به گزارش ایسنا، وی در گفتوگو با نشریه دانشگاهی تافتس دیلی، اظهار کرد: در حال حاضر کتاب «عشق در عصر کودتا» عجیب به دلم نشسته اما این به آن معنی نیست که کتاب اول از چشمم افتاده باشد. نه، آن کتاب را هم دوست دارم.
کمالی با اشاره به اتفاقی که باعث شکلگیری رمان «عشق در عصر کودتا» شد توضیح داد: «چای دورهمی» ـ رمان اولم ـ که منتشر شد همه میپرسیدند کتاب بعدی شما درباره چه موضوعی است؟ بعد از انتشار کتاب اولم در یک باشگاه کتابخوانی با مردی آشنا شدم که از من دعوت کرد تا از محل کار او که آسایشگاه معلولان جسمی بود دیدن کنم. در آن آسایشگاه با مرد مسنی آشنا شدم که چیزهای جالبی از زندگی خودش میگفت. مثلا میگفت که با ژنرال دوگل، رییس جمهور وقت فرانسه، همسفر بوده. اسمش را که پرسیدم دیدم ایرانی بود. وقتی ماجرا و نام این مرد را برای پدرم تعریف کردم، پدرم گفت این آقا آدم معروفی است و اینکه با ژنرال دوگل همسفر بوده و مابقی حرفهای آن مرد را واگو کرد. دریافتم تمامی حرفهای آن مرد درست بوده و همین ماجرا الهامبخش کتاب دوم یعنی «نوشتافزارفروشی» (عشق در عصر کودتا) شد. از قضا این رمان هم با آسایشگاه معلولان جسمی شروع میشود. تجربه عجیبی بود.
او همچنین گفت: من همیشه عاشق مطالعه بودهام. بچه که بودم به من میگفتند خوره کتاب چون هر چیزی که به دستم میرسید میخواندم به خصوص رمان و انواع داستانهای دیگر.
کمالی خاطرنشان کرد: من پیش از ظهور اینترنت بار آمدهام. بنابراین با کتاب بهتر میتوانم به زمانها و مکانهای مختلف گریز بزنم. قدرت برتر نویسندگان را در خلق دنیای خاص خودشان جوری که واقعی جلوه کند درک میکردم و دلم میخواست چنین قدرتی داشته باشم. همیشه مینوشتم اما بزرگتر که شدم کمکم دریافتم که دلم میخواهد نویسندگی را به شکل حرفهای دنبال کنم.
این نویسنده ایرانی ساکن آمریکا با بیان این که دوست داشتم داستانی بنویسم که تجربه ایرانی ـ آمریکایی باشد، درمورد نوشتن رمان «چای دورهمی» گفت: نخستین رمانم با نام «چای دورهمی» را تحت تاثیر کتابهایی که خوانده بودم و تجربیات چندفرهنگی، زندگی خانوادگی و مهاجرت به آمریکا نوشتم. با خودم گفتم حالا که کتابی با این موضوع در اختیارم نیست خودم اقدام به نوشتن آن کنم.
او با اشاره به اینکه بسیاری از نویسندگان زمانی کم میآورند و دست از کار میکشند که کار نگارش رمان را که پروژهای درازمدت است در پیش میگیرند، ابراز کرد: من نیز هنگام نوشتن هر دو رمانم در میانههای کار به مشکل برخوردم. رماننویسی از نوشتن داستان کوتاه، مقاله و شعر دشوارتر است چون کاری سنگین و زمانبر است.
کمالی ادامه داد: گاهی در آغاز کار ذوقزده میشوی و ادامه میدهی اما به اواسط کار که رسیدی به دیواری برمیخوری که احساس میکنی هیچ راهی برای گذشتن از آن نداری و درست نمیدانی عاقبت قصه چه میشود. حتی نمیدانی که اصلا کار خوبی از آب درمیآید یا نه. خیلیها تسلیم میشوند ولی دقیقا همین جا است که باید راهی باز کنی.
مرجان کمالی نویسنده ایرانی ساکن آمریکا است که در ترکیه به دنیا آمده و پیش از اقامت در ایالات متحده در کشورهای متعددی بار آمده و زندگی کرده است. او که دانشآموخته دانشگاههای کالیفرنیا، کلمبیا و نیویورک است تاکنون دو رمان نوشته و منتشر کرده که عبارتند از: «نوشتافزارفروشی» (۲۰۱۹) (منتشر شده در ایران با نام «عشق در عصر کودتا») و «چای دورهمی» (۲۰۱۳).
انتهای پیام