به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، اگرچه گوشتهای آزمایشگاهی نوید جایگزینی اخلاقی و پایداری بیشتر را نسبت به گوشتهای سنتی میدهند، اما در حال حاضر بافت آنها چندان شبیه به گوشت واقعی نیست و بنابراین به آن اندازه هم اشتها آور نیست.
محققان میگویند، اکنون ممکن است با استفاده از ساختارهای سلولی چمن بتوان این معضل را حل کرد.
دانشمندان دانشگاه "بث"(Bath) انگلیس در ابتدا متوجه شدند که ساختار سلولی رشتههای چمن مشابه فیبرهای عضلانی است. آنها تحت هدایت دکتر "پاول دی بنک" اقدام به جمعآوری چمن از محوطه دانشگاه کردند تا آن را بدین منظور بررسی کنند.
آنها در مرحله بعدی طی یک فرآیند شستشو و سفید کردن که به "سلولزدایی" معروف است، همه سلولهای هر رشته از چمن را برداشتند و آنچه باقی ماند، یک داربست یا ماتریس سلولی خالی بود که از سلولز تشکیل شده و خوراکی است.
وقتی این ماتریسها با سلولهای میوبلاست مشتق شده از موش پر شدند، تقریباً ۳۵ درصد از این سلولها به داربست چسبیدند و اقدام به تولید مثل کردند و در نهایت یک قطعه سه بعدی از بافت بیولوژیکی عضله مانند تشکیل دادند. نیازی به گفتن نیست که این کار میتواند در نهایت با سلولهای بنیادی مشتق شده از حیواناتی مانند گاو انجام پذیرد تا یک گوشت جایگزین بهتر بدست آید.
دانشمندان اکنون در حال کار بر روی مقیاس پذیری این فناوری برای استفاده تجاری از آن هستند که شامل بهبود سرعت چسبیدن و تولید مثل سلولها درون این ماتریسها است.
"دی بنک" میگوید: ما وقتی گوشت گاو میخوریم، تا حدی علفهایی را که آن گاو در طول زندگی خود چریده نیز میخوریم. آنچه در مورد مطالعه ما جالب است این است که نشان میدهد ما میتوانیم حیوانات را به طور مستقیم با علفی که میخورند جایگزین کنیم.
وی افزود: امیدوارم که هرچه زودتر بتوانیم یک محصول گوشتی بر اساس علف در بازار داشته باشیم.
این تحقیق در مجله Biomedical Materials Research منتشر شده است.
انتهای پیام