به گزارش ایسنا، هشدار رییس جمهور درباره خیز صعودی پیشروی کرونا در سراسر کشور در صدر اخبار پربازدید امروز بود.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: متاسفانه در حالی که فکر می شد شرایط به سمت آرامش است همزمان با انتخابات، مراسم عید فطر و سفرهای تابستانی و مهمتر از همه ورود ویروس هندی از مرزهای شرقی و جنوبی، امروز با یک خیز صعودی در سراسر کشور مواجه هستیم.
وی با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در کشور، تصریح کرد: متاسفانه در گزارشهایی که داده شد، مشاهده شد که برخی استانها مانند کرمان، مازندران، هرمزگان، گلستان و سیستان و بلوچستان و حتی تهران در زمینه بستری، شرایط مناسبی ندارند و تعداد بستریها رو به افزایش است. بنابراین برخی استانها در مسیر خیز هستند که باید مراقبت بیشتری کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی رئیس جمهور منتخب هم درجلسه ای با حضور مسئولان و کارشناسان حوزه واکسن کرونا از جمله وزیر بهداشت، رئیس جمعیت هلال احمر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، نمایندگان مجلس، مدیران نهادها و شرکت های متولی امر واکسن، تولید کنندگان واکسن ایرانی و متخصصان حوزه واکسیناسیون، به بررسی راهکارهای ممکن برای حل مشکل پرداختند.
روند مذاکرات مربوط به احیای برجام در وین از دیگر موضوعات خبرساز امروز بود که دیاکو حسینی مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در این باره می گوید که آینده برجام کاملا بستگی دارد به این که در ایران و آمریکا چه ارزشی برای برجام قائل باشند، برجام به رغم همه انتقادها هنوز یک توافق قابل دفاع است و می تواند سنگ بنا برای توافقهای آتی باشد و انتظارات طرفین را برآورده کند.
وضعیت برجام و کمبود منابع از نظر جواد امام فعال سیاسی اصلاح طلب هم دو چالش اصلی دولت روحانی و پیش روی رئیسی دانست و گفت که اگر این مشکلات حل نشود کشور به مشکل بر می خورد، زیرا اگر برجام احیا نشود کمبود منابع در کشور مشکلات جدی درست خواهد کرد.
در همین رابطه جالینا پورتر، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره روند مذاکرات وین و درخواست ایران برای تضمین عدم خروج مجدد واشنگتن از برجام در دولت های بعدی گفت: من نمیدانم که در دولتهای بعدی چه اتفاقی خواهد افتاد و نمیتوانم درباره آن نظر بدهم. ما هنوز وارد دور هفتم رایزنیها نشدهایم اما همان طور که وزیر خارجه بلینکن نیز گفته است، ما متعهد به تلاش برای بازگشت متقابل به پایبندی به برجام، هم از سوی ایالات متحده و هم ایران هستیم.
همچنین روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داد که مقامهای اروپایی به تازگی یک طرح سه مرحلهای برای طولانی تر کردن آنچه بازه زمانی گریز هستهای ایران توصیف شده، ارائه کرده اند.
این روزنامه مدعی شد که مقامات آمریکایی و اروپایی اکنون برآورد می کنند که زمان گریز هسته ای ایران برای ساخت سلاح کاهش یافته و این کشور می تواند ظرف دو تا سه ماه به مواد شکافتپذیر لازم برای ساخت بمب اتم دست پیدا کند.
برخی اخبار دیگر با محوریت ایران وآمریکا را در لینک های زیر بخوانید.
گزارش نیویرکر از فشار گسترده نتانیاهو به ترامپ برای حمله به ایران پس از شکست در انتخابات
ایران بزرگترین تهدید مقابل منافع آمریکا در منطقه است
***
مشکلات حوزه آب و برق و قطعی های اخیر هم از موضوعات چالش برانگیز این روزهاست و عملکرد مسولان در این حوزه با انتقادات بسیار مواجه شده است.
