جلسه شورای امنیت درباره اوضاع سوریه/تلاش غرب برای تمدید کمک‌رسانی مرزی به رغم مخالفت مسکو و پکن

شورای امنیت سازمان ملل سه شنبه میزبان نشستی درباره اوضاع انسانی در سوریه و تمدید ماموریت سازمان ملل برای کمک رسانی به سوریه از طریق گذرگاه‌های مرزی بود.

به گزارش ایسنا،  به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، زمان ماموریت سازمان ملل برای ارسال کمک‌ها به شمال سوریه از طریق گذرگاه‌ها شنبه به پایان می‌رسد و شورای امنیت قصد دارد این ماموریت را تمدید کند.

درحالی که روسیه و چین به اهمیت تمدید این ماموریت شک دارند اعضای غربی شورای امنیت خواهان گسترش و تمدید آن هستند.

مسئولان سازمان ملل می‌گویند "هیچ جایگزینی برای عملیات ارسال کمک‌ها از طریق مرزها وجود ندارد."

مارک کاتس، معاون هماهنگ کننده سازمان ملل در امور بشردوستانه بحران سوریه در نشست شورای امنیت در نیویورک که کانادا، جمهوری دومینیکن، هلند، قطر و ترکیه آن را برگزار کردند، گفت: عملیات ارسال کمک‌ها از طریق مرزها امن ترین و بهترین راه است. طی سال میلادی گذشته بیش از ۱۰۰۰ کامیون در ماه به شمال غرب سوریه می‌فرستادیم. لازم است اکنون نیز ارسال کمک‌ها ادامه یابد.

در این نشست ایرلند و نروژ که مسئول پرونده انسانی در سوریه و عضو غیردائم شورای امنیت هستند، پیش نویس قطعنامه‌ای را برای تمدید ورود کمک‌ها به سوریه از طریق گذرگاه "باب الهوی" به مدت یک سال و بازگشایی گذرگاه "الیعربیه" در مرز عراق برای ارسال کمک به شمال شرق سوریه ارائه کردند.

در نشست شورای امنیت درباره وضعیت انسانی سوریه سفیر ایرلند در سازمان ملل گفت: ما امیدواریم که این هفته این پیش نویس تصویب شود. نمی توان میزان فاجعه انسانی را تصور کرد. این پرونده در سطح سیاسی بسیار حساس است.

سفیر نروژ در سازمان ملل نیز گفت: مسائل زیادی هست که باید مورد بررسی قرار گیرد. مسئله درباره مرگ و زندگی بسیاری از مردم است. ما درباره میلیون ها فرد در سوریه صحبت می کنیم که باید کمک بیشتری به آن ها برسد.

به گفته منابع قرار است فردا(پنجشنبه) شورای امنیت نشستی را برای تصویب این قطعنامه برگزار کند.

از سوی دیگر دیپلمات‌های سازمان ملل اعلام کردند، روسیه سه شنبه نشست شورای امنیت درباره تمدید ارسال کمک‌ها به سوریه از طریق مرزها را ترک کرد.

منابع گفتند به رغم اینکه روسیه در مذاکرات سه شنبه شرکت نکرد اما دیپلمات‌ها اعلام کردند که این کشور همچنان مشغول مذاکرات جداگانه با اعضای اصلی است.

روسیه می‌گوید: عملیات ارسال کمک‌ها نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است.

مسکو و پکن تحریم‌های آمریکا را بخشی از مشکلات سوریه می‌دانند.

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل پس از نشست غیرعلنی در شورای امنیت و گفت‌وگو با دیگر اعضا درباره پیش‌نویس یک قطعنامه به منظور تداوم ارسال کمک‌های برون مرزی ابراز امیدواری کرد که با تلاش‌های بیشتر دیپلماتیک می‌توان یک راه حل پیدا کرد.

اظهارات وی در حالی مطرح شده که ۱۵ کشور شورای امنیت تنها چهار روز تا زمان انقضای کمک‌های برون مرزی به سوریه وقت دارند.

وی افزود:‌ قطعا ما می‌خواهیم یک راه حل در مورد تحریم‌های یک جانبه و در مورد شفافیت مرزی داشته باشیم. نه تنها در مورد مسائل برون مرزی بلکه در مورد وضعیت کلی سوریه صحبت می‌کنیم.

سفیر چین در سازمان ملل نیز سه شنبه گفت: ما خواهان راهکارهایی برای حل نگرانی ها درخصوص تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه و افزایش ارسال کمک‌ها از طریق مسیرها در داخل خود این کشور و تقویت شفافیت درباره روند ارسال هستیم.

از سوی دیگر لیندا توماس گرینفلند، سفیر آمریکا در سازمان ملل در حاشیه نشست اعلام کرد که مذاکرات شامل تحریم‌ها نیست و موضوع نیازهای انسانی است.

وی گفت: بستن یک گذرگاه مرزی باقی مانده به روی ارسال کمک‌ها پیامدهای واضحی دارد؛ مردم از گرسنگی می‌میرند.

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان مل نیز پس از نشست شورا هشدار داد که گذرگاه باب الهوی یک شاهراه برای میلیون‌ها تن در منطقه ادلب سوریه است و اگر این گذرگاه بسته شود، عواقب و پیامدهای آن یعنی قطحی و مرگ مردم حتمی است.

وی با اشاره به اظهارات دبیرکل سازمان ملل، بسیاری از دیپلمات‌های غربی و گروه‌های کمک رسان در سوریه گفت، هیچ جایگزینی برای تحویل کمک‌های سازمان ملل از مرزهای کشورهای دیگر به جای انتقال کمک از مرزهای درگیر جنگ در سوریه وجود ندارد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل در پاسخ به سوالی درباره اظهارات سفیر چین و اینکه آیا آمریکا آماده پیشنهاد هرگونه کاهش تحریم‌ها و سازش درباره آنها است، گفت: بحث درباره تحریم‌ها نیست بلکه مساله نیازهای بشری در میان است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ تیر ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400041611322
  • خبرنگار : 71516

برچسب‌ها