مرکز تخصصی زعفران در خراسان رضوی افتتاح شد که این مرکز مخصوص فرآوری زعفران بوده و توسط اعضای مرتبط با صنعت زعفران راهاندازی شده است.
مدیر کل آموزش فنی وحرفهای خراسان رضوی در خصوص برنامههای این نهاد در سال جاری گفت: در سال جاری نیز برنامههای مختلفی در دست اقدام داریم. از جمله این برنامهها ایجاد ۱۰۳ مرکز در جوار صنعت است. تا امروز حدود ۲۰ درخواست در این خصوص به دست ما رسیده است. همچنین به دنبال ساخت مرکز آموزش تخصصی مشاغل خانگی نیز هستیم که اجرای این طرح را بیشتر در حاشیه شهر دنبال میکنیم و هدف اصلیمان آموزش به زنان ساکن در حاشیهشهر است.
رحیمی بیان کرد: توسعه مراکز فنیوحرفهای در جوار دانشگاه و ایجاد مراکز تخصصی آموزشی، چه به صورت دولتی و چه خصوصی، از دیگر برنامههای ما در سال جاری است.
وی گفت: همچنین گسترش ظرفیت آموزشی برای مخاطبین خاص، از جمله روستائیان و عشایر نیز از برنامههای محوریمان در سال پیش رو است.
انتهای پیام