فوتبال یکی از رشتههای پرطرفدار سالهای دور ابرکوه است که در سالهای اخیر به دلایل مختلف، اندکی از رونق افتاد و متأسفانه اکنون بیش از 15 ماه است که سایه کرونا بر روی آن سنگینی کرده و این رشته را همانند سایر رشته های ورزشی، از تب و تاب انداخته است.
اما نکتهای که این روزها صدای فوتبالیستها و ورزشدوستان ابرکوه را دَر آورده، وضعیت نامطلوب زمین چمن تنها ورزشگاه این شهرستان است که به گفتهی ورزشکاران، روزگاری یکی از بهترین زمینهای چمن منطقه و در بین شهرستانهای همجوار زبانزد بوده، اما امروز خشک و زرد شده است.
کم آبی و گرمی هوا علت رنگ پریدگی چمن
«محمدمهدی متوسل» رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ابرکوه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بزرگترین و اساسیترین شاخص ورزشگاه ابرکوه، زمین چمن آن است که اگر از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد، به نوعی تمام هزینهها و سرمایهگذاریها برای استادیوم و برگزاری یک مسابقه فوتبال به هدر رفته است.
وی تصریح کرد: با توجه به قانون واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی از طریق مزایده، زمین چمن مجموعه ورزشی شهید پوراکبری ابرکوه نیز مدت یک سال است که به بخش خصوصی واگذار شده و نظارت بر عملکرد بخش خصوصی به صورت کامل توسط ناظرین و مسئولان اداره ورزش انجام میشود.
متوسل گفت: چمن ورزشگاهها به کوددهی مناسب(شیمیایی و حیوانی)، مبارزه با آفات و بیماریها، سموم قارچکش به ویژه در فصول گرم، هوادهی بر اساس میزان استفاده و برگزاری مسابقه، چمنزنی، کاورکشی در فصول سرد سال، سیستمهای گرمایشی و آبیاری بر اساس دمای هوا و شرایط آب و هوایی منطقه و شرایط فیزیکی زمین و بسیاری دیگر از مراقبتها نیاز دارد.
وی با بیان این که میزان آب مصرفی در هر بار آبیاری چمن در هر زمین متفاوت است، تصریح کرد: خشکسالی و کمبود آب که گریبانگیر کل کشور است، در بخش ورزش شهرستان نیز تأثیرات منفی خود را داشته تا جایی که آبیاری زمین چمن و همچنین درختان مجموعه نیز به سختی انجام میشود.
موکول شدن آبیاری به ساعات شب
این مسئول ادامه داد: در چنین شرایطی که از یک سو با کمبود آب و از سوی دیگر خرابی زیرساختها(دینام و موتور آب) مواجه هستیم و چاه آب مجموعه نیز برای بهره برداری مطلوب نیازمند تهزنی است، آبیاری چمن با تمامی این مشکلات توسط بخش خصوصی انجام می شود، هر چند این میزان آب کافی نیست.
متوسل با بیان این که وضعیت فعلی چمن نسبت به دو سال گذشته که کاملا رو به خشکی می رفت، بهتر شده است، تأکید کرد: در رابطه با تأمین آب مدتهاست با ارگانهای مختلف از جمله شهرداری، شورای شهر، فرمانداری و سایر بخشها رایزنی صورت گرفته تا این کسری آب جبران شود.
وی با اشاره به این که همکاریهای انجام شده در راستای تأمین آب کافی نبوده است، عنوان کرد: گرمای بسیار زیاد هوا در شهر کویری ابرکوه خود عاملی بر زردی چمن است. ضمن این که در حال حاضر متولیان زمین جهت تبخیر کمتر و بهره وری بیشتر از آب موجود، آبیاری را به ساعات ابتدایی شب موکول کردهاند. ضمن این که کمبود آب باعث شده هر نیمه زمین در روزهای جداگانه آبیاری شود.
با دست خالی نمی توان کاری کرد
رئیس اداره ورزش و جوانان ابرکوه هزینه نگهداری چمن را سالانه در حدود 300 میلیون ریال عنوان کرد و افزود: زمین چمن مجموعه ورزشی شهید پوراکبری برای زنده ماندن چشم به راه همکاری و همدلی همه مسئولین شهرستان است و باید همگان بدانند با دست خالی نمی توان وضعیت زمین را به حد مطلوب و استاندارد رساند.
این مسئول ادامه داد: معمولا نگهداری زمین چمن صرفه اقتصادی ندارد و تنها درآمد آن در سه ماه تابستان به خاطر فعالیت مدارس فوتبال است که متأسفانه بیش از یک سال است که شیوع کرونا این موضوع را نیز تحت تأثیر قرار داده و بخش خصوصی را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.
متوسل با تأکید بر این که زمین چمن فعلی استانداردهای لازم از نظر زهکشی، همسطح بودن، چمن یکدست و بدون علف ندارد، اضافه کرد: اگر قرار باشد زمین فعلی احیا شود، باید در ماههای پایانی سال با بذر مرغوب و استاندارد به زیر کشت برود، چندین ماه بر روی آن بازی نشود، وضعیت آبیاری و کوددهی مناسب و به موقع و سایر موارد مربوط به حفظ و نگهداری در آن رعایت شود که این پروسه نیز نیازمند اعتبارات ویژهای بوده که متأسفانه در شرایط فعلی از توان دولت خارج است.
انتهای پیام