به گزارش ایسنا، پیرو مصوبات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و هیات وزیران و مصوبه تاریخ ١٥ تیر ماه ١٤٠٠ ستاد فرماندهی راهبری اوج بار وزارت نیرو، شرکت توانیر (مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق ایران) در نامهای خواستار توقف فعالیت اصلی شرکتهای فولادی و سیمانی شد و اعلام کرد که حداکثر برق دریافتی شرکتهای فولادی از شبکه برق باید به میزان ۱۰ درصد دیماند مصرفی آنها باشد و تاکید شد که در صورت عدم همکاری، برق مشترکان فوقالذکر تا اطلاع ثانوی قطع گردد و مسئولیت اجرای صحیح به عهده مدیران عامل شرکتها خواهد بود.
همچنین علیرضا رزمحسینی- وزیر صنعت، معدن و تجارت- نیز در رابطه با محدودیت استفاده از برق صنایع پرمصرف همچون فولاد و سیمان باتوجه به بازارهای داخلی و صادراتی آنها، اظهار کرد: قطعا صنایع از این جهت آسیب خواهند دید اما امنیت ملی کشور در اولویت است. برق برخی از خانهها و بیمارستانها در اولویت هستند؛ لذا برق حوزه صنعت قابل مدیریت است. از صنایع خواسته شده طی هفتههای پیشرو، زمان تعمیرات و تعطیلات کارخانهها باشد تا به صنعت برق کشور کمک شود.
اما در پی محدودیت فعالیتهای واحدهای فولادی وسیمانی، هفته گذشته، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامهای از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار بازنگری در محدودیت ابلاغی فعالیت کارخانههای زنجیره فولادشده و به ارائه پیشنهاداتی برای مدیریت تولید زنجیره فولاد در شرایط کمبود برق شده و لزوم تفکیک حلقههای زنجیره فولاد در محدودیتهای اخیر شرکت توانیر پرداخت.
در نهایت به منظور ایجاد تسهیل در فرآیند تولید در کشور، طبق توافق صورت گرفته میان معاونین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت، صنایع فولادی و سیمانی مجاز به فعالیت از ساعت ۲۴ الی هشت صبح تا سقف ۵۰ درصد دیماند مصرفی برق تا اطلاع ثانوی شدند.
در این رابطه همچنین محمود واعظی- رئیس دفتر رئیس جمهوری- در رابطه با قطعی برق صنایع سنگین چون فولاد و سیمان و تمهیدات لازم برای جلوگیری از افزایش قیمت محصولات این صنایع، اعلام کرده است که به سبب افزایش دمای هوا طی هفتههای پیشرو این تصمیمات اتخاذ شده که البته این وضعیت موقت است. براساس تصمیات گرفته شده در آخرین جلسه هیات دولت در هفته گذشته (چهارشنبه) مقرر شد به برخی صنایع اجازه داده شود شب تا صبح فعالیت داشته باشند که سیمان و فولاد هم جزو آن است. در این زمینه قدردان همکاری صنایع برای جلوگیری از خاموشی منازل مسکونی هستیم. به سرعت تمهیدات لازم صورت خواهد گرفت تا جبران محدودیتهای تولید جبران شود.
انتهای پیام