آژانس بین المللی انرژی:

رشد تجدیدپذیرها جوابگوی تقاضا برای برق نیست

آژانس بین المللی انرژی (IEA) در گزارشی اعلام کرد تقاضای جهانی برای برق سریعتر از ظرفیت تجدیدپذیرها رشد می کند و تولید برق بیشتر با استفاده از سوختهای فسیلی را ایجاب خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، این آژانس در گزارش "بازار برق نسخه نیمه سال ۲۰۲۱" خود پیش بینی کرد مصرف برق پس از این که در سال ۲۰۲۰ تحت تاثیر محدود شدن فعالیت صنعتی به دلیل همه گیری کووید ۱۹ حدود یک درصد کاهش پیدا کرد، تحت تاثیر احیای اقتصادهای جهان، در سال ۲۰۲۱ حدود پنج درصد و در سال ۲۰۲۲ چهار درصد رشد خواهد کرد.

تقریبا نیمی از این افزایش با سوزاندن سوختهای فسیلی به خصوص زغال سنگ تامین خواهد شد که در نتیجه، انتشار دی اکسید کربن از این صنعت را افزایش داده و در سال ۲۰۲۲ به رکورد بالایی می رساند. آژانس بین المللی انرژی تقاضای قوی در منطقه آسیا اقیانوسیه به خصوص چین و هند را پیش بینی کرد.

با حرکت جامعه جهانی در مسیر کاهش آلودگی، تجدیدپذیرها به سرعت رشد می کنند اما گزارش آژانس بین المللی انرژی نشان می دهد که اگر انرژی پاکتر قرار باشد با تقاضا همگام بماند، فرآیند مذکور باید شتاب بیشتری پیدا کند.

ظرفیت تجدیدپذیر شامل برق آبی، بادی و فوتوولتائیک خورشیدی در مسیر رشد هشت درصدی در سال ۲۰۲۱ و رشد بیش از شش درصدی در سال ۲۰۲۲ قرار دارد. در حالی که ظرفیت نیروی هسته ای یک درصد در سال جاری و دو درصد در سال آینده رشد خواهد کرد.

آلودگی دی اکسید کربن از سوختن زغال سنگ و گاز احتمالا ۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۱ و ۲.۵ درصد در سال ۲۰۲۲ رشد می کند.

همچنین آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد قیمت عمده فروشی برق در اقتصادهای توسعه یافته در نیمه اول سال میلادی جاری ۵۴ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۰ رشد کرد. میانگین قیمت سال گذشته یک چهارم در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کاهش داشت.

بر اساس گزارش رویترز، آژانس بین المللی انرژی همچنین به سرما و گرمای شدید و خشکسالی اشاره کرد که باعث مختل شدن تامین برق شده اند و قابل توجه ترین مورد، بحران برق تگزاس در فوریه بود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ تیر ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400042517864
  • خبرنگار : 71263