در همین رابطه ضرورت مدیریت یکپارچه خاموشی ها در سطح کشور مدیریت به صورت عادلانه و برنامه محور مورد تاکید کمال حسین پور عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و گفت: نمی توان در تهران نشست و برای تمام استان ها تصمیم گرفت. متاسفانه خاموشی ها و به دنبال آن قطعی آب، اقشار مختلف به ویژه کشاورزان را در کشور با مشکل مواجه کرده و لازم است که مدیریت عادلانه ای در این حوزه اعمال شود.
همچنین اسماعیل حسین زهی نماینده مردم خاش در مجلس با اشاره به اینکه متاسفانه در اوج مشکلات درمانی شاهد قطعی برق و همچنین نبود آب در سطح روستاها و شهرهای استان هستیم، گفت که باتوجه به وضعیت شیوع کرونا در سطح استان سیستان و بلوچستان که به نقطه سیاه رسیده است، فشار زیادی به مردم استان وارد شده است. مقامات عالی وزارت بهداشت در سطح استان حضور یافتند و این امر به نوعی برای تسکین آلام مردم خوب بود اما وزارت نیرو باید تدبیری برای تامین آب شهرها و آبرسانی به روستاها بیندیشد.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
تامین امکانات پزشکی و رفع مشکل آب مهمترین اولویت سیستان و بلوچستان است
برگزاری جلسهای برای رفع نیازهای مناطق نفتخیز از جمله خوزستان در زمینه آب
اقدامات مجلس برای رفع مشکل آب خوزستان و پاسخ به مطالبات مردم
آخرین وضعیت بهداشت سیستان و بلوچستان در دستور کمیسیونهای مجلس
بررسی علت خاموشیهای اخیر در دستور هفتگی مجلس
مافیای آب در ۲۰ سال گذشته به آب شرب لرستان هم رحم نکرد
بررسی مشکلات حوزه آبی شهرستان قدس در بازدید نمایندگان تهران
جلسات برای حل مشکل کم آبی خوزستان ادامه دارد/ اقدامات آنی و میان مدت در دستور کار است
***
از دیگر اخبار پرمخاطب امروز اظهارت هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان درباره ضرورت قانون گذاری نظارت مستمر شورای نگهبان بر افراد تاییدصلاحیتشده، بود و دراین باره توضیح داد که نظارت شورای نگهبان بر عملکرد افراد تاییدصلاحیتشده در طول دوره خدمتشان، در سیاستهای کلی انتخابات که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، مورد اشاره قرار گرفته و طبیعتا اجرای آن نیاز به قانونگذاری دارد.
تحلیل صباح زنگنه دیپلمات پیشین کشورمان درباره چرایی گفت و گوی ایران و مصر هم مورد توجه مخاطبان بود.
وی با استقبال از اخبار منتشر شده در برخی رسانه ها درباره انجام گفتوگوهایی بین ایران و مصر گفت: در برخی از حوزه ها منافع دو کشور ایران و مصر به صورت استراتژیک و درازمدت به یکدیگر گره خورده است و این گفتوگوها میتواند تقویتکننده و تأمین کننده هر چه بیشتر این منافع باشد.
گزارش ایسنا به مناسبت ۲۶ تیرماه صد و دوازدهمین سالگرد خلع محمدعلی شاه، ششمین پادشاه سلسله قاجار نیز از پربازدیدهای بامداد امروز بود.
در بخشی از این گزارش با عنوان"عزل پادشاهی که مادرش متهم به خیانت شد"آمده است: داغ تهمتی که بر پیشانی ام خاقان دختر بزرگ امیرکبیر و مادر ولیعهدی که بعدا شاه قاجار شد، یک عمر بر پیشانی ششمین پادشاه این سلسله ماند و این داغ حتی با آب تنفر او از مشروطه و دستگیری و تبعید و کشتن مشروطه خواهان سرد نشد. از سلطنت درست یک روز بعد از پناهنده شدن خودش و اطرافیانش به سفارت روسیه در تهران در سال ۱۲۸۸ شمسی است.
انتهای پیام