/یادداشت/

درباره «می‌خواهم زنده بمانم»

شهرام شاه‌حسینی با ساخت سریال «می‌خواهم زنده بمانم» یکی از پر مخاطب‌ترین سریال‌های نمایش خانگی را تولید کرده است. این سریال پر ستاره در کنار معرفی بازیگران کمتر شناخته‌ شده، جذابیت فراوانی را به همراه داشته است. به علاوه داستان منسجم و پر ماجرای این مجموعه، روایتی متفاوت از این دهه ملتهب را بیان می‌کند.

سریال «می‌خواهم زنده بمانم» از جمله سریال‌های نمایش خانگی است که از ابتداء انتشار با استقبال مخاطبان مواجه شد. این سریال به کارگردانی شهرام شاه‌حسینی و تهیه‌کنندگی محمد شایسته در ۲۰ قسمت تولید شده و نخستین قسمت آن در اسفندماه سال گذشته در سامانه نمایش درخواستی (VOD) و قسمت پایانی آن هفته گذشته منتشر شده است.

«می‌خواهم زنده بمانم» پس از فیلم سینمایی «خانه دختر» دومین اثر مشترک شهرام شاه‌حسینی و محمد شایسته محسوب می‌شود. شهرام شاه‌حسینی فعالیت خود را از سال ۱۳۷۷ و با تئاتر استاد کسایی آغاز کرده است. وی در کنار کارگردانان مطرح سینمای ایران همچون بهرام بیضایی، سیامک شایقی و رسول ملاقلی‌پور به عنوان دستیار کارگردان فعالیت داشته است. در کارنامه تلویزیونی شهرام شاه‌حسینی آثار موفقی همچون «هشت‌ونیم دقیقه»، «پیدا و پنهان» و «همه چیز آنجاست» به چشم می‌خورد. فیلم‌های سینمایی «زن‌ها فرشته‌اند»، «کلاغ‌پر»، «کمین» از جمله فیلم‌های بلند این کارگردان به شمار می‌رود، همچنین در سال‌های اخیر فیلم‌های کوتاه «چند کیلومتر جلوتر» و «به طعم خاک» به کارگردانی شهرام شاه‌حسینی تولید شده‌اند. 

فیلمنامه «می‌خواهم زنده بمانم» به سرپرستی مجید مولایی نوشته شده و پویا سعیدی و پوریا کاکاوند نویسندگی مجموعه را بر عهده داشته‌اند. فیلم‌نامه این سریال چند داستان جذاب دهه ۶۰ را در ژانرهای مختلف روایت می‌کند. 

علاوه بر این، حضور همایون شجریان به عنوان خواننده آهنگ‌های این سریال نیز نقش بسزایی بر استقبال مخاطبان و موفقیت مجموعه داشته است. او با اجرای سه قطعه «آسمان ابری»، «هوای زمزمه‌هایت» و «یک نفس آرزوی تو» حال و هوای متفاوتی به این درام عاشقانه بخشیده است.  

داستان‌های پلیسی و جنایی پر فراز و نشیب این سریال در کنار داستان‌های عاشقانه با روندی آرام، استقبال افراد گوناگون با سلیقه‌های مختلف را ایجاد کرده است. به گونه‌ای که شروع پرحادثه و هیجان‌انگیز این سریال مخاطب را با خود همراه می‌سازد و با ایجاد برخوردها و اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی در طول داستان تماشاگر را به تماشای ادامه ماجرا ترغیب می‌کند. فیلمنامه این سریال درامی عاشقانه است که همراه با داستان‌های پلیسی و جنایی، مخاطبان با سلیقه‌های متنوعی را جذب کرده است. تولید سکانس‌هایی متنوع و در موقعیت‌ها و فضاهای مختلف از نکات مثبت دیگری است که همراهی بیننده را به دنبال داشته است.

