دکتر محمد کافی، امروز ۲۰ تیرماه در وبیناری تحت عنوان «افتتاحیه طرح توانمندسازی سفیران فرهنگی دانشگاههای منطقه ۹ کشور»، اظهار کرد: باید اذعان کنیم که در سه نیمسال گذشته تحصیلی که در دانشگاهها فعالیت داشتیم، آن بخشی که مظلوم واقع شده و شاید بیشترین اثرگذاری و آسیب را از ویروس کرونا دیده؛ حوزه فرهنگی و اجتماعی است.
وی افزود: باید قبول کنیم تلاشهای گستردهای در جهت برگزاری کلاسها، آزمونها، آزمایشگاهها و کارگاهها انجام شد و حوزه فرهنگ و جامعهپذیری؛ حوزههایی است که گرچه فضای مجازی بستر مناسبی است اما شاید تمام پیام و ماموریت را نتوان از طریق فضای مجازی منتقل کرد. انسان موجودی اجتماعی است که بسیاری از ارزشها، معیارهای خوب و عادتها را از طریق ارتباط کسب میکند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: ما از این ارتباطات و مجامعی که معمولا دانشجویان با برگزاری و شرکت در آنها جامعهپذیر میشدند و خود را برای ایفای مسئولیت خطیر اداره جامعه آماده میکردند، محروم بودیم. امیدوارم این جلسات هر چند که ممکن است صد در صد ما را به اهدافمان نرساند اما کمک کند بتوانیم نقش خود را در وهله اول در دانشگاه و در میان دانشجویان و سپس در سطح جامعه ایفا کنیم.
کافی خاطرنشان کرد: انتخاب واژه «سفیران فرهنگی»، من را مسرور کرد زیرا سفیر کسی است که علاوه بر اینکه در کشور و خانه خود فعالیت میکند؛ پیام خود و کشور را به دیگر کشورها و جوامع نیز میرساند. ما این فعالیت و اقدام را به این معنا میگیریم که یک ماموریت صد در صد فرهنگی است که پیام دوستی، محبت و انسانیت را بتوانند به جامعه منتقل کنند. امید واژهای است که این روزها به شدت به آن نیاز داریم و این مهم به دست سفیران فرهنگی دانشگاههای سراسر کشور تحقق پیدا خواهد کرد.
سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد آمادگی خود را از فعالان فرهنگی اعلام میکند
دکتر مجتبی منتظری معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در ادامه این مراسم گفت: خوشحالی خود را از طرح «توانمندسازی سفیران فرهنگی دانشگاههای منطقه ۹ کشور» اعلام میکنم و ما در سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد این آمادگی را که بیش از ۳۰ فرهنگسرا و مرکز فرهنگی و اجتماعی در سطح مشهد داریم، اعلام میکنم که دانشجویان، فعالان فرهنگی، دبیران انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی و هنری میتوانند در مجموعه فرهنگسراها، مراکز فرهنگی و طرحهای اجتماعی که در بستر شهر اجرا میشود، همکاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای داوطلبانهای که دانشجویان انجام میدهند، بسیار با حس خوب و جذابی برای شهروندان انجام میشود و این آمادگی از جانب شهرداری کاملا وجود دارد، در بضاعتی که در شهر حاکم و در اختیار شهرداری است از این طرح حمایت میکنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد اظهار کرد: تاکنون شهرداری مشهد و دانشگاه فردوسی برنامههای متعدد فرهنگی را انجام دادهاند که برای شهر بسیار مفید بوده و در ادامه هم به نظر میرسد که این طرح، دانشجو محور است و فعالان فرهنگی دانشگاه فردوسی و منطقه ۹ میتوانند در بستر دانشگاه فعالیتهایی که زیبنده شهر مشهد است، انجام دهند تا باعث ارتقاء مسئولیتپذیری دانشجویان و مخاطبان طرح باشد.
انتهای پیام