سعدالله زارعی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تحولات لبنان در کنارهگیری سعدالحریری گفت: لبنان در حال حاضر نخستوزیر دارد و آقای حسان دیاب نخستوزیر مستقر است، اما چون استعفا داده به صورت نخست وزیر امور جاری کارها دنبال می شود.
وی تصریح کرد: در واقع از ۹ ماه پیش سعدالحریری که متعلق به فراکسیون المستقبل است مامور تشکیل کابینه شد اما در این مدت بحث های مختلفی در داخل لبنان مطرح گردید تا این که پنجشنبه گذشته سعد الحریری از پذیرش مسئولیت تشکیل کابینه کنارهگیری کرد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: علت این که چرا چنین اتفاقی افتاده این است که اختلاف نظر اساسی در داخل لبنان بین طیف های مختلف وجود دارد که در دو دیدگاه قابل بررسی است. دیدگاه نخست این که عده ای معتقد به حرکت در چارچوب قانون اساسی ، کار در چارچوب توافق پارلمان و بین اقوام مختلف هستند و اعتقاد دارند که دولت با توجه به وضعیت خاص لبنان که چند قومیتی است باید در تعامل بین طیف های مختلف شکل بگیرد و افرادی چون میشل عون و حسن نصرالله نیز از این دیدگاه حمایت بکنند.
زارعی ادامه داد: دیدگاه دوم دیدگاهی است که با استناد به اعتراضات خیابانی و میدانی مدعی است باید طرح جدیدی شکل بگیرد قوانین گذشته منسوخ تلقی شود و ابتکار خارج از قانون اتفاق بیافتد در واقع باید یک دولت تکنوکرات جدید و خارج از سهم بندی اقوام تشکیل شود لذا سعد الحریری بر اساس این دیدگاه دوم اسامی ۲۴ نفر را به رئیس جمهور تحویل داد در حالی که مشورتها و مذاکرات لازم انجام نشده بود.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: خلاصه اش این که این جریانات می خواهند مردم را در مقابل خودشان قرار دهند گرچه مسیحی ها ، شیعیان و سنی ها با عوامل آمریکا همکاری نمی کنند و دیدگاههایشان متفاوت است اما این جریانات نمی خواهند کار در چارچوب قانون و سیستمهای پارلمانی اتفاق افتد.
وی خاطر نشان کرد: وقتی صحبت از این میشود که مردم را در مقابل خودشان قرار می دهند معنی اش این است که مردم نه، یعنی مقاومت نه. در حالی که اگر انتخابات برگزار کند و بگویند ما تابع اکثریت هستیم اکثریت به نفع مقاومت و حزب الله رای می دهد اما آنها می خواهند با زور و فشار بزرگ نمایی کرده و در اعتراضات خیابانی چیزی را به ملت و فراکسیونی تحمیل کنند.
وی در پایان اظهار کرد: این صحنه ها برای لبنان تازگی ندارد مردم لبنان همیشه در هنگام تشکیل کابینه با چنین بحث هایی مواجه بودند آنچه لبنان را تهدید می کند وضعیت اقتصادی است که باید فکری به حال آن کنند. لیر لبنان ارزش خودش را در برابر دلار از دست داده است.
انتهای پیام