به گزارش ایسنا، اعظم کریمی در نشست خبری که به مناسبت آغاز روز ملی و هفته ازدواج برگزار شد، گفت: اولویت ما برای گسترش این مراکز، استانهایی بود که هیچ یک از دستگاه ها در آنجا مراکز مشاوره و یا پروانه اشتغال نداشتند. طی مکاتبهای با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ۳۰ پروانه فردی برای ۳۰ نفر در سراسر کشور که در این مناطق کم برخوردار حضور دارند، صادر شد.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اهمیت دانش افزایی مدیران مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده، گفت: مسایل خانواده و ازدواج جوانان دستخوش تغییرات اجتماعی فراوان است و فعالین این حوزه باید با مسایل نوظهور آشنا شوند. از این رو دورههایی را برای دانش افزایی فعالین مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده برگزار کردیم که در آنها اعضای فارغ التحصیل رشته روانشناسی سازمانهای مردم نهاد نیز حاضر شدند.
مدیر کل دفتر توسعه اجتماعی معاونت جوانان وزارت ورزش در رابطه با حمایت از مراکز تخصصی مشاوره ازدواج در ایام کرونا گفت: با تدبیر وزارت ورزش و پیگیری ستاد کرونا این مراکز بنگاه اقتصادی خسارت دیده در کرونا شناخته شده و برای بیش از ۱۰۰ مرکز تسهیلات ارائه دادیم. همچنین مدل مشاوره در دوران پاندمی کووید ۱۹ از مدل حضوری به مدل مشاوره تلفنی و آنلاین تغییر کرد و ضرورت آموزش مهارت این کار به مشاورین ایجاد شد. از این رو در طرح مشترک وزارت ورزش با یونیسف توانستیم تعداد زیادی از مدیران مراکز تخصصی و مشاورین را در طرح ویژه ای آموزش دهیم که ۱۶۹ نفر در این دوره شرکت و توانستند مهارت مشاوره تلفنی را در طرح مراقبت روانی اجتماعی، گام به گام اموزش ببینند.
کریمی تاکید کرد: در پاندمی کووید ۱۹ بخاطر تغییر در شرایط زیست خانواده شاهد تعارضاتی در خانواده بودیم که در این دوره آموزشی برای حمایت گام گام کار تخصصی انجام شد و با بازتاب خوبی نیز همراه بود.
مدیر کل دفتر توسعه اجتماعی معاونت جوانان وزارت ورزش همچنین در خصوص گاه شمار هفته ازدواج این را هم گفت که دوشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۰ روز ازدواج به هنگام و آگاهانه، ترویج زندگی ساده و مقابله با رسومات نوظهور، سهشنبه ۲۲ تیر روز نقش مشاوره تخصصی پیش از ازدواج در تشکیل زندگی پایدار جوانان، چهارشنبه ۲۳ تیر روز ترویج و تسهیل ازدواج با مشارکت خیرین، پنجشنبه ۲۴ تیر روز توانمندسازی جوانان و جامعه سالم و با نشاط، جمعه ۲۵ تیر روز ازدواج، ترویج فرزنداوری و تقویت مهارت های فرزند پروری برای داشتن جامعه جوان، پویا و بالنده، شنبه ۲۶ تیر روز عفاف و حجاب و ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی و تعالی خانواد و یکشنبه ۲۷ تیر روز سواد رسانه، آگاهی بخشی به جوانان با بهره گیری از تولیدات فرهنگی در فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه ۴۳۰ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده دارای مجوز از وزارت ورزش طی این هفته در سراسر کشور مشاوره رایگان ارائه میکنند، گفت: آیین روز ملی ازدواج نیز با حضور وزیر ورزش و جوانان، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس و سایر نمایندگان مجلس و خیرین برگزار خواهد شد. همچنین با شناسایی مسائل مبتلا به جوانان کمپین های فرهنگی از جمله کمپین "ساده زیر یک سقف" ایجاد شده است که به معرفی جوانانی که زندگی را بدون هزینههای مرسوم و تشریفات نوظهور آغاز کردهاند، میپردازد.
وی همچنین از کمپین "حذف مراسم های بازدید از جهیزیه نو عروس" برای اولین بار خبر داد و درباره ضرورت این کمپین گفت: معتقدیم کلیه افراد در هر منطقهای آنچه در توان دارند برای آغاز زندگی فراهم میکنند و باید جلوی این مراسمات گرفته شود تا مانع ازدواج نباشند.
کریمی پویش "با افتخار ایرانی میخرم" با هدف فرهنگ سازی جهیزیه تولید داخل، پویش "مهریه ساده و اسان"، "لذت مادری شوق پدری" با هدف ترغیب زوجهای جوان به فرزند آوری با بهره گیری از توان سازمان مردم نهاد، پویش "ریحانه" با هدف فرهنگ سازی برای مقابله با مدهای خارج از عرف و ترویج عفاف در جامعه را از جمله پویش های راه اندازی شده این معاونت برای ازدواج آسان و تسهیل در امر ازدواج دانست.
وی در پایان افزود: از کلیه دستگاه های فرهنگی درخواست کردیم در این راستا کمک کنند. در این زمینه از ائمه جمعه خواستیم از تریبون نماز جمعه به بحثهای ازدواج آسان بپردازند. همچنین تقدیر از زوجین جوان کادر پزشکی و زوجین سازمانهای مردم نهادی که به تازگی ازدواج کرده اند نیز در دستور کار داریم. حدود ۸۰۰ محصول رسانه ای با موصوع فرهنگ سازی ازدواج پایدار و کاهش آسیب اجتماعی و نقش مشاوره در شکل گیری ازدواج به هنگام نیز داشتیم که منتخب آنها را در قالب بسته ای منتشر خواهیم کرد.
انتهای پیام