طراحی لباس سریال «می‌خواهم زنده بمانم» متناسب با دهه ۶۰ طراحی شده است که فضایی نوستالژی و گرم را ایجاد می‌کند. به علاوه استفاده از رنگ‌های تیره و خنثی، هارمونی خاصی با حال و هوا و محدودیت‌های موجود در این دوره ایجاد می‌کند.

شخصیت‌پردازی مناسب و بدون ابهام این مجموعه از دیگر ویژگی‌های آن محسوب می‌شود. همچنین خلق موقعیت‌های جذاب و گفت‌وگوهایی پر تحرک همراه با جملات و مفاهیمی مناسب شرایط و موقعیت داستان، بر جذابیت سریال می‌افزاید.

حضور بازیگران سرشناس و موفقی مانند حامد بهداد، سحر دولتشاهی، آزاده صمدی، علی شادمان، مهران احمدی، آناهیتا درگاهی، پدرام شریفی بر جذابیت و محبوبیت این سریال اثرگذار بوده است. انتخاب درست و مناسب بازیگران منجر به تولید اثری قابل‌باور می‌شود که در این مجموعه قرارگیری بازیگران در جایگاه مناسب و قدرت آن‌ها در هنر بازیگری ساخت اثری ماندگار را به همراه داشته است. 

بازی قوی و اثرگذار بازیگران این سریال تسلط و خلاقیت آن‌ها را نشان می‌دهد. به عنوان مثال حامد بهداد با ایفای نقش «امیر شایگان» به خوبی شخصیت مرموز و مستبد این نقش را نشان می‌دهد. همچنین نقطه عطف و تحول تدریجی شخصیت بازیگرانی مانند «کاوه»، با بازی علی شادمان و «نادر سرمد»، با بازی پدرام شریفی همگام با داستان رقم می‌خورد و به نظر می‌رسد نظر مخاطبان را جلب کرده است. مهدی صباغی، بازیگر کمتر شناخته‌شده سینما و تلویزیون کشور است که در نقش عماد به ایفای نقش می‌پردازد. بازی متفاوت و نقش چالش‌برانگیز عماد از دیگر مواردی است که توجه مخاطبان را جلب کرده و واکنش‌های مثبتی را به همراه داشته است.

با این حال شاید بتوان وجود عشق‌های نافرجام و کشته‌شدن اغلب شخصیت‌ها در پایان داستان را از نکات خاکستری این مجموعه دانست. به گونه‌ای که ممکن است پایان‌بندی متفاوت جذابیت بیشتر این سریال را به همراه داشته باشد.

پخش این سریال با حاشیه‌ای همراه بوده است، به گونه‌ای که با درخواست معاونت اجتماعی نیروی انتظامی و به دلیل اشکالات محتوایی و اصلاحاتی که باید صورت می‌گرفت، پخش این سریال از قسمت پانزدهم متوقف شد که واکنش‌ افراد و اصناف مختلف هنری زیادی مانند جامعه صنفی تهیه‌کنندگان سینمای ایران را به همراه داشت. برخی دلیل توقیف این سریال را نمایش متفاوتی از نیروهای کمیته دانسته‌اند و برخی دیگر حضور نقشی مانند امیر شایگان که دارای قدرت اثرگذاری بر تصمیمات و احکام صادره قوه قضائیه است را دلیل توقیف و نارضایتی نهادهای نظارتی می‌دانند. به هر ترتیب پخش این سریال پس از بررسی و رسیدگی‌های لازم ادامه یافت و به پایان رسید.

با توجه به انتشار تمام قسمت‌های این سریال در بستر نمایش خانگی و امکان تماشای آن در فضای مجازی، تماشای این مجموعه به علاقه‌مندان فیلم‌هایی با داستان‌های عاشقانه و پر فراز و نشیب‌ در دهه‌ ۶۰ توصیه می‌شود.

یادداشت از زهرا عطارپور، خبرنگار ایسنا

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ تیر ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400042014239
  • خبرنگار :