علیرضا حاجیونی امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پارسال با وجود شرایط کرونایی و اینکه بخشی از فعالیتهای بهزیستی در مراکز تجمعی و خانه مددجویان اتفاق میافتاد توانستیم تمام نظارتها را به صورت آنلاین، از راه دور و براساس چک لیست انجام دهیم تا شاهد کمترین خسارت ممکن باشیم.
وی ادامه داد: تمام مراکز نگهداری فرزندان بهزیستی، سالمندان و معلولین در وضعیت سفید باقی ماندند و کمترین میزان آلودگی را شاهد بودیم.
افتتاح مرکز جامع درمانی و بازتوانی اعتیاد برازجان
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر تصریح کرد: پارسال مرکز جامع درمانی و بازتوانی اعتیاد برازجان به عنوان اولین مرکز درمانی و بازتوانی اعتیاد در استان با هدف نگاه جامع به پدیده اعتیاد و با حضور بخش غیردولتی راه اندازی شد.
حاجیونی بیان کرد: در این مرکز نه تنها سم زدایی و پاک شدن فرد از آلودگی انجام می شود بلکه مهارتآموزی، ایجاد اشتغال و داشتن مسکن نیز از اهداف این مرکز است.
وی ادامه داد: افرادی که به منظور سم زدایی به این مرکز مراجعه میکنند به مدت یک سال به صورت مستمر، در بازه های زمانی مختلف در بخشهای شبانه روزی و هفتگی خدمات گوناگونی را دریافت و مهارتهای مختلف را آموزش میبینند.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر عنوان کرد: پیش از این نیز مراکز ترک اعتیاد وجود داشت اما افراد پس از ترک نیز در جامعه رها میشدند و به دلیل نداشتن شغل و مسکن ممکن بود دوباره به مصرف مواد روی آورند.
راهاندازی مرکز نگهداری معلولین ذهنی مزمن
حاجیونی یادآور شد: پارسال مرکز نگهداری معلولین ذهنی مزمن کمتر از ۱۴ سال که پیش از آن در یک فضای استیجاری با استانداردهای کمتری بود با اعتبارات بخش غیردولتی به فضای جدید، استاندارد و تجهیزشده ارتقا دادیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون میتوانیم بگوییم که این مرکز یکی از مراکز مورد تائید بهزیستی کشور از لحاظ زیرساختها و فضای مورد نیاز از نظر تعداد مددجو در ۴ طبقه راه اندازی شده است.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر اظهار کرد: مرکز نگهداری معلولین ذهنی مزمن بالاتر از ۱۴ سال در یک بازه ۶ ماهه از زمان کلنگ زنی تا افتتاح و بهره برداری در شهر بوشهر با حضور بخش غیردولتی در هفته گذشته به بهره برداری رساندیم.
فعالیت مراکز مثبت زندگی در استان بوشهر
حاجیونی گفت: پارسال مراکز مثبت زندگی در استان بوشهر راه اندازی شد، این مراکز به اندازه ۴۵۰ مددجوی مستمری بگیر بهزیستی در مراکزی که بیشترین تجمع مددجو واقع شده در شهرستانها و شهرها با حضور بخش غیردولتی و موسسات خیریه در کنار بهزیستی راه اندازی شده است.
وی بیان کرد: ۳۳ مرکز مثبت زندگی در استان با اهداف این مرکز استفاده از بستر الکترونیک و فضای اینترنت برای دسترسی سریعتر، صحیح تر دادهها به مددجوها و دسترسی پذیری مددجوها به نزدیک ترین مرکز محل راه اندازی شدهاند.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر ادامه داد: تا پیش از این تنها ۱۰ مرکز مثبت زندگی در شهرستانها و شهرهای استان وجود داشت در حال حاضر با راه اندازی ۳۳ مرکز مثبت زندگی در سطح استان بوشهر ارائه خدمات مختلف را به مددجوها نزدیک تر و راحتتر کردهایم و خدمات به صورت مجازی و با گوشی هوشمند ارائه میشود و مددجوها میتوانند خواستههای خود را اعلام کنند.
حاجیونی خاطرنشان کرد: خدمات مراکز مثبت زندگی به صورت الکترونیکی و در دو فاز ارائه میشود، فاز اول ورود و ویرایش اطلاعات مددجوها، بازدید منزل و تعیین موقعیت جغرافیایی منازل مسکونی مددجوها بود و در فاز دوم ۲۰ خدمت سطح اول بهزیستی در این مراکز ارائه میشود.
واگذاری نظارتها بر مهدکودکها از بهزیستی به آموزش و پرورش
وی اظهار کرد: در جلسهای با تعیین مستقیم رهبری و به علت اهمیت موضوع پارسال نظارت بر مهدکودکها از بهزیستی و آموزش و پرورش منتقل شد.
تعیین تکلیف کودکان کار
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر خاطرنشان کرد: کودکان کار با هدف درآمدزایی به خیابان میآیند اما در کودکان خیابانی سرپرست موثر وجود دارد و درآمد برای این کودکان شرط نیست.
حاجیونی ادامه داد: در ساماندهی کودکان کار روال بر این است که در وهله اول در اماکنی که شهرداری دارد، با حکم دادستانی و با همکاری نیروی انتظامی و از سوی شهرداری جمع آوری شوند و در کمتر از ۴۸ ساعت تعیین تکلیف شوند.
وی یادآور شد: اگر کودک خارجی باشد، به وزارت خارجه برای دیپورت سپرده شود، اگر کودک سرپرستی داشته باشد، تعیین تکلیف میشود و اگر کودکان قابلیت آموزش فنی را دار باشند، به آن آموزش داده و به بازار معرفی میشود.
کل جمعیت استان بوشهر تحت پوشش بهزیستی هستند
وی تصریح کرد: به نوعی کل جمعیت استان تحت پوشش بهزیستی هستند، در بحث پیشگیری از معلولیتها، آموزش های مهارتهای زندگی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از بدو تولد، بیماریها، مراقبتها و غربالگریها و دوران سالمندی خدماتی ارائه میشود که به نوعی شامل کل جمعیت استان میشود.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر اعلام کرد: ۲۰۰ هزاز نفر در سطح استان بوشهر زیر پوشش بهزیستی هستند که ۳۶ هزار نفر آنان، کمتوان هستند و نیاز به کمک دارند، ۱۲هزار سالمند، ۲۲هزار نفر از جمعیت معلولین و ۵ هزار نفر زن سرپرست خانوار را شامل میشوند.
حاجیونی گفت: در هر شهرستان یک مرکز اورژانس اجتماعی برای ارائه خدمات فوریت های اجتماعی دارد و بیش از ۳۷ مرکز مشاوره بخش دولتی و غیردولتی شامل خدمات مشاوره قبل ازدواج، پیشگیری از معلولیتها و آموزش مهارتهای زندگی که با خط مستقیم ۱۴۸۰ به خانوادههای تحت پوشش و حتی خانوادههایی که تحت پوشش بهزیستی نیستند خدمات مشاوره ای را ارائه میدهد.
انتهای پیام