سید مصطفی بحرینی در جلسه هیئت مدیره انجمن حمایت زندانیان شیراز که در خصوص شکلگیری کمیته وکلای خیر در امر معاضدتهای حقوقی و اجتماعی و مراقبتهای پس از آزادی برگزار شد، گفت: در زمینه مشاورههای قضایی و حقوقی و معاضدت قضایی زندانیان و همچنین امور سلامت و درمان زندانیان و مراقبتهای پس از خروج از زندان به همکاری همه خیرین و به ویژه وکلا و جامعه حقوقی و خیرین حوزه سلامت نیاز داریم.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل زندانهای فارس، او افزود: عمده جرایم زندانیان مربوط به مواد مخدر است و در تعدادی از خانوادههای این زندانیان همه اعضای خانواده گرفتار زندان شدهاند و این مشکلات باید آسیبشناسی جدی شوند و راهکاری برای پیشگیری و عدم ورود مجدد آنان به چرخه جرم و زندان تدوین شود.
بحرینی اظهار کرد: در زمینه مراقبت از زندانیان پس از آزادی و مراقبت از خانوادهها برنامههای پیشگیرانه باید به صورت جدی در دستور کار نهادهای حمایتی همچون انجمن حمایت از زندانیان قرار گیرد و برای تحقق این مهم انجمن حمایت به پشتیبانی همه نیکوکاران و مجمع خیرین استان نیاز دارد.
رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت زندانیان شیراز بیان کرد: رسالت انجمن حمایت زندانیان، حمایت از خانوادههای زندانیان، اعطای کمکهای مستمری ماهیانه، توزیع بستههای معیشتی، ایجاد اشتغال پایدار و فعالیتهای آموزشی برای آنان است و تاحدودی در این زمینه موفق عمل کرده و اماکن تجاری، آموزشی و فرهنگی برای این کار درنظر گرفته شده است، اما این اقدامات کافی نیست.
او گفت: انجمن حمایت زندانیان به کمک مجموعه وکلای استان در از بین بردن چالشها و مراقبتهای بعد از خروج برای زندانیان و معاضدت قضایی آنان در زندانها نیاز دارد و همکاری مجمع خیرین سلامت استان با انجمن حمایت زندانیان میتواند با برنامهریزی منسجم و ترکیبی از وکلا، روانشناسان، مددکاران و آموزش به زندانیان و خانوادههای آنان، الگوی مناسبی برای ارائه به انجمنهای حمایت در سراسر کشور باشد و از آسیبهای اجتماعی در سطح جامعه بکاهد.
محمود قربانی، مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان شیراز نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده، گفت: کمیتههای اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، صلح و سازش و خادمیاران و حامی در انجمن تشکیل شده است و کارها توسط این کمیتهها به خوبی دنبال میشود و از ابتدای تشکیل کمیته سفیران صلح و دوستی، از حدود ۱۳۰ نفر از شاکیان پرونده رضایت اخذ شده است.
قربانی افزود: با راهاندازی مجتمع آموزشی و فرهنگی انجمن حمایت، برنامههای آموزشی، مشاورهای، حرفهآموزی و مرکز مشاوره در زمینه آموزش و پیشگیری از آسیبها برای خانوادههای زیرپوشش انجمن حمایت و مراقبت پس از خروج زندانیان در نظر گرفته میشود.
مردانی، عضو مجمع خیرین سلامت استان و استاد حقوق دانشگاه شیراز، گفت: هدف ما این است که مشکلی از مشکلات زندانیان و خانوادههای آنان حل شود و از همه حرفهها و صنوف برای همکاری با انجمن و حمایت از این قشر آسیبپذیر جامعه استفاده میکنیم.
عضو مجمع خیرین سلامت استان فارس اظهار کرد: فارسیها در حوزههای مختلف سنگ تمام گذاشتهاند و برترین مرکز پیوند جهان، پیوند اعضا شیراز است کاری که شما در انجمن انجام میدهید هم کمتر از کار خیرین حوزه سلامت نیست.
او افزود: زیرساختهای اشتغال، اقتصاد، حمایتهای خانوادگی و... در کشور باید آماده شود تا جمعیت کیفری زندانها کاهش یابد و تولید ثروت در کشور باید به گونهای باشد که فرد گرفتار زندان نشود اکنون که فرد گرفتار زندان شده وی را نباید به عنوان ضداجتماع درنظر گرفت.
مردانی اظهار کرد: کار شما با افراد گرفتار است و بعد از اینکه از زندان آزاد شوند ممکن است مجدد گرفتار شوند باید چارهاندیشی کرد و با انسجامبخشی بین گروههای مختلف خیرین به این افراد گرفتار دربند و خانوادههای آنان به عنوان همنوع کمک کرد.
استاد حقوق دانشگاه شیراز گفت: باید از وکلایی برای کمک به این افراد دعوت شود که بتوانند علاوه بر امور مشاوره و معاضدت قضایی در سایر امورخیر هم مشارکت داشته باشند و امیدوارم کاری کنیم که همه اقشارجامعه برای کمک به زندانیان و خانوادههای آنان پیشقدم شوند.
او یاداور شد: انجمن حمایت زندانیان باید بیشتر به جامعه و خیرین معرفی شود و با معرفی انجمن به جامعه و خیرین میتوانیم کمک بزرگی به خانوادههای زندانیان در حوزههای مختلف، آموزشی، مشاورهای، مددکاری، فرهنگی و اشتغالزایی داشته باشیم و با دنبال کردن این اهداف میتوانیم مجمع خوبی در زمینه حمایت از خانوادهها تشکیل دهیم.
انتهای پیام